ΠΑΟΚ

Του έλειπε η ουσία

Του έλειπε η ουσία
παοκ πανηγυρικο

Ο ΠΑΟΚ είχε όρεξη, πάθος και νεύρο, όμως έμεινε στο 0-0 με την Κάλιαρι

Το φιλικό με την Κάλιαρι ήταν ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΟΚ εν όψει των υποχρεώσεών του για τη νέα χρονιά και πολύ περισσότερο για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League η πρεμιέρα του οποίου είναι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το επόμενο Σάββατο στα Πηγάδια με την SKODA Ξάνθη.
Ο «Δικέφαλος» είχε θέληση αλλά δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε ουσία. Να βρει δηλαδή τον δρόμο για τα δίχτυα της Κάλιαρι κάτι που ήθελε ο Γιώργος Παράσχος και με το παραπάνω ειδικά στο πρώτο ημίχρονου όταν και ουσιαστικά παρέταξε το σύνολό του με την ενδεκάδα του πρωταθλήματος ή πιο συγκεκριμένα κατά τα 9/11 της.

Αυτοί που απουσίαζαν ήταν ο Ολλανδός Ρούντι Κνολ που αποτελεί και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και ο οποίος βρισκόταν στην πατρίδα του αλλά και ο Σέρβος Ίβιτσα Ίλιεφ που πέρασε ως αλλαγή στην επανάληψη.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Παράσχος είδε ότι ήθελε να δει ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε τα συμπεράσματά του και στην διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί ή πιο συγκεκριμένα στο πενταήμερο που ακολουθεί θα προχωρήσει στις όποιες διορθωτικές κινήσεις εν όψει της μάχης με την SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Γιώργος Παράσχος):
Φερναντέζ (69` Κυριακίδης), Σνάουτσνερ (57` Αραμπατζής), Κωνσταντινίδης, Μελίσσης, Μπαλάφας (46`Ουντέζε), Βαγγελής (58` Ιλιεφ), Ορφανός, Ηλιάδης (46` Μουμίν), Γεωργιάδης (69` Γκονζάλες), Χριστοδουλόπουλος (46` Μπαϊάνο), Βρύζας (88` Αθανασιάδης).

Κάλιαρι (Μάρκο Τζιαμπάολο): Φορτίν, Λόπεζ (56` Φέρι), Αγκοστίνι (67` Μαγκλιτσέτι), Κόντι (67` Φιοντίνι), Μπιζέρα, Μπιάνκο, Φότζια, Παρόλα (61` Ουντέλ), Φίνι, Λαριβέι (73` Μανκοσού), Μάτρι (56` Μαρκίνι, 83` Σάλα).

Ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο
Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ουσιαστικά έγινε απειλητικός για την εστία του Φορτίν σε αντίθεση με τους επιθετικούς της Κάλιαρι που από την πλευρά τους ουσιαστικά δεν απείλησαν καν τον Φερνάντεζ. Μόλις στο 9΄ ο Γεωργιάδης πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή κι αφού έκανε κούρσα σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα όμως να έφυγε άουτ ενώ κάτι ανάλογο συνέβη στο 22΄ από την εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Από το 24΄-34΄ ήταν το δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΟΚ φρόντισε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Φορτίν. Αρχικά στο 24΄ Ο Βρύζας έστρωσε με το στήθος στον Ορφανό, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 28΄ ο Φότζια σούταρε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά ο Φερνάντεζ μπλόκαρε για να ακολουθήσει αμέσως μετά στο 29΄ σούτ του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο με τη σειρά του μπλόκαρε ο Φορτίν.

Στο 31΄ ωραία οργανωμένη προσπάθεια από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά το πλασέ του Γεωργιάδη μπλόκαρε ο Φορτίν ενώ στο 32΄ ο Βρύζας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Κάλιαρι μπλόκαρε στην γωνία του.

Κεντρικό πρόσωπο ο Ίλιεφ

Στην διάρκεια της επανάληψης μπορεί να υπήρξαν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ωστόσο εκείνος που τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν ο Ίβιτσα Ίλιεφ. Δικαιολογημένα αφού πραγματοποίησε το ντεμπούτο με τον Σέρβο να κέρδισε το πρώτο του χειροκρότημα κατά την είσοδό του στο 64΄, με τον ίδιο να φρόντισε να ανταποδώσει, αλλά και στο 72΄ στην προσπάθειά του μέσα στην μεγάλη περιοχή του Φορτίν με την μπάλα από το σουτ να πέρασε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Κάλιαρι.

Κατά τα άλλα στο 77΄ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μουμίν μπλόκαρε ο Φορτίν, στο 86΄ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την Κάλιαρι με το σουτ του Φότζια μέσα από την μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ τέλος το σουτ του Αραμπατζή στην εκπνοή στο 93΄ η μπάλα βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της ιταλικής ομάδας.

Παραλίγο ρινγκ στο 78'
Στο 78΄ πάντως έγινε η φάση του αγώνα. Σε μία λογομαχία μεταξύ των Κωνσταντινίδη και Μαρκίνι κάτω από την μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Φερνάντεζ ο Γκονζάλεζ ήρθε με φόρα από πίσω από τον Ιταλό ποδοσφαιριστή της Κάλιαρι και με το δεξί του πόδι τον χτύπησε αψυχολόγητα για να ακολουθήσει συμπλοκή αφού ουκ ολίγοι ήταν εκείνοι που ενεπλάκησαν. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και του διαιτητή Φωτιάδη να λειτουργήσει σε ρόλο «πυροσβέστη» ώστε το ρινγκ που πήγε να δημιουργηθεί να λάβει τέλος.

Όσο για την απόφαση που έλαβε; Αυτή ήταν να δείξει κίτρινη κάρτα στους Κωνσταντινίδη και Μαρκίνι και τίποτα στον Γκονζάλεζ που γλίτωσε την κόκκινη και έτσι θα δώσει κανονικά το παρών το Σάββατο στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League στα Πηγάδια με την SKODA Ξάνθη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στο 30΄ είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των Γεωργιάδη και Κόντι αφού η κίνηση του Ιταλού να τραβήξει στο μαρκάρισμά του διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ ήταν επόμενο να τον εκνευρίσει.

Παρόντος Ρεχάγκελ-Γκαγκάτση
Το σημερινό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ο Γερμανός Ότο Ρεχάγκελ δίπλα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας είναι να διεξαχθεί το διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Ισπανίας προς τιμή του «Τεό».

Ζαγοράκης: «Υπομονή και προσπάθεια»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παράσχος, μετά το τέλος του σημερινού φιλικού παιχνιδιού με την Κάλιαρι και τελευταίου στην διάρκεια της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρος Ζαγοράκης, να έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την λήξη.

«Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια», τόνισε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να στάθηκε και στην απόκτηση του Ολλανδού Ρούντι Κνολ τονίζοντας πως αύριο Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Γιώργος Παράσχος αμέσως μετά το τέλος του φιλικού με την Κάλιαρι δήλωσε: «Πιστεύω ότι είχαμε καλά διαστήματα σε έναν αγωνιστικό χώρο πάντως που δεν προσφέρεται για ποιότητα. Τα μηνύματα ωστόσο είναι ελπιδοφόρα και πιστεύω ότι μέχρι το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι», με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ λίγο αργότερα να πρόσθεσε πως: «Παρουσιαστήκαμε λίγο κουρασμένοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά με τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε στο δεύτερο εμφανιστήκαμε πιο γρήγοροι ενώ ουσιαστικά δεν κινδυνέψαμε».

Από την πλευρά του ο Ζήσης Βρύζας στις δηλώσεις του παραδέχτηκε: «Περιμένουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα», ενώ για το παιχνίδι του Σαββάτου στα Πηγάδια με την SKODA Ξάνθη στα πλαίσια της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League τόνισε: «Έχουμε δύσκολη αρχή το Σάββατο όμως όπως κάθε αρχή θα είναι το ήμισυ του παντός».

Όσον αφορά για την εικόνα του ΠΑΟΚ ο Βρύζας είπε: «Έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης» ενώ τέλος σε ερώτηση όσον αφορά για την στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του απάντησε: «Τον ευχαριστώ».











































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ