ΓΑΛΛΙΑ

Τουλούζ για Champions League

Τουλούζ για Champions League
toulouseauxerre

Η Τουλούζ το σεντόνι μετά από φινάλε θρίλερ που έσπασε καρδίες στη Γαλλία με την ομάδα του Ελί Μπο να εξασφαλίζει στο 90' το χρυσό εισιτήριο

Είναι χαρακτηριστικό πως η Τουλούζ πριν την απόφαση της Γαλλικής ομοσπονδίας που της έδωσε τελικά στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς στο ματς με τη Ναντ, το οποίο διακόπηκε από είσοδο των οπαδών των καναρινιών στο 86' και ενώ το σκορ ήταν 0-0, δεν είχε καν ελπίδες για Champions League.
Η απόφαση αυτή άλλαξε τα δεδομένα και η Τουλούζ, που κατάφερε σήμερα να κερδίσει στην έδρα της τη Μπορντό με 3-1 χάρις σε χατ τρικ του Ελμάντερ, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πανηγυρίζει την έξοδο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο τεχνικός της Ελί Μπο πήρε την πιο γλυκιά εκδίκηση από την πρώην ομάδα του και η Τουλούζ αν και περασε από σαράντα κύματα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των τριών υπόλοιπων μνηστήρων και να κλέψει την τρίτη θέση.

Ιδανική αυτόχειρας η Ρεν που αν και κρατούσε σφιχτά την τρίτη θέση χάρις στο γκολ του Ουτάκα κόντρα στη Λιλ στο Μετροπόλ από το 74' λεπτό ισοφαρίστηκε από την ομάδα του Πιέλ στο 93' και έχασε άδοξα το χρυσό εισιτήριο. Είναι η δεύτερη φορά που η Λιλ στερει από την ομάδα της Βρετάνης το ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Ρεν που εξασφάλιζε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς το τρίποντο στο Μετροπόλ, έμεινε και πάλι εκτός Champions League με την παρηγοριά του UEFA.

To ίδιο έπαθε και η Λανς του Ζιγιό που πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής κρατούσε την τύχη της στα χέρια της αφού με νίκη επί της υποβιβασμένης Τρουά θα κατακτούσε την τρίτη θέση ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. Ο Κεϊτά και οι συμπαίκτες του όμως έζησαν έναν εφιάλτη αφού έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 8', και στο 35' βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ράμος που δέχτηκε 2 κάρτες σε πέντε λεπτά, δείγμα του εκνευρισμού που υπηρχε στους λανσουά. Τα χειρότερα ακολούθησαν με την ομάδα του Ζιγιό να διασύρεται τελικά με 3-0 και να μένει μάλιστα εκτός Ευρώπης αφού η Ρεν της έκλεψε και τη θέση στο UEFA.

Έτσι μετά τα αποτελέσματα, η Τουλούζ πήρε το εισιτήριο για το Champions League αν και είναι βέβαιο πως οι υπόλοιποι μνηστήρες θα κυνηγήσουν το θέμα και δικαστικά για τους πόντους που της έδωσε η Γαλλική ομοσπονδία. Μπορντό και Σοσό είναι στο UEFA ως κάτοχοι των δυο κυπέλλων, ενώ η τέταρτη Ρεν είναι η τρίτη που θα παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. H Λανς που πριν την αγωνιστική ήταν τρίτη έμεινε τελικά με το Ιντερτότο, πέφτοντας στην πέμπτη θέση.

Δείτε τα γκολ από το δραματικό Λιλ-Ρεν, το Toυλούζ-Μπορντό, το επεισοδιακό Τρουά-Λανς, το χορταστικό 3-3 στο Νις-Λε Μαν και το γκολ του Νασρί για τη Μαρσέιγ:























Tα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Ligue 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 26/5 21:45

Βαλενσιέν-Οσέρ 1-3 (Μπρατού 80' - Νικουλάε 18', Κάλενμπεργ 20' Λε Ζεν 95')
Τουλούζ-Μπορντό 3-1 (Ελμάντερ 37', 49', 71' - Βέντελ 17')
Λυών-Ναντ 3-1 (Μαλουντά 21', 66' - Ντιαλό 51')
Μαρσέιγ-Σεντάν 1-0 (Νασρί 60')
Λιλ-Ρεν 1-1 (Φοβέργ 93' - Ουτάκα 74')
Τρουά-Λανς 3-0 (Ντάνιτς 8', Ματουντί 55', Λασουέρ 57')
Νις-Λε Μαν 3-3 (Μπεγιόν 33 πεν., 54' - Βαϊρουά 44' - Ρόμαρικ 35', Μπανγκούρα 60', Ματσούι 65')
Λοριάν-Παρί 0-1 (Παουλέτα 55')
Σοσό-Σεντ Ετιέν 1-0 (Λε Ταλέκ 19')
Μονακό-Nανσί 2-0 (Κόλερ 9', Πικιόν 57')













































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ