EUROPA LEAGUE

Τρέμουν βεντέτα από τους οπαδούς της Ρόμα οι Ολλανδοί

Τρέμουν βεντέτα από τους οπαδούς της Ρόμα οι Ολλανδοί

Οι οπαδοί της Φέγενορντ τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στη Ρώμη στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα με τη Ρόμα και τώρα οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας φοβούνται για τη... ρεβάνς των Ρωμαίων τιφόζι.

Η φάση των "32" του Europa League είναι γεμάτη από πολύ δυνατά ζευγάρια, με τα Λίβερπουλ-Μπεσίκτας, Τότεναμ-Φιορεντίνα και Σέλτικ-Ίντερ να ξεχωρίζουν, ωστόσο εκείνο το ματς που τράβηξε πάνω του τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα ήταν το Ρόμα-Φέγενορντ.

Η αιτία δεν ήταν το αποτέλεσμα στο "Olimpico", με το 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Ρότερνταμ, αλλά από τα τρομερά επεισόδια που έλαβαν χώρα την παραμονή αλλά και ανήμερα της αναμέτρησης , με σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Φέγενορντ να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και να μετατρέπουν σε πεδία μάχης αρκετές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Ρώμης.

Το άσχημο στην όλη κατάσταση είναι πως η ρεβάνς στο "De Kuip" είναι το βράδυ της Πέμπτης (26/2) και υπάρχει διάχυτη ανησυχία πως οπαδοί της Ρόμα που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για να ενισχύσουν τον Ρούντι Γκαρσία και τους παίκτες του δεν θα μείνουν εκεί αλλά θα επιχειρήσουν να πάρουν εκδίκηση προκαλώντας αντίστοιχα επεισόδια ...

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, γύρω στους 2.000 τιφόζι των "τζαλορόσι" αναμένεται να μεταβούν στην Ολλανδία είτε με αεροπλάνο, είτε με τρένο είτε με πούλμαν, με τις ολλανδικές αστυνομικές αρχές να εκφράζουν δημόσια φόβους για διάθεση πρόκλησης επεισοδίων αλλά παράλληλα να δηλώνουν ξεκάθαρα πως έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν σκηνές ντροπής.

"Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε σχόλια πάνω σε φήμες, ούτε για φήμες που αφορούν πιθανές διαταράξεις της δημοσίας τάξης. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα.

Ξέρουμε ότι μία σκληροπυρηνική μερίδα οπαδών της Ρόμα θέλει να έρθει στο Ρότερνταμ, περιμένουμε λοιπόν την άφιξη διάφορων ακραίων οπαδών.

Σε σχέση πάντως με το παιχνίδι της Πέμπτης έχουμε πάρει ήδη τα κατάλληλα μέτρα. Έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι άλλωστε μέρος της δουλειάς μας", δηλώσε υπεύθυνος της ολλανδικής αστυνομίας ενόψει της ρεβάνς της Φέγενορντ με τη Ρόμα που θα κρίνει ποιά από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στους "16" του Europa League.

Ρόμα - Φέγενορντ 1-1

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ