ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Τσεκάρουν" Μπασινά στο λιμάνι

"Τσεκάρουν" Μπασινά στο λιμάνι
Μπασινάς

Τσεκάρουν Άγγελο Μπασινά οι Πειραιώτες για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ένα εκατ. και διετές συμβόλαιο θέλει ο παίκτης. Πρόταση 4 εκατ. ευρώ σε Σμολάρεκ. Άντζας: "Θα δείτε μπάλα"

Ο λόγος για τον Άγγελο Μπασινά, ο οποίος τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Μαγιόρκα, και από τη στιγμή που έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων έχει μπει στο "μάτι" αρκετών ομάδων.
Ο διεθνής Έλληνας μέσος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ εδώ και αρκετό καιρό (με την υπόθεση πάντως να έχει παραμείνει στάσιμη), όμως όπως αποκάλυψαν σήμερα τα ελληνικά ΜΜΕ, την συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουν και άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας, που ρώτησαν τις τελευταίες ημέρες για να μάθουν το κασέ του παίκτη.

Όταν ο Άγγελος Μπασινάς ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον ξεκαθάρισε τη θέση, λέγοντας πως επιθυμεί διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές 1 εκ.ευρώ, γεγονός που μάλλον αποθάρρυνε τους Πειραιώτες από το να "μπουν" πιο γερά στο κόλπο για την απόκτησή του, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού αντιδρά στην έλευσή του στο μεγάλο λιμάνι λόγω του "πράσινου" παρελθόντος του.

Πρόταση 4 εκ.ευρώ για Σμόλαρεκ
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Sportday", ο Ολυμπιακός κατέθεσε μέσω του Ινιάκι Ιμπάνιεθ (είναι ο μάνατζερ και του Ερνέστο Βαλβέρδε) πρόταση ύψους 4 εκ.ευρώ για την απόκτηση του Έμπι Σμόλαρεκ από τη Ράθινγκ Σανταντέρ, με την ισπανική ομάδα να αναμένεται να δώσει πολύ σύντομά την απάντησή της για το αν θα την κάνει αποδεκτή.

"Έχω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια, επομένως κάθε απόφαση πρέπει να εγκριθεί και από τη Σανταντέρ. Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν θα ήθελα να παίξω στην Πορτογαλία ή όχι, διότι δεσμεύομαι με συμβόλαιο.

Δεν γνωρίζω τίποτα για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα. Μόνο η Σανταντέρ μπορεί να μιλήσει για μεταγραφικά ζητήματα",

δήλωσε ο παίκτης, ερωτηθείς από Πορτογάλους ρεπόρτερ σχετικά με το ενδιαφέρον των "αετών της Λισσαβώνας".

Άντζας: "Θα παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο"



Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού στην περυσινή σεζόν του νταμπλ στην Ελλάδα και της παρουσίας στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παρασκευάς Άντζας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους απεσταλμένους των των αθλητικών εφημερίδων στο Ερμελο της Ολλανδίας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο φέτος.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του κεντρικού μπακ των νταμπλούχων Ελλάδας:

Εχετε δώσει τρία φιλικά, έχει έρθει νέος προπονητής στην ομάδα. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

"Η ομάδα "μοντάρεται" ακόμη, φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη. Ελπίζουμε με το ξεκίνημα των προκριματικών να είναι έτοιμη η ομάδα και να μπορέσουμε μέσα από τις προπονήσεις να δείξουμε στους εαυτούς μας, και πάνω απ' όλα σε όλη την ομάδα, ότι μπορεί αυτό το σύνολο να πετύχει κάτι".


Σας φοβίζει ότι έπειτα από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός παίζει Αύγουστο παιχνίδια και ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να μην είστε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Εχει ξαναγίνει αυτό, αλλά γι' αυτό ξεκινάμε πιο νωρίς προετοιμασία, αλλιώς θα είχαμε ξεκινήσει αργότερα. Για να μπορέσουμε σε αυτό το στάδιο να είμαστε έτοιμοι. Δεν πρέπει να μας φοβίζει αυτό, πρέπει και στα δύσκολα να δείχνουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Ξεκινήσαμε νωρίς για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια".


Οπως έχεις δει την ομάδα, θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο για να μπορεί να το πετύχει αυτό, δηλαδή να είναι έτοιμος για να πάρει την πρόκριση;

"Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Είναι δουλειά του προπονητή να μπορεί να κρίνει αν είναι έτοιμη η ομάδα σε αυτό το διάστημα γι' αυτά τα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε μέσα στις προπονήσεις, μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι".


Τι διαφορετικό βλέπεις σε σχέση με πέρυσι, σε αυτά που θέλει να σας περάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε;
"Νομίζω ότι του αρέσει πολύ το επιθετικό παιχνίδι. Πάνω απ' όλα το κοντρολάρισμα της μπάλας από όλους τους παίκτες, να κυκλοφορεί η μπάλα περισσότερο. Η ομάδα να παίζει, να ρολάρει, να δείχνει ότι παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό έχω καταλάβει εγώ".


Θα θέλαμε την άποψή σου για έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξετε και μαζί στη βασική ενδεκάδα. Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.



"Ο Αβραάμ έχει δείξει και στον Αρη ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας νεαρός παίκτης και έχει όλα τα φόντα να γίνει ακόμα καλύτερος. Φυσικά και στον Ολυμπιακό και με τον κύριο Βαλβέρδε μπορεί να μάθει ακόμα περισσότερα και να δείξει και τα στοιχεία του και ελπίζουμε να κάνει μια πολύ καλή πορεία".


Γίνεται πολλή κουβέντα στην Αθήνα για την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός για να πάρει από τον Ολυμπιακό τα πρωτεία. Εσείς πόσο αποφασισμένοι είστε να διατηρήσετε τα πρωτεία;

"Αυτό είναι θέμα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο θέλει να παίρνει πρωτάθλημα, θέλει να παίρνει Κύπελλο. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος ο Ολυμπιακός. Ολες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές. Ολες θέλουν να ενισχυθούν. Αλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, εκεί που πονάει η κάθε ομάδα, σε κάθε θέση. Αυτό είναι θέμα της κάθε ομάδας".


Οσο είχες υποχρεώσεις με την Εθνική, είχε κυκλοφορήσει ότι σε θέλει η Τραμπζονσπόρ. Θα πήγαινες να παίξεις στην Τουρκία;

"Οντως, έχω μιλήσει με τον προπονητή της Τραμπζονσπόρ, με ήθελε πάρα πολύ στην ομάδα. Εντάξει αυτό φάνηκε, αν ήθελα θα έβγαινα κι εγώ να πω κάτι, αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα πήγαινα στην Τουρκία. Οσα χρήματα και να έδιναν".


Πέρυσι έκανες καλές εμφανίσεις. Για την ομάδα, όμως, υπήρχε και κοντράστ, με πίκρα και ένταση. Σκεπτόμενος τη νέα σεζόν, ο Ολυμπιακός θα την άντεχε μία τέτοια διαδικασία πάλι;

"Αυτό δεν το ξέρουμε. Τώρα κρίνουμε με βάση την περσινή χρονιά. Οπως φαίνεται, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι "αιώνιοι" αντίπαλοι και σε κάθε παιχνίδι θέλει να νικά ο ένας τον άλλο. Αυτά είναι περισσότερο οπαδικά που γίνονται, αλλά εντάξει, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα παιχνίδια και ο καθένας θέλει να τα κερδίζει".


Η κατάρα στην Ευρώπη έσπασε. Τώρα σας έφυγε ένα άγχος από πάνω, όταν θα πάτε να παίξετε εκτός έδρας. Το είχατε αυτό στο μυαλό σας, έτσι δεν είναι;

"Σίγουρα το είχαμε. Βέβαια, θα κρίνουμε με δεδομένο την περσινή χρονιά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας, διότι τις προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός πήγαινε εκτός έδρας και ήταν σαν να μην πήγαινε. Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει πλέον από τις λεγόμενες μικρές ομάδες της Ευρώπης. Ολες ενισχύονται και νομίζω ότι και φέτος μπορούμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές".

Για να πάμε και σε ένα άλλο θέμα, ανακοίνωσες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ότι δεν θα ξαναπαίξεις στην Εθνική. Ο Ρεχάγκελ είπε ότι τον Αντζα τον θέλει στην Εθνική ομάδα. Εχετε μιλήσει;

"Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η στάση μου δεν έχει αλλάξει και δεν έχω μιλήσει με κάποιον".

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση; Ακούστηκαν πολλά. Οτι δεν σου άρεσαν κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα. Για να πάρεις μία τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι το «ζύγισες» και πολύ.

"Εντάξει, είμαι 32 ετών, αλλά νομίζω ότι η Εθνική πρέπει να κάνει κάποια ανανέωση. Αν δεν κάνουμε τέτοιες κινήσεις κι εμείς, νεαρά παιδιά δύσκολα θα μπουν στην ομάδα. Κι αν δούμε, ο κ. Ρεχάγκελ θέλει να στηρίζεται σε παλιούς παίκτες, σε έναν κορμό που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει αυτό, αλλά εγώ είμαι υπέρ των νέων παιδιών. Θέλω να προχωράνε κι έκανα αυτή την κίνηση. Εχουμε αυτό το διάστημα των προκριματικών που μπορούν να μπουν και νέα παιδιά και να διακριθούν κιόλας".


Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου αυτό το νέο παιδί που μπορεί να παίξει στη δική σου θέση και σε αυτή του Δέλλα;

"Ο Παπαδόπουλος. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αν κρίνουμε και από τις άλλες ομάδες, νομίζω ότι όλες έχουν στόπερ που είναι ξένοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο".


Εσύ δεν ήσουν στην πρώτη φάση της προετοιμασίας. Υπάρχουν στην ομάδα παιδιά που είναι 17 και 18 χρόνων. Εχει ο Ολυμπιακός παιδιά που μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω; Να φτάσουν στο επίπεδο του Αντζα ή κάποιου άλλου παίκτη;

"Υπάρχουν. και βέβαια υπάρχουν. Είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ματσούκας, υπάρχει ο Κατσικογιάννης που είναι πολύ καλός παίκτης, ο Νικλητσιώτης. Είναι παιδιά με φοβερά στοιχεία και δείχνουν ότι τους εμπιστεύεται και ο προπονητής. Υπάρχουν τέσσερα-πέντε παιδιά που μπορούν άνετα να προωθηθούν στην ομάδα και να μάθουν από αυτή".


Μίλησες για τον Παπαδόπουλο. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τις άλλες μεταγραφές, όπως ο Γκαλίτσιος και ο Οσκαρ.


"Αν δεν ήταν καλοί παίκτες, δεν θα ήταν στον Ολυμπιακό. Αναλόγως την πορεία του καθενός, θα δείξει και τι είναι ο κάθε παίκτης. Αν αντέχει στον χρόνο, στην πίεση του Ολυμπιακού, είναι πολλά που κρίνουν έναν παίκτη".



Λένε ότι ο Βαλβέρδε έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες. Το διαπιστώνεις κι εσύ αυτό;

"Ναι, εγώ βλέπω ότι είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, ότι η επικοινωνία με τους παίκτες γίνεται σε έναν πολύ καλό τόνο και κλίμα. Γενικά δείχνει στοιχεία πολύ καλού χαρακτήρα".


Υπάρχει χρόνος να παίξεις στο εξωτερικό;

"Δεν ξέρω, αναλόγως τη στιγμή. Αν έρθει πρόταση, θα το σκεφτώ αναλόγως..."


Σε σχέση με την Τραμπζονσπόρ και το ενδιαφέρον που υπήρχε. Θα σου μείνει ένα παράπονο, αν δεν γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου;

"Οχι, δεν θα με πειράξει καθόλου".




























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ