PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Έβερτον 1-1: Τα ζαχαρωτά κέρασαν φαρμάκι τους μπλε

Μονομαχία Πούλισιτς - Κιν στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Έβερτον για την Premier League | 16 Δεκεμβρίου 2021
Μονομαχία Πούλισιτς - Κιν στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Έβερτον για την Premier League | 16 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Τσέλσι κόλλησε στο 1-1 στο Λονδίνο με την Έβερτον των πολλών απουσιών και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου, μένοντας τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τσέλσι δεν διάγει την καλύτερη περίοδό της, ειδικά όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά της σε τελικές προσπάθειες και το βράδυ της Πέμπτης το πλήρωσε με απώλεια δύο βαθμών στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Premier League.

Αυτό έγινε απέναντι στην Έβερτον, με την ομάδα του Τούχελ να λύνει το γόρδιο δεσμό στο 70' αλλά να δέχεται την ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία από τις ελάχιστες φάσεις των μπλε του Λίβερπουλ, για να μείνει στο 1-1 και να βλέπει την απόστασή της από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Σίτι να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος για τους Λονδρέζους, κάτι που αποτυπώθηκε στις 13 τελικές (6 εντός εστίας) έναντι μόλις 2 των φιλοξενουμένων (1 εντός εστίας) και στο ποσοστό κατοχής μπάλας που έφτασε στο 82%, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στο πλεκτό, με τους Ρις Τζέιμς και Μέισον Μάουντ να έχουν τις πιο κραυγαλές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον δεν ήταν τόσο παθητική και ανέβασε το βαθμό αντίστασής της προς τους παίκτες του Τούχελ, με το γκολ να έρχεται πάντως για τους μπλε στο 70', με τον Μάουντ να αξιοποιεί ασίστ του Τζέιμς για να νικήσει με όμορφο κοντινό πλασέ τον Πίκφορντ (1-0) με το 7ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Δεν έμελε όμως να χαρεί για πολύ το γκολ αυτό η Τσέλσι, με τα ζαχαρωτά του Ράφα Μπενίτεθ να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης στο 74'. Ο Άντονι Γκόρντον εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο 19χρονος στόπερ Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ έκανε την προβολη στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει τον Μεντί και να γράψει το 1-1 με το παρθενικό τέρμα του στην κορυφαία κατηγορία.

Λίγα λεπτά αργότερα η Τσέλσι απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα όταν η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα σταμάτησε στο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν από εκεί και πέρα και να παίρνουν έναν χρυσό βαθμό παρά το γεγονός πως παρατάχτηκαν στο Στάμφορντ Μπριτζ έχοντας πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι φλέρταρε με τη γκέλα για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς μετά το θρίλερ που έζησε κόντρα στην Λιντς (πήρε τη νίκη με 3-2, με πέναλτι του Ζορζίνιο στο 95'), για να έχει όμως απώλεια αυτή τη φορά και να χάνει πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του τίτλου έναντι των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα (79' Τσάλομπα), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ (65' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Αλόνσο (65' Σαούλ), Ζιγές, Πούλισιτς, Μάουντ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κένι, Γκόντφρι, Χόλγκεϊτ, Κειν, Μπράνθγουεϊτ, Ιγουόμπι, Γκόμες (70' Γκμπάμιν), Ντουκουρέ, Γκόρντον (90' Ονιάνγκο), Σιμς (62' Ντόμπιν)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Νόριτς - Άστον Βίλα 0-2

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 7-0

Μπράιτον - Γουλβς 0-1

Κρίσταλ Πάλας -Σαουθάμπτον 2-2

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-0

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ