CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι-Λίβερπουλ 3-2 (παράταση)

Τσέλσι-Λίβερπουλ 3-2 (παράταση)
ντρογκμπα για καπιτανο

Η Τσέλσι νίκησε με 3-2 της Λίβερπουλ στην παράταση και προκρίθησε για 1η φορά στο τελικό(vid)!

Σ' έναν συναρπαστικό αγώνα, αντάξιο ενός ημιτελικού του Champions League, η Τσέλσι έδειξε ότι το ήθελε πιο πολύ και με εξαιρετική εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και της παράτασης κατάφερε να πάρει δίκαια το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Μόσχας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League δύο αγγλικές ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό και είναι αξιοσημείωτο πως Μάντσεστερ και Τσέλσι διεκδικούν και το πρωτάθλημα της χώρας τους.

Η Λίβερπουλ που έχει δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, μπορεί να κατάφερε να σκοράρει στο "Στάμφορντ Μπριτζ" τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το γκολ του Σεϊρού και να οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, όμως εκεί δεν έδειξε να έχει τα ψυχικά αποθέματα και γνώρισε τον αποκλεισμό από την ομάδα του Αβράμ Γκραντ.

O αγώνας


Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε τις άγριες διαθέσεις του χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό όταν το μακρινό δυνατό σουτ του Ντρογκμπά, έδιωξε σε κόρνερ ο Ρέινα.

Η Λίβερπουλ "απάντησε" τέσσερα λεπτά αργότερα (10') όταν ο Τζέραρντ άνοιξε αριστερά για τον Τόρες που μπήκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε από δύσκολη γωνία αλλά ο Τσεχ βγήκε και του έκλεισε γρήγορα το οπτικό πεδίο διώχνοντας σε κόρνερ.

Μπλε καταιγίδα...



Από 'κει και πέρα οι "μπλε" ήταν καταιγιστικοί έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και στο 12ο λεπτό ύστερα από μπαλιά του Λάμπαρντ ο Ντρογκμπά μπήκε επικίνδυνα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Σκρτελ πρόλαβε να διώξει με προβολή σε κόρνερ κάτι που του προκάλεσε τραυματισμό.

Ένα λεπτό αργότερα (13') ύστερα από μπαλιά του Λάμπαρντ, ο Ντρογκμπά βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ όμως ο Ρέινα με γρήγορη έξοδο πρόλαβε να διώξει την μπάλα με τα πόδια.

Στο 19' ο Λάμπαρντ και πάλι σε ρόλο δημιουργού έκανε τρομερή κάθετη πάσα για τον Ντρογκμπά που μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέινα.

Οι λονδρέζοι είχαν την απόλυτη κυριαρχία, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 21' το μακρινό σουτ του Εσιέν ανάγκασε τον Ρέινα να πέσει στην δεξιά γωνία και να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (25') ήταν σειρά του Μπάλακ να επιχειρήσει ένα σουτ, όμως και πάλι ο Ρέινα κατάφερε να διώξει με γροθιές.

Είχε κέφια ο Ντρογκμπά...



Στο 33' η υπεροχή της Τσέλσι εξαργυρώθηκε ανοίγοντας το σκορ με γκολ του Ντρογκμπά. Συγκεκριμένα ο Λάμπαρντ έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Καλού που από θέση οφσάιντ έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, "άδειασε" τον Χίπια με μία κοφτή ντρίπλα έκανε το σουτ, ο Ρέινα απέκρουσε εξαιρετικά, η μπάλα όμως έφτασε στον Ντρογκμπά που με εκπληκτικό μονοκόματο σουτ από δύσκολη θέση έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Λίβερπουλ δεν φαίνοταν ικανή να αντιδράσει καθώς η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει παρά το γκολ και στο 42' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν ο Μπάλακ εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ρέινα.

Στην επανάληψη ήταν σειρά των "ρεντς" να απειλήσουν και στο 48' έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία τους στον αγώνα, όταν ο Μασεράνο εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ένα φάουλ, ο Τζέραρντ έκανε κεφαλιά πάσα για τον Κάιτ που μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, όμως ο Τσεχ έσωσε εντυπωσιακά την εστία του.

Στο 53' ο Λάμπαρντ επιχείρησε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όμως το σουτ του Λάμπαρντ απέκρουσε ο Ρέινα.

"Μίλησε" η (κόκκινη) φανέλα



Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Λίβερπουλ πίεζε συνεχώς για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 64ο λεπτό, όταν ο Μπεναγιούν έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια προκαλώντας αναστάτωση στην άμυνα της Τσέλσι, τροφοδότησε άψογα τον Τόρες που μέσα στην περιοχή με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Τσεχ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα τους.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά μετά το γκολ της Λίβερπουλ και χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να γίνει η ευκαιρία καθώς στο 74' ο Εσιέν με εξαιρετική προσπάθεια μπήκε στη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ από δύσκολη θέση αλλά η μπάλα κατέληξε σστην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο δίχως καμία φάση μέχρι και το τέλος του ματς με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Σούπερ Τσέλσι στη παράταση

Στην παράταση το ματς πήρε "φωτιά" με το πάθος και ένταση. Στο 93' η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία, όταν ο Χίπια πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσεχ.

Η Τσέλσι έδειξε να συνέρχεται από τον λήθαργο και στο 95ο λεπτό το μακρινό σουτ του Εσιέν κατέληξε στα δίχτυα του Ρέινα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά αφού ο Ντρογκμπά ήταν σε θέση οφ σάιντ και εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Ρέινα.

Δύο λεπτά αργότερα (97') οι λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χίπια πάνω στο Μπάλακ και το Στάμφρορντ Μπριτζ πήρε φωτιά...

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φρανκ Λάμπαρντ που με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Ρέινα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των "ρεντς". Ο μέσος της Τσέλσι πανηγύρισε έξαλλα το γκολ με ένα άκρως συγκινητικό τρόπο καθώς σχεδόν δακρυσμένος έδειξε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το τέρμα στην μητέρα του που δεν βρίσκεται στην ζωή.

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως στο 100ο λεπτό, η κεφαλιά του Αλόνσο μέσα από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Τσέχ.

Και ενώ η Λίβερπουλ ήθελε την ισοφάριση, ο Ντρογκμπά έκανε την ζημιά στους "ρεντς" στο 95' πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό και τρίτο γκολ της ομάδας του. Συγκεκριμένα ο Εσιέν έκανε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο Ιβοριανός επιθετικός με δυνατό πλασέ έκανε το 3-1, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους "μπλε".

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης η ομάδα του Άνφιλντ προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι όταν ο Ντρογκμπά φαίνεται να παρενοχλεί τον Χίπια, όμως ο διαιτητής Ροζέτι έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει και όλα έδειχναν πως τα τελευταιά λεπτά θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα ο Μπάμπελ έβαλε την Λίβερπουλ και πάλι στο παιχνίδι στο 117' όταν με καταπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 3-2.

Ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση οι "ρεντς" και η Τσέλσι πήρε την μεγάλη πρόκριση στο τελικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΕΛΣΙ (Αβράμ Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Ασ.Κόουλ, Μακελελέ, Μπάλακ, Λάμπαρντ (119΄ Σεβτσένκο), Τζο Κόουλ (91΄ Ανελκά), Ντρογκμπά, Καλού (70΄ Μαλουντά)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραγκερ, Σκρτελ (22΄ Χίπια), Ρίισε, Τσάμπι Αλόνσο, Μασεράνο, Τζέραρντ, Κούιτ, Μπεναγιούν (78΄ Πέναντ), Τόρες (98΄ Μπάμπελ)

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Κίτρινες: Τσάμπι Αλόνσο, Αρμπελόα

Δείτε στιγμιότυπα από τον συναρπαστικό ημιτελικό



































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ