ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Λάμπαρντ θύμισε τον άθλο του 2012 για να εμπνεύσει τους παίκτες ενόψει της Ρεάλ

Τσέλσι: Ο Λάμπαρντ θύμισε τον άθλο του 2012 για να εμπνεύσει τους παίκτες ενόψει της Ρεάλ
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Τσέλσι ταξίδεψε στην Μαδρίτη ως απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην Ρεάλ με φόντο τα ημιτελικά του Champions League, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να επιχειρεί ωστόσο να εμπνεύσει τους παίκτες του θυμίζοντας τον άθλο επί της Μπαρτσελόνα το 2012.

Η κατάσταση στην Τσέλσι τη φετινή σεζόν μόνο ευχάριστη δεν είναι, με τους νέους ιδιοκτήτες να έχουν ξοδέψει σχεδόν 330 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές τον Ιανουάριο αλλά να βλέπουν την ομάδα τους να μετράει μέχρι στιγμής 11 ήττες στο πρωτάθλημα και να βλέπει με το κυάλι την Ευρώπη για τη νέα σεζόν.

Με αυτά τα δεδομένα, πήραν την απόφαση να "σκουπίσουν" τον Γκρέιαμ Πότερ (για την απόκτηση του οποίου αποζημίωσαν με 24 εκατομμύρια ευρώ την Μπράιτον μεσούσης της σεζόν) και να φέρουν τον Φρανκ Λάμπαρντ ως υπηρεσιακό μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των μπλε να καλείται μάλιστα να τους οδηγήσει σε μία "ζόρικη" σειρά προημιτελικών Champions League απέναντι στην Ρεάλ.

Ο ίδιος πάντως δεν μοιάζει διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα πριν μπει στην αρένα του "Μπερναμπέου" για την πρώτη κόντρα με τους πρωταθλητές Ευρώπης (12/4, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA, LIVE από SPORT24) και βρήκε ένα καλό παράδειγμα για να δώσει δύναμη στους παίκτες του.

Παράδειγμα από το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν των Λονδρέζων, με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αντικαθιστά τον Αντρέ Βίλας-Μπόας με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο και τους μπλε να κάνουν δύο απίστευτες ανατροπές με τον Ιταλό υπηρεσιακό τεχνικό κόντρα σε Νάπολι και Μπαρτσελόνα, πριν γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης νικώντας την Μπάγερν στον τελικό μέσα στο Μόναχο.

"Ποτέ μην λες ποτέ. Θυμάμαι πως είχε παρκάρει το λεωφορείο της ομάδας στο Καμπ Νόου για τον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και λέγαμε μεταξύ μας ότι θα πηγαίναμε να παλέψουμε για τις ζωές μας. Ήμασταν σκληροί και πετύχαμε.

Το μυστικό μας ήταν πως είχαμε μεγάλη επιθυμία, εξίσου μεγάλο χαρακτήρα και ταλέντο σε υψηλό επίπεδο, σε ένα σύλλογο που πάλευε για χρόνια να κατακτήσει ένα Champions League και τα κατάφερε στο φινάλε.

Η ίδια συνταγή υπάρχει και τώρα. Μία ομάδα και ένα σύνολο ζουν πάντα δύσκολες στιγμές για να φτάσουν να γίνουν μεγάλοι", τόνισε ο "Λαμπς", που μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

"Ήταν ένας από τους καλύτερους εξτρέμ στον κόσμο για πολύ καιρό και σύμφωνα με κάποιους, ο καλύτερος. Δεν ξέρω πόσες φορές είπα σε νεαρούς εξτρέμ "κοίτα τον Στέρλινγκ και ανακάλυψε γιατί βάζει 20 γκολ τη σεζόν". Πιστεύω ότι είαι μεγάλος παίκτης και ποντάρω πολύ σε αυτόν".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ