ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Μαρέσκα τόλμησε να κάνει την απόλυτη μεταμόρφωση στην 11άδα των Λονδρέζων και δικαιώθηκε

Chelsea's head coach Enzo Maresca embraces Chelsea's Kiernan Dewsbury-Hall after the Europa Conference League opening phase soccer match between Chelsea and Gent at Stamford Bridge in London, Thursday, Oct. 3, 2024. (AP Photo/Kin Cheung)
Chelsea's head coach Enzo Maresca embraces Chelsea's Kiernan Dewsbury-Hall after the Europa Conference League opening phase soccer match between Chelsea and Gent at Stamford Bridge in London, Thursday, Oct. 3, 2024. (AP Photo/Kin Cheung) @2024 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Έντσο Μαρέσκα τόλμησε και άλλαξε όλη την ενδεκάδα της Τσέλσι μετά από το εμφατικό 4-2 επί της Μπράιτον και δικαιώθηκε πανηγυρικά, με τους μπλε να επικρατούν με το ίδιο ακριβώς σκορ της Γάνδης στο Conference League έχοντας κάνει ολικό λίφτινγκ.

Ο Έντσο Μαρέσκα οδήγησε πέρυσι την Λέστερ στην επιστροφή στην Premier League κάνοντας μία εξαιρετική σεζόν στην Championship και το γεγονός αυτό ανέβασε σε τέτοιο βαθμό τις μετοχές του στο προπονητικό χρηματιστήριο ώστε να αναλάβει ένα πολύ μεγαλύτερο καράβι: αυτό της Τσέλσι.

Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και μπορεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να πλήγωσε εκείνον και την ομάδα του, αφού ήρθε εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο η συνέχεια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Στα πέντε ματς που ακολούθησαν, η ομάδα του δυτικού Λονδίνου είχε σούπερ απολογισμό με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ πέρα από το γεγονός πως διαθέτει την κορυφαία επίθεση της Premier League με 15 γκολ (14 η Σίτι, 12 έχουν πετύχει οι Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Άστον Βίλα) θαύμασε το περασμένο Σάββατο έναν παίκτη της να πετυχαίνει ένα μοναδικό ρεκόρ.

Ο λόγος για τον Κέβιν Πάλμερ ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος ενός αγώνα, με το 4-2 της Μπράιτον να ενθουσιάζει το κοινό των μπλε αλλά να υπάρχει και... συνέχεια.

Αυτή δόθηκε την Πέμπτη (3/10) στο πλαίσιο της πρεμιέρας της League Phase του Conference League, με τον Έντσο Μαρέσκα όχι μόνο να ανακατεύει την τράπουλα για να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους λεγόμενους βασικούς αλλά να αλλάζει όλη την 11άδα του αγώνα με την Μπράιτον και να δικαιώνεται.

Και αυτό γιατί η εντελώς αλλαγμένη Τσέλσι έδειξε πως έχει όντως ένα βαθύ και συνάμα ποιοτικό ρόστερ, με τους Λονδρέζους να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και όχι μόνο να παίρνουν ένα άνετο τρίποντο αλλά να το κάνουν επικρατώντας με το ίδιο ακριβώς σκορ: 4-2 και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

  • Η αρχική 11άδα της Τσέλσι κόντρα στην Μπράιτον: Σάντσες, Γκουστό, Φοφανά, Κόλγουιλ, Κουκουρέγια, Καϊσέδο, Φερνάντες, Μαντουέκε, Πάλμερ, Σάντσο, Τζάκσον
  • Η αρχική 11άδα της Τσέλσι με αντίπαλο την Γάνδη: Γιόργκενσεν, Ντισασί, Ανταραμπιόγιο, Μπαντιασίλ, Βέιγκα, Ντούσμπερι-Χολ, Κασαντέι, Νέτο, Φέλιξ, Ενκουνκού, Μούντρικ
TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ