ΑΡΗΣ

Τσέζαρεκ: "Εκστασιάζομαι με τους οπαδούς μας"

Τσέζαρεκ: "Εκστασιάζομαι με τους οπαδούς μας"
INTIME SPORTS

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μίλησε για τα συναισθήματα που του δημιουργούν οι φίλοι των "κιτρίνων". Αναφερόμενος στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ επισήμανε ότι "είναι ένας μεγάλος προπονητής που σε εμπνέει".

Το εγκώμιο των οπαδών του Άρη και του προπονητή Έκτορ Ραούλ Κούπερ έπλεξε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

" Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει πολλά", τόνισε ο Τσέζαρεκ στο "Βήμα" που... προσωπικά διατηρεί καλή παράδοση στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, έχοντας σημειώσει τρία γκολ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Κυριαρχεί η άποψη ότι ο Αρης εφέτος είναι η ομάδα του προπονητή του, υπό την έννοια ότι εκείνος δημιούργησε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Ποια είναι η άποψή σου;
"Ο κ. Κούπερ είναι ένας μεγάλος προπονητής που σε εμπνέει. Ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεται ένας άνθρωπος που θα σε βοηθήσει. Αυτό έχει συμβεί ως τώρα και αυτό θα συμβεί και στη συνέχεια".

Λένε ότι έχεις ήδη αποσβέσει τη μεταγραφή σου από τα γκολ που πέτυχες σε Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τι απαντάς;
" Ακόμη είναι νωρίς να πει κανείς κάτι τέτοιο. Εγώ προσπαθώ να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Η νίκη με τον Εργοτέλη ήταν πολύ σημαντική για την ηρεμία και την ψυχολογία μας, για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε".

Μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο πιστεύεις ότι μεγάλωσαν οι φιλοδοξίες σας;
" Με την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κερδίσαμε επειδή ήμασταν τυχεροί, αλλά επειδή αξίζαμε τη νίκη. Δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για μεγάλα παιχνίδια, αλλά πάντα τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο δύσκολα. Οι αντίπαλοί μας είναι υποψιασμένοι. Δεν έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού".

Στα ντέρμπι ΠΑΟΚ- Αρη έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια παράδοση υπέρ των αντιπάλων σας. Θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να σπάσει;
" Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα τα δώσουμε όλα γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Νομίζω πως δεν πρέπει να φοβόμαστε καμία ομάδα, αλλά να τις σεβόμαστε όλες. Εχουμε στόχους και μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ μας, επομένως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα".


Το γκολ που έβαλες στο ματς με τον Εργοτέλη δημιούργησε την αίσθηση ότι ο Αρης αγόρασε χρόνο για ηρεμία.
" Αρκετοί έσπευσαν να μου πουν: "Ντάνιελ, μας έσωσες, συγ χαρητήρια. Μας γλίτωσες από δύσκολες καταστάσεις με αυτό το γκολ. Μπράβο, παικταρά", και άλλα τέτοια. Στα αποδυτήρια δέχθηκα διάφορα πειράγματα από τους συμπαίκτες μου. Οταν βάζεις γκολ, και μάλιστα στις καθυστερήσεις, τότε είναι λογικό να γίνεσαι ο πρωταγωνιστής των πανηγυρισμών. Περνάω ωραία στον Αρη και έχω να δώσω ακόμη πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα γκολ. Ωστόσο είμαι πιο πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι αυτό το γκολ έδωσε στην ομάδα μου τρεις βαθμούς".

Αντικατέστησες με τον ερχομό σου τον κορυφαίο σκόρερ του Αρη πέρυσι, τον Κάμπορα. Πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις στην ίδια παραγωγικότητα με τον προκάτοχό σου;
" Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω δεν σκέφτηκα πολύ. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και αυτό δεν έχει κλονιστεί. Εχω βάλει αρκετά γκολ και θα συνεχίσω να το κάνω".

Ο Αρης είναι από τις δύσκολες ομάδες;
" Αν δεν κερδίζαμε, θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Είχαμε την ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον Πανιώνιο και αν δεν κερδίζαμε τον Εργοτέλη θα μέναμε πολύ πίσω. Ο Αρης έχει την πίεση του αποτελέσματος και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά δεν το είχα συνηθίσει. Εχει απαιτητικούς οπαδούς, αλλά είναι τρομεροί. Αυτό που έζησε κάποιος βλέποντάς τους στον αγώνα με την Ατλέτικο δεν το ζει καθημερινά. Είναι τρομερό το πώς αυτός ο κόσμος σού δίνει ώθηση. Και δεν το λέω για να το πω. Είναι αλήθεια. Γίνομαι άλλος παίκτης όταν τους ακούω. Εκστασιάζομαι".

Εως πού μπορεί να φτάσει ο Αρης εφέτος;
" Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Είμαστε σκληρή ομάδα και έχουμε εξαιρετικό προπονητή. Ελπίζω πολύ μακριά. Αρκεί να βρούμε μια ισορροπία στα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ