ΑΡΗΣ

Τσέζαρεκ: "Ευλογημένος στον Άρη"

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΡΗΣ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΡΗΣ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Άρη αλλά και ένας από αυτούς που το βράδυ της Τετάρτης στο Βιθέντε Καλντερόν έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία για τον μεγάλο θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2.

Ο Κροάτης επιθετικός του Άρη είχε φροντίσει να βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στην πρόκριση επί της πολωνικής Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ στο ξεκίνημα του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού και πλέον ονειρεύεται δικαιολογημένα την πρόκριση στους 32 του φετινού Europa League.

Ο Τσέζαρεκ μιλώντας στο Sport24 ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του απέδειξαν στο "Βιθέντε Καλντερόν" πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαία η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και στέλνει το δικό του μήνυμα για οποιοδήποτε ραντεβού στο μέλλον αλλά και για την τελευταία μάχη του ομίλου του Europa League. Αυτή της 16 Δεκεμβρίου με την αδιάφορη και αποκλεισμένη Ρόζενμποργκ στο "καμίνι" του "Κλεάνθης Βικελίδης".


Επιθυμία του είναι ωστόσο η ισορροπία της εικόνας του φετινού Άρη στις υποχρεώσεις του σε Europa League και το ελληνικό πρωτάθλημα με αρχή το παιχνίδι της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ο ίδιος με τον Νίκο Λαζαρίδη αποτελούνε τους κοινούς παρονομαστές του. Κι αυτό γιατί μέχρι το καλοκαίρι οι δυο τους αγωνίζονταν στην ομάδα της Πελοποννήσου.


" Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι στον Άρη αλλά και δικαιωμένος για το ότι το καλοκαίρι αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση που δέχθηκα. Τυχερός και για τις αξέχαστες στιγμές που έζησα μαζί με όλη την ομάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή μας από την Μαδρίτη από τους φιλάθλους του Άρη που μας περίμεναν υπομονετικά για να συνεχίσουν να πανηγυρίζουν την νίκη μας επί της Ατλέτικο", σημείωσε ο Τσέζαρεκ για να εξηγήσει:

"Φανταστικό, το φετινό μας ταξίδι"

" Το φετινό μας ευρωπαϊκό ταξίδι είναι κάτι το φανταστικό για μένα και θέλω να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται. Έχουμε τις δυνατότητες σαν ομάδα, το έχουμε αποδείξει και συνεχίζοντας να παίζουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν".


Αναφερόμενος στην μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή πορεία του Άρη ο Κροάτης επιθετικός επισήμανε: " Η ομάδα δείχνει στην ευρωπαϊκή της πορείας τις πραγματικές της δυνατότητες σε αντίθεση με την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα. Για αυτό και όλοι στην ομάδα θέλουμε να αποκτήσουμε μία ισορροπία την οποία αν είχαμε θα βρισκόμασταν πολύ πιο ψηλά και στο πρωτάθλημα αλλά και θα συνεχίζαμε στο Κύπελλο. Επειδή όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα πρέπει να κοιτάξουμε από εδώ και στο εξής να είμαστε αυτοί που πρέπει σε κάθε μας παιχνίδι. Αυτό γιατί πολύ απλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας".


Για την νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης στο Βιθέντε Καλντερόν με 3-2 που έδωσε την δυνατότητα στον Άρη να έχει αυτός τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την πρόκρισή του στους 32 του φετινού Europa League ο Τσέζαρεκ είπε: " Ήταν ένα παιχνίδι όπου αποδείξαμε στην πράξη ότι σε κανένα σημείο από το ξεκίνημα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν τους φοβηθήκαμε και φθάσαμε δίκαια στην νίκη ακόμη και αν χρειάστηκε να γυρίσουμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο παρά το ότι ήμασταν εμείς εκείνοι που προηγηθήκαμε. Για αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Ατλέτικο αλλά και όλους εκείνους που βρίσκονταν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του κόσμου".

"Εμείς τον πρώτο λόγο, όχι η Ατλέτικο"

Σε ερώτηση για το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος το παιχνίδι στο ημίχρονο δεδομένου ότι το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ της Ατλέτικο απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια λέγοντας: " Είχαμε έρθει αποφασισμένοι για να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και το αποδείξαμε με την συνολική μας εμφάνιση. Το ότι στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ δεν μας πτόησε γιατί βλέποντας πώς έπαιζε η Ατλέτικο και με το πώς μας είχε στήσει πολύ σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο για μία ακόμη φορά ο προπονητής μας ήμασταν σίγουροι πως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Όπως και αποδείχθηκε και πλέον είμαστε εμείς που έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 32 και όχι η Ατλέτικο".

Για το τι σήμαινε η εμφάνιση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν σημείωσε: " Ότι είμαστε μία μεγάλη ομάδα και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Θεωρώ ότι και να παίξουμε και πάλι με την Ατλέτικο θα την κερδίσουμε ενώ με την νίκη μας αυτή εκτός του ότι κάναμε άπαντες να ασχολούνται μαζί μας είμαι σίγουρος ότι με το σπαθί μας και τον ιδρώτα μας κερδίσαμε ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό από κάθε μας αντίπαλο".

"Κρατάμε την τύχη της πρόκρισης"

Για το τελευταίο παιχνίδι πλέον του ομίλου με την Ρόζενμποργκ στις 16 Δεκεμβρίου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας και προσγείωσης λέγοντας: " Είναι ένα παιχνίδι όπου γνωρίζουμε πολύ καλά πως κρατάμε την τύχη της πρόκρισης μας στους 32 του Europa League στα χέρια μας αρκεί να κερδίσουμε την Ρόζενμποργκ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να πιστέψουμε ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο παρά το γεγονός ότι η Ρόζενμποργκ έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του θεσμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι πρόκειται για μία ομάδα με εμπειρία από το Champions League. Για αυτό και θα πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια σοβαρότητα όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια και να πάρουμε την νίκη δίνοντας μία ακόμη χαρά στους φιλάθλους μας που είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν δυναμικό παρών στις κερκίδες δημιουργώντας για μία ακόμη φορά την δική τους ξεχωριστή και εκπληκτική ατμόσφαιρα".

Ωστόσο για τον Τσέζαρεκ αυτό που προέχει την στιγμή αυτή προ της μάχης με την Ρόζενμποργκ είναι το μεθαυριανό παιχνίδι της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με την πρώην ομάδα του τον Αστέρα Τρίπολης για την 13 αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος για το οποίο είπε: " Πλέον μας όμως μας περιμένει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και στην πορεία θα έρθει αυτό με την Ρόζενμποργκ. Ένα παιχνίδι όπου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και αυτοί που πρέπει για να επιστρέψουμε στις νίκες και στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσουμε τον Αστέρα επειδή την Τετάρτη είχαμε κερδίσει στην Μαδρίτη την Ατλέτικο. Εξάλλου το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι στην έδρα του αλλά μόνο εκτός έδρας θα πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο προσεχτικούς ώστε να πάρουμε την νίκη και τους τρεις βαθμούς και να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία καλύπτοντας το μέχρι στιγμής χαμένο μας έδαφος".

Αφιέρωμα στον Τσέζαρεκ όταν πήγε στον Άρη:

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ