EURO 2024

Τζάκα: "Δεν είχα δει ποτέ την Ιταλία σε τόσο δύσκολη θέση, είχαμε νικήσει πριν κατεβούμε στο γήπεδο"

Switzerland's Granit Xhaka reacts during a Group A match between Scotland and Switzerland at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Wednesday, June 19, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Switzerland's Granit Xhaka reacts during a Group A match between Scotland and Switzerland at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Wednesday, June 19, 2024. (AP Photo/Martin Meissner) @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Γκρανίτ Τζάκα δήλωσε υπερήφανος για την εμφάνιση της Ελβετίας κόντρα στην Ιταλία που την έστειλε στους "8" του Euro 2024 και στάθηκε στην οδυνηρή ήττα που είχαν γνωρίσει εκείνος και οι συμπαίκτες του από τους ατζούρι στο προηγούμενο τουρνουά.

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν τρία 24ωρα από τον θρίαμβο της Ελβετίας επί της Ιταλίας στη φάση των "16" του Euro 2024 και ουδείς στο στρατόπεδο των νικητών έχει βγάλει από το μυαλό το ματς, όχι για το 2-0 αλλά και για την ισοπεδωτική εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γκρανίτ Τζάκα, με τον μέσο της Λεβερκούζεν να δηλώνει υπερήφανος για το ματς που έκαναν οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν, μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε, και να υποστηρίζει πως ουδείς μέσα στην ομάδα είχε ξεχάσει την ήττα που γνώρισαν στο Euro 2020 από την σκουάντρα ατζούρα (0-3) στη φάση των ομίλων.

"Δεν έχω ξαναδεί την Ιταλία να βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση όπως ήταν με εμάς. Είχαμε πάρει τη νίκη πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκαναν και εκείνοι απέναντί μας πριν από τρία χρόνια.

Είμαι απίστευτα υπερήφανος για αυτό που κάναμε, είμαι υπερήφανος για κάθε μέλος της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου, πετύχαμε έναν ξεχωριστό στόχο", τόνισε ο έμπειρος μέσος και πρόσθεσε:

"Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο και είχαμε τη σωστή πνευματική προσέγγιση στο ματς απέναντι σε έναν φημισμένο αντίπαλο. Αισθανόμασταν την ήττα μας πριν από τρία χρόνια, ο πόνος υπάρχει ακόμη.

Έχουμε δείξει ότι ως ομάδα έχουμε τρομερό πνεύμα και άξια πετύχαμε το στόχο μας. Στη φάση των ομίλων το μόνο που μετράει είναι να περάσεις στην επόμενη φάση, αλλά κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση".

Κληθείς δε να "μαρτυρήσει" το μυστικό της Ελβετίας που την έχει φέρει ένα ματς μακριά από τα ημιτελικά (το εμπόδιο που έχει πλέον μπροστά της είναι η Αγγλία), ο Τζάκα υπογράμμισε:

"Εγώ απεχθάνομαι τις ήττες. Έχουμε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Όσο μεγαλώνουμε τόσο γινόμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να μεταδίδουμε στους νέους παίκτες τη νοοτροπία μας.

Εμείς οι "γέροι" είμαστε ακόμη πεινασμένοι και εκείνοι πρέπει να είναι με το ζόρι, διαφορετικά κάτι πηγαίνει λάθος. Συνεπώς, όπως επιβεβαιώνουν τα στατιστικά, είμαστε εμείς με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας που τρέχουμε πιο πολύ από όλους...".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ