ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τζαμπρότα: "Δεν δείξαμε χαρακτήρα"

Τζαμπρότα: "Δεν δείξαμε χαρακτήρα"
New Image

Η έλλειψη αποφασιστικότητας στα κρίσιμα ματς καθώς και η κούραση μετά το Μουντιάλ στοίχισαν το πρωτάθλημα στους "μπλαουγκράνα", σύμφωνα με τον Ιταλό άσο

Για τον Τζανλουίτζι Τζαμπρότα, η αγωνιστική κρίση την οποία πέρασε φέτος η ομάδα της Καταλονίας οφείλεται σε αρκετούς λόγους.
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μία μόνη εξήγηση. Τα πράγματα πήγαν άσχημα για πάρα πολλούς λόγους. Πολλοί ποδοσφαιριστές υπέφεραν καθώς είχε προηγηθεί το Μουντιάλ.

Η προετοιμασία δεν ήταν από τις καλύτερες γιατί ξεκινήσαμε κατευθείαν αμέσως μετά τις υποχρεώσεις μας στη Γερμανία.

Επίσης, πληρώσαμε το τίμημα για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα είχει κατακτήσει τα πάντα τα δύο τελευταία χρόνια", τόνισε ο Ιταλός αριστερός μπακ, προσθέτοντας ότι δεν φταίει σύστημα (4-3-3) για την άσχημη πορεία της ομάδας.

"Με αυτό σύστημα πετύχαμε τα περισσότερα τέρματα, 78, ενώ μαζί με τη Χετάφε δεχτήκαμε τα λιγότερα, μόλις 33. Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί να είμαστε μόνο δυνατοί και άξιοι για να πάρουμε τη νίκη.

Χρειάζεται επίσης αποφασιστικότητα και χαρακτήρας. Έλειψαν αυτά τα στοιχεία από τη Μπαρτσελόνα σε σημεία-κλειδιά του πρωταθλήματος".



Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους δεν θεωρεί ότι ο κύκλος της Μπαρτσελόνα έχει τελειώσει καθώς " υπάρχει ένας σταθερός κορμός στην ομάδα και μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες" ενώ για τον Λιονέλ Μέσι ισχυρίστηκε πως "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι το νούμερο ένα του ποδοσφαίρου στα επόμενα χρόνια".

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους συμπαίκτες του στη Γιουβέντους, Καναβάρο και Έμερσον.

"Είμαι χαρούμενος, κυρίως για τον Καναβάρο. Μετά από τον παγκόσμιο τίτλο πήρε μία ακόμη ικανοποίηση. Όμως νίκησε η Ρεάλ, ο ιστορικός μας αντίπαλος, και αυτό μας στενοχωρεί".

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα επέστρεψαν τη Δευτέρα στις προπονήσεις, και αυτό γιατί την Τετάρτη θα δώσουν φιλικό παιχνιδι στη Νότια Αφρική, ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα συναντήσει τον Νέλσον Μαντέλα.














TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ