ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζίγγερ: "Πήραμε μαθήματα"

Τζίγγερ: "Πήραμε μαθήματα"
Βαρδινογιάννης, Παναθηναϊκός

Μάθημα η φετινή χρονιά, είπε ο Τζίγγερ. Ανοικτό το θέμα προπονητή. Επεισόδιο Γκούμα-Βύντρα

" Ηταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή για τον Παναθηναϊκό. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Κύπελλο κι έπειτα θα ακολουθήσει κριτική και αυτοκριτική από όλους, για μια χρονιά που πήραμε μαθήματα.

Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει απολογισμός από όλους. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, δεν είναι θέμα πολλών ή λίγων αλλαγών. Απλά θα πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις για να επιστρέψουμε στα Κύπελλα και τα πρωταθλήματα".

Συγκεκριμένα, ο "ισχυρός άνδρας" της "πράσινης" ΠΑΕ μίλησε για:

Την κακή πορεία της ομάδας: " Είναι μια δύσκολη χρονιά και νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρωθούμε στον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια κριτική απ’ όλους μας που είμαστε στην ομάδα και κυρίως αυτοκριτική από τον καθένα ξεχωριστά που είχε συμμετοχή σε αυτή την ομάδα σε μια χρονιά που πήραμε όλοι πολλά μαθήματα.

Νομίζω ότι έχουμε το χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη και κυρίως να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ώστε η επόμενη χρονιά να είναι μια χρονιά που θα πρωταγωνιστήσουμε κυρίως στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη

".

Την παραμονή Μουνιόθ: " Είπαμε αυτά είναι αποφάσεις που θα τις πάρουμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει απολογισμός της χρονιάς απ’ όλους. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε στις αποφάσεις με κύριο χαρακτηριστικό να μην γίνουν τα ίδια λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Κάτι το οποίο συνήθως αποδεικνύεται εκ των υστέρων. Αν ήξερες ότι θα κάνεις κάτι λάθος, δεν θα το έκανες".

Την μεταγραφική περίοδο: " Θεωρώ ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές, αλλά σημασία έχει να κάνει σωστές αλλαγές. Πολλές ή λίγες δεν έχει σημασία, αυτό είναι που μετράει και όχι η ποσότητα. Να μην κάνεις τα ίδια λάθη που έχουν συνέπειες που δεν αρμόζουν στην ομάδα, η οποία πρέπει να κερδίζει πρωταθλήματα και Κύπελλα".

Το θέμα Βοτανικού: " Το γήπεδο προχωράει σε γενικές γραμμές. Νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε τις τελικές τοποθετήσεις σε ότι αφορά πλέον την έναρξη των εργασιών γιατί εκεί είναι το σημαντικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι προκαταρτικά".

Τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα: " Τελειώσαμε ένα προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο. Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν τις ομάδες. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην ΚΕΔ από την σχετική επιτροπή. Είπαμε να κάνουμε κάποιες διορθώσεις και να γίνει μια συνολική πρόταση μέσα στις επόμενες 15 μέρες".

Τις προτάσεις για την βία: " Συζητήσαμε κάποιες προτάσεις όσον αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τις κάμερες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι τουλάχιστον για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην αρχή της επόμενης σεζόν. Υποβάλαμε κάποιες τροποποιήσεις".

Το πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας που αφορούσε τον ίδιο: " Δεν νομίζω όμως ότι υποβάλαμε τροποποιήσεις για τις κίτρινες κάρτες που θα παίρνουν οι παράγοντες από τις εφημερίδες".

Κακλαμάνης: "Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος"


Ενα από τα τελευταία και πιο σημαντικά βήματα για την υλοποίηση του οράματος της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, έγινε σήμερα με την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς στρεμμάτων, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη και τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας.

Η έκταση αυτή ανήκει στην δικαιωδωσία του Δήμου στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης στην περιοχή του Βοτανικού. " Ένα- ένα τα εμπόδια τα οποία υπήρχαν ξεπερνιόνται. Ελπίζω ότι στις προσεχείς ημέρες θα τελειώσουμε και με το μνημόνιο συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη και από εκεί και πέρα ο δρόμος, όχι ότι θα είναι εύκολος, αλλά αρχίζει να ανοίγει διάπλατα υποστήριξε αρχικά ο κ. Κακλαμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι υπογραφές στη σύμβαση μεταξύ Δήμου και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, για την οποία υπάρχει προφορική συμφωνία, μετά το πρόσφατο ραντεβού των δύο πλευρών.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρέδωσε στα στελέχη του Δήμου τις εδαφοτεχνική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη του χώρου στον Βοτανικό.

Στο εξωτερικό ο Βέλιτς

Στο εξωτερικό βρίσκεται από την Πέμπτη, ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της "πράσινης" ΠΑΕ κ. Βέλιτς προκειμένου να παρακολουθήσει μεταγραφικό στόχο. Παρόλο που ο προορισμός του είναι άγνωστος πληροφορίες κάνουν λόγο για "κλείσιμο" συμφωνίας με παίκτη πρώτης γραμμής.

Μουνιόθ: "Να κερδίσουμε την Λάρισα δύο φορές"

" Πρέπει να κερδίσουμε την Λάρισα και την Κυριακή προκειμέμνου να έχουμε καλή ψυχολογία για τον τελικό", υποστήριξε ο Βίκτορ Μουνιόθ στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει ότι μια ενδεχόμενη απώλεια θα κοστίσει τόσο στον ίδιο (έχοντας ήδη στην πλάτη φορτωμένες τις προηγούμενες εντός έδρας αποτυχίες) όσο και στους παίκτες ενόψει την νέας και πιο καθοριστικής αναμέτρησης με τους "βυσσινί".

Φραστικό επεισόδιο Γκούμα-Βύντρα

Μια άσχημη αλλά μικρή σε έκταση εξέλιξη δημιουργήθηκε στην προπόνηση της Πέμπτης. Συγκεκριμένα μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα στο "διπλό" μεταξύ του Γιάννη Γκούμα και του Λουκά Βύντρα, οι δυο παίκτες αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Το επεισόδιο "τελείωσε" μετά την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.

Δεν προπονήθηκε ο Μόρις

Στα της προπόνησης τώρα ο Νασίφ Μόρις δεν πήρε μέρος καθώς από την Τετάρτη, είχε ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς και έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Το ιατρικό τιμ όμως διαβεβαίωσε πως ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός που ακολούθησε θεραπεία θα είναι λογικά παρών στην αναμέτρηση στο Αλκαζάρ.

Οι Βίκτορ, Μπόβιο και Τσίγκας ακολούθησαν τα ατομικά τους προγράμματα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν σπριντ και δούλεψαν στις σέντρες και τα σουτ, υπό την επίβλεψη του κ. Μουνιόθ που συνεχώς έκανε παατηρήσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα σε μικρό και μεγάλο χώρο.

Την Παρασκευή θα γίνει πρωινή προπόνηση και το Σάββατο οι "πράσινοι" θα αναχωρήσουν οδικώς για τη Λάρισα και θα κάνουν εκεί την τελευταία τους προπόνηση εν όψει του αγώνα της Κυριακής.

Πολίτες κατά υπογραφών



Λίγο μετά τις υπογραφές του Δήμου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη με τους ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας, η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε βαθιά αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη την υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ανακοίνωση

"Η σημερινή υπογραφή του συμβολαίου από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων για την αγορά των ακινήτων ιδιοκτησίας ομίλου Εθνικής Τράπεζας, στην περιοχή που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη. Γιατί:

-Στηρίζεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρ. 122/26.02.2007, που δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία (2/3 των μελών του)

-Δεν λαμβάνεται υπόψη η υποχρεωτική εισφορά σε γη και χρήμα των ακινήτων, που ακόμη και ο Ν3481/06 (που ρυθμίζει τα της «Διπλής Ανάπλασης») προβλέπει στην αιτιολογική του έκθεση

-Το τίμημα της, που ανέρχεται σε 20.300.000 ευρώ, είναι υπερτιμημένο κατά 248% ή 13.269.352,88 ευρώ, με βάση την τιμή μονάδος που καθόρισε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών

-Ο δημοτικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με ποσόν 15,6 εκατ ευρώ, λόγω της προαναφερθείσης υπερτιμολόγησης και των τόκων (μια και η αγορά γίνεται με δάνειο και για την πληρωμή των τόκων δεσμεύονται τα μισθώματα της Βαρβακείου αγοράς).









Συμπερασματικά ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως και η προκάτοχος του Ντ Μπακογιάννη, που προετοίμασε τη συμφωνία και καθόρισε το τίμημα, βαρύνονται με μια ληστρική σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος σύμβαση.

Ως γνωστόν, 25 Αθηναίοι Δημότες (ανάμεσα τους ειδικοί επιστήμονες, πολεοδόμοι και καθηγήτριες του ΕΜΠ) και η Επιτροπή μας έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αρ. πρωτ. 2688/ 23.04.2007).

Για τα ζητήματα αυτά η Επιτροπή μας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 03 Μαΐου 2007, ώρα 13:00 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Εκεί θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ενέργειες της Επιτροπής μας, ανάμεσα τους και η νέα προσφυγή, που ήδη προετοιμάζουμε σχετικά με τα κτίρια του Βωβού στην περιοχή παρέμβασης στον Ελαιώνα. Θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία, συντριπτικά σε βάρος του Ν3481/06, στα οποία θα κινηθεί η νέα προσφυγή". Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ




























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ