ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βάαλβαϊκ - Άλκμααρ 0-4: Πρόκριση με την υπογραφή του Παυλίδη

Βάαλβαϊκ - Άλκμααρ 0-4: Πρόκριση με την υπογραφή του Παυλίδη
ESPN

Με τον Βαγγέλη Παυλίδη να πρωταγωνιστεί έχοντας γκολ και ασίστ, η Άλκμααρ πέρασε διά περιπάτου από την έδρα της Βάαλβαϊκ επικρατώντας 4-0 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο την Βάαλβαϊκ, η Άλκμααρ είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 όμως λίγους μήνες αργότερα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για το θεσμό του ολλανδικού Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα σε νοκ-άουτ ραντεβού για την προημιτελική φάση, με την ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη να πηγαίνει με σπασμένα τα φρένα από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Αϊντχόφεν για την Eredivisie και να θριαμβεύει με το εντυπωσιακό 4-0, που την έστειλε στα ημιτελικά.

Μάλιστα, ο διεθνής επιθετικός ήταν το πρόσωπο κλειδί για την AZ αφού στο 8ο λεπτό έβγαλε ασίστ στον Βιτ για το 0-1 και στο 23ο έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, με τον Κάρλσον στο 33' με εύστοχο πέναλτι να κλειδώνει από νωρίς την πρόκριση και τον Αμπουκάλ στο 71' να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Σημειώνεται πως ο Παυλίδης ήταν βασικός (αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης σε διάταξη 4-2-3-1) και έμεινε μέχρι το φινάλε στην αναμέτρηση, όπως και ο Χατζηδιάκος που προστάτεψε εξαιρετικά την εστία της ομάδας του από τη θέση του στόπερ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Άγιαξ διέλυσε με 5-0 τη Φιτέσε και προκρίθηκε κι αυτός στα ημιτελικά.

KNVB Beker: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ