ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Βαλένθια: Ελέγχεται για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ο ιδιοκτήτης των "νυχτερίδων"

Patrick Ky, executive director of the European Aviation Safety Agency, EASA, answers questions during a press conference at the Amsterdam Drone Week in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Nov. 27, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Ο ιδιοκτήτης της Βαλένθια. @2018 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο ιδιοκτήτης της Βαλένθια Πίτερ Λιμ ελέγχεται από τις ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πω οδηγείται η Βαλένθια, αφού ο ιδιοκτήτης της Πίτερ Λιμ βρίσκεται υπό έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παραποίηση εγγράφων στην ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφορία ερευνά έγγραφα που είχε προσκομίσει ο ίδιος, ισχυριζόμενος ότι η μία εταιρεία ονόματι Meriton Holdings πληρώθηκε 23 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2022 και 2023 από τον σύλλογο για υπηρεσίες που φέρεται να μην παρασχέθηκαν ποτέ.

Οι "νυχτερίδες" δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής δημοσίως το θέμα, αλλά επισήμαναν ανεπίσημα ότι η La Liga εξέτασε τους λογαριασμούς της και τα δύο έτη και θα ήταν δύσκολο να αγνοηθεί κάτι τόσο σημαντικό.

Αξίζει να αναφερθεί, πως με τον Λιμ στο τιμόνι της διοίκησης από το 2014, η ισπανική ομάδα αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Φέτος, έχει ξεκινήσει ένας πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων για κούρεμα του χρέους, την ώρα που το μεσοπρόθεσμο χρέος της αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια.

TAGS ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ