Το ντέρμπι ουραγών μεταξύ Βαλένθια και Λας Πάλμας, βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους (2-3) με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ξεκινάει με το δεξί την πορεία του στον πάγκο της ομάδας της Γκραν Κανάρια.
Η κατρακύλα για τη Βαλένθια συνεχίζεται, καθώς στο ντέρμπι ουραγών της La Liga με τη Λας Πάλμας στο Μεστάγια ηττήθηκε με 3-1 με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να συνδυάζει με νίκη το ντεμπούτο του στον πάγκο των φιλοξενούμενων.
Οι νυχτερίδες προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πεπέλου στο 14ο λεπτό, ωστόσο η Λας Πάλμας ισοφάρισε λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Μουνιόθ στο 43ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή με τον Φάμπιο Σίλβα στο 53ο λεπτό. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τη Βαλένθια, καθώς ο Πεπέλου αποβλήθηκε με κόκκινη στο 69ο λεπτό.
Ο Μολέιρο έκανε το 3-1 στο 84ο λεπτό μετά από ασίστ του ΜακΜπέρνι. Η Βαλένθια πίεσε για την ισοφάριση, αρκέστηκε όμως απλά στη μείωση του σκορ σε 3-2 με τον Τάρεγκα στο 90+4′.