CHAMPIONS LEAGUE

Βαλένθια-Τσέλσι 1-2

Βαλένθια-Τσέλσι 1-2
τσελσι

Ο Εσιέν στην επανεμφάνισή του με την Τσέλσι μετά από δύο μήνες χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στο 90'

Με τέρμα του Εσιέν στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Βαλένθια στο "Μεστάγια" και, σε συνδυασμό με το 1-1 του "Στάμφορντ Μπριτζ"πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ.
Η Τσέλσι μπορεί να χρειαζόταν οπωσδήποτε γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση, η Βαλένθια όμως, ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο επιθετικά.

Οι γηπεδούχοι, πίεσαν την πρωταθλήτρια Αγγλίας και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 30', όταν σουτ του Μοριέντες σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ.

Το γκολ όμως ήρθε για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στο 32ο λεπτό ο Χοακίν σέντραρε για τον Μοριέντες και ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, "γράφοντας" το 1-0. Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει και παραλίγο να ισοφαρίσει στο 40΄, όταν την κεφαλιά του Ντρογκμπά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κανιθάρες.

οι Άγγλοι ήταν πολύ καλύτεροι από την αρχή κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 52΄. Τότε, μετά από σύγχυση στην άμυνα των Ισπανών, η μπάλα έφτασε στον Σεβτσένκο, που από κοντινή απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει για τους "μπλε".

Τελικά, το πολυπόθητο τέρμα για την Τσέλσι ήρθε στο 90΄ όταν ο Εσιέν, μετά από όμορφη κούρσα από τα δεξιά, επιχείρησε το σουτ και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κανιθάρες, που φέρει ευθύνη για το γκολ. Έτσι η Τσέλσι πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Κίτρινες: Ντελ Όρνο, Αλμπέλδα, Αγιάλα, Μορέτι - Εσιέν, Μπάλακ

Οι συνθέσεις:

Βαλένθια: Κανιθάρες, Μιγκέλ, Αγιάλα, Μορέτι, Ντελ Όρνο, Χοακίν, Αλμπέλδα, Αλμπιόλ (72΄ Ούγκο Βιάνα), Σίλβα, Βίγια, Μοριέντες (65΄ Ανγκούλο)

Τσέλσι: Τσεχ, Ντιαρά (46΄ Τζ.Κόουλ), Καρβάλιο, Τέρι, Α.Κόουλ, Εσιέν, Όμπι-Μίκελ, Μπάλακ, Λάμπαρντ (+90΄ Μακελελέ), Ντρογκμπά, Σεβτσένκο (+90΄ Καλού)


















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ