EUROPA LEAGUE

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 1-2

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 1-2
ομαδικη πανηγυρικο

O ΠΑΟΚ επέστρεψε με "διπλό" πρόκρισης στην Ευρώπη νικώντας 2-1 τη Βαλερένγκα στη Νορβηγία (vds)

Ο Φερνάντο Σάντος δεν "φοβήθηκε" την έδρα της Βαλερένγκα και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με άκρως επιθετικό σχήμα και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κώστας Χαλκιάς με τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μπιζέρα και Λίνο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Στα χαφ θα ήταν οι Γκαρσία, Ίβιτς και Φωτάκης με τον δεύτερο να προτιμάται αντί του Φιλομένο από τον Σάντος. Στην κορυφή της επίθεση ήταν ο Μουσλίμοβιτς έχοντας στα δεξιά του τον Κονσεϊσάο και στα αριστερά του τον Σορλέν.

Στο βροχερό τερέν του γηπέδου της Βαλερένγκα ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με το... δεξί και αιφνιδιάστηκε από τους γηπεδούχους. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Λι έκανε τη σέντρα στην καρδιά της ελληνικής άμυνας αλλά ο Χαλκιάς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Αμπντελαουί.

Αφεντικό ο ΠΑΟΚ από την αρχή

Το ξεκίνημα βοήθησε τον ΠΑΟΚ να "ξυπνήσει" γρήγορα και να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αναλογούσε στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έβαλαν την μπάλα κάτω και προσπάθησαν να πιέσουν την Βαλερένγκα.

Στο 9ο λεπτό ήρθε η απάντηση στην ευκαιρία του Αμπντελαουί με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να βγαίνει απέναντι από τον Πέρκινς αλλά ο Αμερικανός τερματοφύλακας απέκρουσε και κράτησε το "μηδέν" για τους γηπεδούχους.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας τρόπους να ανοίξει το σκορ και έφτασε κοντά με δύο σουτ έξω από την περιοχή. Αρχικά ο Κονσεϊσάο στο 16 και εν συνεχεία ο Φωτάκης στο 23 προσπάθησαν να νικήσουν από μακρινή απόσταση τον Πέρκινς αλλά ο Αμερικανός ήταν σε καλή ημέρα. Ειδικά στον κεραυνό που εξαπέλυσε ο έλληνας μέσος ο πορτιέρο της Βαλερένγκα έδειξε τα αντανακλαστικά διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Λίνο την λύση και το 0-1

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ με οργανωμένες επιθέσεις ή με σουτ έξω από την περιοχή το πέτυχε ο Λίνο με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Ο αριστερός μπακ έστησε την μπάλα στο 31ο λεπτό και την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Πέρκινς που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Το 0-1 έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος οι οποίοι είχαν γίνει οι απόλυτοι άρχοντες του αγωνιστικού χώρου. Με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση το 0-2 ήταν θέμα χρόνου αλλά ο Μουσλίμοβιτς εκτός του ότι το έκανε πραγματικότητα έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα.

Η επιστροφή και η ατυχία του "Μούσλι"

Ο επιθετικός του Δικεφάλου πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 37’ αναγκάζοντας όλους να χειροκροτήσουν για την σκέψη και την εκτέλεση. Δυστυχώς, η επάνοδος στο σκοράρισμα (είχε να πετύχει γκολ έξι μήνες) δεν είχε και το ανάλογο πανηγυρικό κλίμα. Ο «Μούσλι» χτύπησε στο γόνατο και έγινε άμεσα αλλαγή με τους φόβους για ζημιά να επισκιάζουν τους πανηγυρισμούς. Αρχικά φαίνεται να μην είναι κάτι σοβαρό.

Μείωσε από το... πουθενά η Βαλερένγκα

Στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ καλύτερος από ότι θα τον περίμενε ακόμα και ο Σάντος, το μοναδικό μελανό σημείο ήταν το γκολ των γηπεδούχων στο τέλος του σαρανταπενταλέπτου. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Βαλερένγκα έκανε το 1-2 με κεφαλιά του Στόρμπεκ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζάγιτς.

Λασπομαχία στο δεύτερο μέρος


Ο τραυματισμός του Βόσνιου και η κακή (λόγω βροχής) κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ήταν τα στοιχεία για τα οποία ο ΠΑΟΚ δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση, στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Χαλκιάς είχε καλές τοποθετήσεις όποτε χρειάστηκε.

Παράλληλα, ο Αναστασάκος έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει ένα τρίτο γκολ στο 66΄, όμως το τελικό 2-1 πιθανότατα θα αποδειχθεί αρκετό για την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν προς του περίπου 500 οπαδούς που ακολούθησαν την ομάδα και πέταξαν τις φανέλες τους.

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Ζάγιτς - Τσιρίλο

Βαλερένγκα (Μάρτιν Αντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (59΄ Σινγκ), Στόρμπεκ, Νούρι, Φουενμάγιορ, Λι (46΄ Φελά), Άντρεσεν, Χέσταντ, Ζάγιτς, Μοχ. Αμπντελαουί (75΄ Μπέρε), Σέτερνες

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Κονσεϊσάο, Σορλέν (87΄ Μαλεζάς), Μουσλίμοβιτς (40΄ λ.τρ. Αναστασάκος)

Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 1-2






















































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ