EUROPA LEAGUE

Βαλβέρδε: "Σαν να είναι τελικός"

Βαλβέρδε: "Σαν να είναι τελικός"
βαλβερδε

Σαν τελικό ζήτησε να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι το ματς με τη Σεντ Ετιέν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη Συνέντευξη Τύπου. Νικοπολίδης: "Να πάρουμε σκορ πρόκρισης"(vid)

Ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρολεύκων, ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας του είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ενώ υπογράμμισε πως όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι.
"Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ. Κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το δεύτερο παιχνίδι όλα θα είναι ανοιχτά. Σε αυτή την φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι δύσκολο να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα από το πρώτο ματς. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά αλλά με σύνεση για να μην δεχτούμε τέρμα.

Γνωρίζουμε πως τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο της προηγούμενης φάσης ενώ εμείς τρίτοι. Άφησαν ομάδες πίσω τους όπως η Βαλένθια. Είναι μια νεαρή ομάδα με παίκτες με καλή φυσική κατάσταση και γρήγορους. Πιστεύω πως το πλεονέκτημα της είναι η επιθετικής της γραμμή. Υπάρχει ένας κεντρικός παίκτης που θα μπορούσε να σκοράρει, ο Μακιντί, ο οποίος παίζει αρκετά καλά", δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι της Τετάρτης.

Όσο για την εμφάνιση με τον Άρη και τις διαφορές με τον αγώνα της Τετάρτης: "Στο παιχνίδι με τον Άρη δεν μείναμε ευχαριστημένοι από τα πέντε τελευταία ματς. Από το υπόλοιπο ματς δεν είχαμε κανένα παράπονο. Θα ήταν πολύ μεγάλος κίνδυνος αν δεν ξεχωρίσουμε σε τι διοργάνωση αγωνιζόμαστε αύριο. Στο πρωτάθλημα πηγαίνουμε πολύ καλά αλλά θα πρέπει να δούμε διαφορετικά το συγκεκριμένο ματς.

Δεν μας προσφέρουν κάτι οι στατιστικές και για αυτό δεν τις κοιτάμε. Βάλαμε τέσσερα γκολ στην Χέρτα, πέντε στην Μπενφίκα αλλά αυτό αξίζει μόνο να το θυμόμαστε απλά. Αύριο είναι διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε προσεκτικά για να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Δεν μας βοηθούν οι στατιστικές. Αύριο τα πράγματα θα είναι αλλιώς αφού κανείς δεν θα σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής.

Είναι θέμα ψυχολογίας το πως αντιμετωπίζεις τα συγκεκριμένα παιχνίδια ενώ σε αυτή την φάση πρέπει να είσαι και λιγάκι τυχερός σε ορισμένα σημεία. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η βαθμολογική θέση της Σεντ Ετιέν στο πρωτάθλημα αφού αύριο θα αγωνιστούμε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ."

Για τον τραυματισμό του Σεμπάστιαν Λέτο, ο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος: " Ο Λέτο δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην συγκεκριμένη αναμέτρηση αφού ακόμη πονάει".

Όσο για τα διαιτητικά παράπονα των άλλων ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Είναι αστείο να πιστεύουν πως είμαστε δεκατέσσερις βαθμούς μπροστά λόγω της διαιτησίας. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το πρωτάθλημα πριν από τέτοια ματς. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το ελληνικό πρωτάθλημα πρίν από τέτοια μεγάλα παιχνίδια".

Ο Βάσκος προπονητής σε ερώτηση για το πως νιώθει που νίκησε τον Φλόρες και τώρα παίζει με τον Περέν για τους οποίους ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί το καλοκαίρι: "Δεν ήξερα πως ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί για τόσους προπονητές το καλοκαίρι."

Νικοπολίδης: "Σκορ πρόκρισης..."

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος για την αναμέτρηση της Τετάρτης, υπογραμμίζοντας πως αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι σκορ πρόκρισης.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει στον Ολυμπιακό είναι να πετύχουμε ένα σκορ πρόκρισης. Το αν θα σκοράρει η Σεντ Ετιέν είναι δικό μας θέμα. Πρέπει να μην δεχθούμε γκολ και να πάρουμε ένα σκορ πρόκρισης. Ένα παιχνίδι στο UEFA είναι πάντα διαφορετικό. Το κίνητρο και η πρόκληση είναι πάντα διαφορετικά.

Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Σίγουρο δεν έχουμε την απόδοση του παιχνιδιού με την Μπενφίκα και την Χέρτα αλλά ελπίζω πως στο συγκεκριμένο ματς θα βρούμε ξανά τον ίδο ρυθμό. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά.

Γνωρίζουμε πως η κριτική απέναντι μας είναι πάντα έντονη αν δεν παίζουμε καλά. Πρέπει να προσέχουμε όλα τα ματς και να είμαστε οι καλύτεροι για να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά",



δήλωσε αρχικά ο έμπειρος πορτιέρο.

Όσο για τη Σεντ Ετιέν αλλά και το φετινό πρόσωπο του Ολυμπιακού, ο Νικοπολίδης ήταν ξεκάθαρος: "Το UEFA είναι διαφορετικό. Μια νέα και φιλόδοξη ομάδα όπως είναι η Σεντ Ετιέν σίγουρα θα έχει παίκτες που θέλουν να διακριθούν μέσω αυτής της διοργάνωσης. Θα δούμε μια πολύ καλή ομάδα αύριο.

Παρουσιάζουμε μια ισορροπία σαν ομάδα. Και επιθετικά μπορούμε να σκοτώσουμε τον αντίπαλο και αμυντικά μπορούμε να κρατήσουμε το σκορ. Όταν παίζουμε καλά καμία ομάδα δεν μπορεί να μας αντισταθεί αλλά και όταν είμαστε σε μέτρια μέρα μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες.

Θα περιμένουμε μια ομάδα που θα θέλει ένα αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό. Θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιο τέρμα αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αμυνθούν στο Καραΐσκάκη. Αν σκοράρουμε και δεν δεχτούμε γκολ θα έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στον επόμενο γύρο".





Εκτός ο Λέτο

Χωρίς τον Σεμπάστιαν Λέτο, υποδέχεται αύριο (19:30 ΣΚΑΙ) ο Ολυμπιακός τη Σεντ Ετιέν, στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του κυπέλλου UEFA. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τη 18άδα από την οποία απουσιάζει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα ο Ισπανός προπονητής, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Εκτός έμειναν επίσης οι Στολτίδης, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγόπουλος.

Ετσι, τη 18αδα του πρωταθλητή Ελλάδας συγκροτούν οι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Ντουντού, Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ, Όσκαρ, Λεονάρντο, Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και Αντζας.

Το τρέιλερ του SPORT 24 για το Ολυμπιακός-Σεντ Ετιέν


































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ