SERIE A

Βαριά ήττα για Ίντερ, μοιραίος ο Μουντάρι!

Βαριά ήττα για Ίντερ, μοιραίος ο Μουντάρι!
Κατάνια-Ιντερ-πανηγυρικο

Η Κατάνια πέτυχε τρία γκολ σε 16' και θριάμβευσε με 3-1 επί της Ίντερ που είχε... μοιραίο τον Μουντάρι (video)!

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στάθηκε εξαιρετικά και μπλόκαρε τα επιθετικά ατού των "νερατζούρι", η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο δεύτερο μέρος σκοράροντας στην πρώτη μεγάλη της φάση στο 54'.
Ο Σνάιντερ βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Ετό που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Σικελών, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα τη μπάλα για τον Μιλίτο, και ο "Πρίγκηπας" δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία φτάνοντας τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα.

Παρά την ψυχρολουσία αυτή, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα έναντι των Μιλανέζων και στο 74' είδαν την πίεσή τους να μετουσιώνεται σε γκολ: ο Αλβάρες βρέθησε σε θέση δεξιά και έκανε τη χαμηλή σέντρα, με τον Μάξι Λόπες να εκτελεί με δεξί πλασέ στην κίνηση τον Ζούλιο Σέζαρ και να κάνει το 1-1.

Η αντίδραση από τον πάγκο της Ίντερ (ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν στις εξέδρες εκτίοντας την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τη Σαμπντόρια) ήταν άμεση, με τους Πάντεβ και Μουντάρι να περνούν στο ματς στα επόμενα λεπτά αντί των Στάνκοβιτς και Καμπιάσο αντίστοιχα, όμως ο Μουντάρι ήταν αυτός που καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα...

Στο 80', ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, αντίκρυσε την πρώτη κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε ακριβώς έξω από την περιοχή, ενώ στο 81' "τιμώρησε" διπλά την ομάδα του: στην εκτέλεση φάουλ του Μασκάρα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή Βαλέρι να δείχνει χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα και στον ίδιο τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Μασκάρα δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και με υποδειγματική εκτέλεση (σκαφτό πλασέ) είπε "grazie" στο δώρο του Γκανέζου άσου της Ίντερ για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του και να ολοκληρώσει την απίστευτη ανατροπή.

Στο 90' μάλιστα η Κατάνια έβαλε οριστική "ταφόπλακα" στις ελπίδες της Ίντερ για να φύγει έστω με τον έναν βαθμό από τον ιταλικό Νότο. Ο Μαρτίνες απέφυγε από τα αριστερά σαν... σταματημένο τον κορυφαίο ίσως σέντερ μπακ που αγωνίζεται φέτος στη Serie A, Λούσιο, μπήκε παλικαρίσια στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 3-1.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Κατάνια να πανηγυρίζουν έξαλλα μία τεράστια επιτυχία που εξασφαλίζει ουσιαστικά στην ομάδα τους την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στον αντίποδα οι "νερατζούρι" καλούνται να ξεπεράσουν άμεσα το σοκ της ήττας ενόψει της ρεβάνς με την Τσέλσι για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Κατάνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Αντούχαρ, Αλβάρες, Σιλβέστρε, Τερλίτσι, Καπουάνο (88' Ποτέντσα), Ίσκο, Μπιατζάντι, Ρικιούτι (76' Ντελβέκιο), Μασκάρα, Λόπες (83' Καρμπόνι), Μαρτίνες

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ματεράτσι, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (77' Πάντεβ), Καμπιάσο (79' Μουντάρι), Μαριγκά (46' Κουαρέσμα), Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό

Κατάνια-Ίντερ (2-1):























TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ