ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βασιλεία-Παναθηναϊκός 2-0

Βασιλεία-Παναθηναϊκός 2-0
Κατσουράνης, Παναθηναϊκός

Ήττα 2-0 από την Βασιλεία και... επικίνδυνη αποβολή του Καραγκούνη. Ντεμπούτο ο Κατσουράνης

Αλλα είπαν... άλλα έκαναν

Σε αντίθεση με τις όποιες προβλέψεις αλλά και δηλώσεις της τεχνικής ηγεσίας του "τριφυλλιού", ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα του με τους Βύντρα και Καραγκούνη να έχουν θέση στο βασικό σχήμα (είχε τονιστεί ότι θα έμεναν εκτός να ξεκουραστούν).

Κάτω από τα δοκάρια ΄την θέση του Μάριο Γκαλίνοβιτς πήρε ο Τζόρβας, με τους Σπυρόπουλο (αριστερά) και Μελίσση (δεξιά) να καλύπτουν τα δύο άκρα στην άμυνα. Στο κέντρο το "δίδυμο" Βύντρα και Καντέ, με τον Γάλλο να παίζει στην "φυσική" του θέση.

Στην μεσαία γραμμή και στην θέση των αμυντικών χαφ οι Μάτος και Σιμάο με τους Νίνη και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα, τον Καραγκούνη σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο.

Ξεκίνημα μοιρασμένο και για δύο

Ανοικτό ήταν από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν ν΄απειλήσουν τις εστίες των Κοστάντζο και Τζόρβα. Πρώτα οι γηπεδούχοι στο 2' λεπτό, έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά το κόρνερ από δεξιά, ο Χούγκελ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά την πορεία της μπάλας για τα δίχτυα απομάκρυνε σωτήρια στην γραμμή δίπλα στο πρώτο δοκάρι ο Σπυρόπουλος.

Τρία λεπτά αργότερα, οι "πράσινοι" κέρδισαν ένα φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Καραγκούνης που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά άουτ.

Με την παρότρυνση των οπαδών της που είχαν δώσει και ένα "χρώμα" στο γήπεδο, οι παίκτες της Βασιλείας είχαν καλύτερη κυκλοφορία, λόγω και της ετοιμότητας της ελβετικής ομάδας (αφού το πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες μέρες) απλά είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 16' συρτό σουτ του Χούγκελ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε περίπου δύο μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κούγκαλ έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Πιο "έτοιμοι" οι γηπεδούχοι

Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν την εδαφική υπεροχή εκμεταλλευόμενοι και αρκετές λάθος πάσες των παικτών του Τεν Κάτε στους συμπαίκτες τους. Ενα σουτ του Καραγκούνη (33') και ένα του Βύντρα (34') πέρασαν χωρίς επιτυχία και απειλή για τον Αργεντίνο πορτιέρο της Βασιλείας.

Το πρώτο 45λεπτο, ολοκληρώθηκε με μια φάση για την ελβετική ομάδα, όταν στο 43', ο Σακίρι σούταρε έξω από την περιοχή ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Στρέλερ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι όμως και πάλι ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού σταμάτησε την μπάλα.

Δύο αλλαγές και οι δύο τεχνικοί

Με δύο αλλαγές στις ενδεκάδες παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί. Για την Βασιλεία, τηξν θέση των Στρέλερ και Ντα Σίλβα, πήραν οι Ουνάλ και Μουστάφι. Για την ελληνική ομάδα ο Χενκ Τεν Κάτε, αντικατέστησε τον Μελίσση με τον Σαριέγκι πηγαίνοντας δεξιά τον Βύντρα και βάζοντας τον Βάσκο αμυντικό μαζί με τον Καντέ, ενώ την θέση του Νίνη πήρε ο Γκάμπριελ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός "μπήκε" στον αγωνιστικό χώρο σαφώς πιο βελτιωμένος και πιο απειλητικός. Λίγο μετά την έναρξη, ο Καραγκούνης στην πρώτη επίθεση έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Χριστοδουλόπουλος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε στο σουτ που έκανε.

Ενα λεπτό, αργότερα και πάλι οι "πράσινοι" απείλησαν αλλά ο Σαλπιγγίδης που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ προτίμησε να περάσει τον Κοστάντζο που με υπερπροσπάθεια τον σταμάτησε.

Στοίχησε το λάθος του Γάλλου, ντεμπούτο για Κατσουράνη

Στο 64' οι παίκτες της Βασιλείας άνοιξαν το σκορ όταν μετά το τραγικό λάθος του Καντέ, που δεν γύρισε σωστά τη μπάλα στον Τζόρβα, ο Ίνκουμ πάσαρε στον Αμεράλες και εκείνος σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού, που τελικά αποφάσισε να "ρίξει" στην μεσαία γραμμή τον πρώην άσο της Μπενφίκα, και νυν "πράσινο" Κώστα Κατσουράνη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Πλήγμα με "Κάρα"

Ο Ελληνας μέσος όμως λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, είδε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, ο Καραγκούνης στο 79' και ενώ είχε δει την κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος για μαρκάρισμα, "κλώτσησε" την μπάλα μακριά και αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, συνεπως την κόκκινη από τον κ. Γκρόσεμ.

Αρκετά εκνευρισμένος αποχώρησε γνωρίζοντας ίσως ότι αυτό δεν αποκλείεται να του στερήσει την συμμετοχή (ανάλογα τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα που ίσως και να μην υπήρχε) στο πρώτο επίσημο αγώνα του "τριφυλλιού" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τελικά, λίγο η κούραση λίγο και το αριθμητικό μειονέκτημα, συντέλεσαν στα τελευταία λεπτά, για να φτάσουν οι παίκτες της Βασιλείας και σ' ένα ακόμα γκολ, όταν στο 85' ο Χούγκελ με σουτ νίκησε τον Τζόρβα στην κλειστή του γωνία, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Μπρούνο Γκρόσεμ

Κίτρινες: Αμεράλες / Βύντρα, Καραγκούνης

Κόκκινη: Καραγκούνης

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Βασιλεία: Κοστάντζο, Ατάν, Χούγκελ, Στρέλερ (46' Ουνάλ), Αμεράλες, Σακίρι (88' Σκέρτιφ), Σαφαρί, Ινκούν, Ντα Σίλβα (46' Μουστάφι), Φεράτι, Γιακίν

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μελίσσης (46' Σαριέγκι), Βύντρα, Καντέ, Μάτος (73' Κατσουράνης), Σιμάο, Νίνης (46' Γκάμπριελ), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος (70' Πετρόπουλος), Σαλπιγγίδης.





















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ