ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βέλιτς:"Δεν είναι το φαβορί η Ρόμα"

Βέλιτς:"Δεν είναι το φαβορί η Ρόμα"
Βέλιτς

Ο Γιάσμονκο Βέλιτς μίλησε για το ματς με την Ρόμα, την ήττα από Καβάλα και το κλίμα στα αποδυτήρια

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε στον "Sentra 103,3" για το παιχνίδι με τη Ρόμα, την αναστάτωση μετά την Καβάλα και το επεισόδιο Καραγκούνη-Λέτο.
Για το παιχνίδι με τη Ρόμα:

" Ένα παιχνίδι με τη Ρόμα είναι οπωσδήποτε μια πρόκληση, μιλάμε για μια ομάδα σε εξαιρετική φόρμα, κερδίζει συνεχόμενα παιχνίδια, παίζει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχει όνομα που εκπέμπει σεβασμό και έχει παίκτες που είναι σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη δεν τη θεωρώ απόλυτο φαβορί. Υπό προϋποθέσεις πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει στα ίσα, να διεκδικήσει την πρόκριση. Αν φερθεί έξυπνα, αν δεν το κάνει αυτό σαφώς το προβάδισμα θα έχει η Ρόμα".

Για τις αντιδράσεις μετά την ήττα από την Καβάλα:

" Θεωρώ ότι γενικώς στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γίνονται πολλές υπερβολές και κάνουμε την τρίχα τριχιά, ο ΠΑΟ έχασε ένα καθοριστικό ματς με Καβάλα, αλλά συνεχίζει να είναι πρώτος και από τον ίδιο εξαρτάται καθαρά αν θα παραμείνει εκεί... Εχει την τύχη του στα χέρια του. Το παιχνίδι με την Καβάλα πρέπει να ανήκει στο παρελθόν αι όλη αυτή η ανακατωσούρα που δημιουργήθηκε μετά το παιχνίδι και ως σήμερα δεν βοηθά σε τίποτα".

"Δεν είναι φαβορί η Ρόμα"

Για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το παιχνίδι με τη Ρόμα:

" Για να ξεχάσεις μια αποτυχία είναι γνωστό ότι το καλύτερο φάρμακο είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση, όπου ο Παναθηναϊκός έχει μια καλή παράδοση στην Ευρώπη και θέλει να τη συνεχίσει. Η Ρόμα πιστεύω πως είναι ένας κατάλληλος αντίπαλος, διότι είναι γνωστή ομάδα και κατά κάποιο τρόπο αποφορτίζει παίκτες στον Παναθηναϊκό ως ένα σημείο.

Βέβαια όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό το βάρος είναι μεγάλο, αλλά τον αποφορτίζει στη λογική μιας δεύτερης στραβής. Δεν μπορεί κανείς να τους πει τίποτα, δεν απαγορεύεται να χάσεις ή να αποκλειστείς από τη Ρόμα. Βέβαια δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάει με διάθεση να παραδοθεί. Οι ιταλικές ομάδες πιστεύω πως ταιριάζουν στις ελληνικές στις εντυπώσεις, δύσκολα θα τις διασύρουν, θα αφήσουν χώρο να παίζεις, δίνουν την εντύπωση ότι μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη".

"Να μην δίνουν τροφή με την συμπεριφορά τους"

Για το κλίμα στην ομάδα:

" Την εποχή που ήμουν ακόμη εγώ τεχνικός διευθυντής υπήρχε μια μεγάλη συσπείρωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάναμε προσπάθεια για να διατηρηθεί η εικόνα μιας ομάδας που αγωνιζόταν σα μια γροθιά. Δεν είναι εύκολο να το διατηρήσεις αυτό. Είναι δύσκολο να παλεύεις σε μια ομάδα μόνος εναντίον όλου του υπόλοιπου κλίματος που δημιουργείται. Να μη δίνουν τροφή όσοι είναι μέσα στην ομάδα".

Για το περιστατικό με Καραγκούνη-Λέτο:

" Από ένα περιστατικό δεν μπορείς να πεις πως όλα είναι άσχημα. Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα είναι γνωστό τι κλίμα υπάρχει, πώς είναι οι σχέσεις όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν χρειάζεται ένα επεισόδιο για να βγάλει κανείς συμπέρασμα, ποιος δημιουργεί πρόβλημα ή τι είναι θετικό και τι δεν είναι. Δεν είναι και το καλύτερο, αλλά συμβαίνει παντού. Το θέμα είναι να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και τρόποι λειτουργίας για να προλαβαίνουν κάθε περιστατικό".


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ