COPA AMERICA

Βενεζουέλα - Μεξικό 1-0: Έκανε το "2 στα 2" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa America, μοιραίος ο Πινέδα που έχασε πέναλτι

Οι παίκτες της Βενεζουέλας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Μεξικό
Οι παίκτες της Βενεζουέλας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Μεξικό © 2024 RYAN SUN / AP IMAGES

Η Βενεζουέλα επικράτησε του Μεξικού 1-0, έκανε το "2 στα 2" στον 2ο όμιλο του Copa Anerica κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Ορμπελίν Πινέδα να χάνει απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 88' από την άσπρη βούλα.

Μετά τη νίκη επί του Εκουαδόρ, η Βενεζουέλα επιβλήθηκε 1-0 του Μεξικού και εδραίωσε την πρωτιά του 2ου ομίλου του Copa America και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Το πρώτο μέρος είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τη Βενεζουέλα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 34ο λεπτό, όταν το γυριστό σουτ του Ροντόν σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκονζάλες.

Το γκολ τελικά ήρθε στο δεύτερο μέρος, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα για ανατροπή του Αραμπούρου από τον Κινόες.

Ο Ροντόν ανέλαβε να στήσει την μπάλα στα 11 βήματα και την έστειλε στη δεξιά πλευρά του Γκονζάλες, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη, με τη Βενεζουέλα να ανοίγει το σκορ στο 57'.

Το Μεξικό κέρδισε πέναλτι στο 86' και είχε την ευκαιρία λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα να ισοφαρίσει. Ο Ορμπελίν Πινέδα, που μπήκε αλλαγή στο 78', ήταν εκείνος που ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Ρόμο μάντεψε σωστά και έπεσε στη σωστή πλευρά, αποκρούοντας σωτήρια.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ρόμο, Αραμπούρου, Φεραρέσι, Οσόριο, Ναβάρο, Μαρτίνεζ, Ερέρα (89' Μακούν), Σαβαρίνο (46' Κάσερες), Μπέγιο (71' Ματσίς), Σοτέλντο (82' Ανγκέλ), Ροντόν (82' Κάντιθ).

ΜΕΞΙΚΟ: Γκονζέλεζ, Σάντσες, Μόντες (46' Ρέγιες), Βάσκες, Αρτεάγκα, Ροντρίγκες (61' Βέγκα), Τσάβες, Αντούνα (73' Ουέρτα), Ρόμο, Κινόνες (78' Πινέδα), Χιμένες (61' Μαρτίνες).

TAGS COPA AMERICA ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΕΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ