ΑΡΣΕΝΑΛ

Βενγκέρ: "Λάθος η πρόωρη απομάκρυνση των προπονητών"

Arsenal coach Arsene Wenger looks on prior to their Champions League third round first leg soccer match against FC Twente at the Gelredome stadium in Arnhem, eastern Netherlands, Wednesday, Aug. 13, 2008. (AP Photo/Ermindo Armino)
Arsenal coach Arsene Wenger looks on prior to their Champions League third round first leg soccer match against FC Twente at the Gelredome stadium in Arnhem, eastern Netherlands, Wednesday, Aug. 13, 2008. (AP Photo/Ermindo Armino) AP/PA PHOTOS

Ο Αρσέν Βενγκέρ, για ακόμα μία φορά, τάσσεται υπέρ των προπονητών χαρακτηρίζοντας λάθος την απομάκρυνση τους όταν χάνονται οι στόχοι μιας ομάδας.

Τριάντα δύο αλλαγές προπονητών έχουν γίνει στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ την φετινή σεζόν αριθμός υπερβολικός για τα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου, που δείχνει ότι η νοοτροπία έχει αλλάξει και η καρέκλα του προπονητή αποδεικνύεται ηλεκτρική.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο προπονητής της Τότεναμ Τιμ Σέργουντ, που είναι υπό πίεση μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψη του στην θέση του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Με αφορμή το ντέρμπι με την Τότεναμ και μιλώντας για τις αλλαγές των προπονητών ο Αρσέν Βενγκέρ, που έχει στον πάγκο της Άρσεναλ από το 1996, τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους ακόμα και όταν μία ομάδα έχει χάσει τους στόχους της.

" Πάντα μιλάω για σταθερότητα. Η σταθερότητα στον πάγκο είναι σημαντική. Αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο γιατί μετά από κάθε αγώνα γίνεται... δικαστήριο τι έκανε ο προπονητής σωστά ή λάθος.

Δεν ξέρω τον Σέργουντ ως προπονητή, τον ήξερα ως παίκτη. Ήταν ένας αφοσιωμένος παίκτης και μου αρέσει το γεγονός ότι έχει μάθει την δουλειά και έχει την ευκαιρία του ως προπονητής στην Τότεναμ.

Στην Αγγλία παραπονιούνται ότι οι νέοι προπονητές δεν παίρνουν ευκαιρίες. Όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να τους στηρίζουμε", ήταν τα λόγια του Βενγκέρ.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ