ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Βεράτι: "Η Ιταλία είναι συνηθισμένη στην πίεση, οι Πορτογάλοι μάς φοβούνται ήδη"

Ο Μάρκο Βεράτι σε ματς του Nations League μεταξύ της Ιταλίας και της Ισπανίας | 6 Οκτωβρίου 2021
Ο Μάρκο Βεράτι σε ματς του Nations League μεταξύ της Ιταλίας και της Ισπανίας | 6 Οκτωβρίου 2021 @2022 ANTONIO CALANNI/ΑP MAGES

Ο Μάρκο Βεράτι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση της Ιταλίας στα τελικά του Μουντιάλ, ενόψει της συμμετοχής της στα μπαράζ, τονίζοντας πως ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης έχει κανει αρκετούς παίκτες της Πορτογαλίας να τη φοβούνται.

Η εθνική Ιταλίας προέρχεται από τον θρίαμβο στο Euro 2020 που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης ωστόσο για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα χρειαστεί να ιδρώσει, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να πάρει απευθείας το εισιτήριο μέσω της πρωτιάς στον όμιλο των προκριματικών που συμμετείχε (το πήρε η Ελβετία).

Πλέον, αν θέλει να κλείσει θέση για το Κατάρ θα χρειαστεί να κάνει δύο νίκες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών: στις 24 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει την Βόρεια Μακεδονία ενώ αν επικρατήσει, στις 29 του ίδιου μήνα θα συναντήσει τη νικήτρια του ζευγαριού Τουρκία - Πορτογαλία για την τελική μάχη στο "μονοπάτι" που παίρνει μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν οι ατζούρι, θα μείνουν εκτός τελικής φάσης για δεύτερη στη σειρά φορά, μετά από το κάζο του 2018 που είχαν αποκλειστεί στα μπαράζ από την Σουηδία, με τον Μάρκο Βεράτι να δηλώνει πάντως πολύ αισιόδοξος ενόψει των μπαράζ μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (22/3) στο Κοβερτσάνο.

"Περιμένουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια αλλά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα πρέπει να έχουμε χαρά και ενθουσιασμό και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως κάναμε και στο Euro .

Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με αυτή την πίεση, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μείνουμε εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ", δήλωσε αρχικά ο αμυντικός μέσος της Παρί, για να προσθέσει με νόημα:

"Αρκετοί συμπαίκτες στην ομάδα μου (σ.σ. Παρί) είναι Πορτογάλοι και μας φοβούνται λίγο για αυτό που κάναμε στο Euro και για αυτό που είμαστε. Με την ομάδα μας δεν ζούμε ευχάριστες στιγμές αυτή τη περίοδο, έχουμε διαφορετικούς στόχους.

Με στενοχωρεί ο αποκλεισμός από την Ρεάλ, όμως τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο την Ιταλία και προπονούμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί θέλουμε όλοι να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι μεγάλες ήττες, όπως οι μεγάλες νίκες, μένουν πάντα στην καρδιά σου. Σε σύγκριση με το ματς με την Σουηδία το 2018 υπάρχει διαφορετικό κλίμα, θέλουμε να παίξουμε τώρα αμέσως για να δείξουμε την αξία μας.

Στο πρόσφατο Euro δείξαμε πως ήμασταν όλοι μας σημαντικοί. Σε αυτά τα ματς δεν έχει σημασία ποιος παίζει, ποιος σκοράρει ή ποιος βγάζει ασίστ.

Αυτό που έχει σημασία είναι το σύνολο. Έπειτα μένει στον προπονητή να κάνει τις επιλογές, ο οποίος έχει δείξει ήδη τις ικανότητές του".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ