ΒΕΡΟΙΑ

Βέροια-Ολυμπιακός 0-1

Βέροια-Ολυμπιακός 0-1
πανηγυρικο

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει πιο εύκολα τους τρεις βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια, αλλά το τελικό 0-1 του έδωσε αυτό που ήθελε

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι από προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και δίκαια διαμμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ του Μπελούτσι στο 18'. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Πατσατζόγλου στο 6ο λεπτό μετά από καραμπόλα στους αμυντικούς.
Οι πρωταθλητές δεν αντυπωσίασαν αλλά πήραν τους βαθμούς της νίκης, που τους κρατούν σε τροχιά τίτλου. Από την άλλη πλευρά η Βέροια δεν κατάφερε να πάρει το "Χ" που θα της έδινε σημαντική βοήθεια στην προσάθειά της για αρμονή στην κατηγορία.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια: Αποστολίδης, Σαμαράς, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Καμάλ, Στεφανίδης, Μετόμο, Πιετραβάλλο, Βασιλακάκης, Ερέρα

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Κοβάσεβιτς, Νούνιες, Τζόρτζεβιτς, Άντζας, Μπελούτσι, Τοροσίδης

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου(Αιτωλοκαρνανίας), Μπέρσης(Αρκαδίας)
Με μια ματιά
Ο Γιάννης Μαντζουράκης προτίμησε το 4-5-1 με σκοπό να γεμίσει την μεσαία γραμμή και να κόψει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια ο Αποστολίδης με τους Τσιμπλίδη, Μετομό, Σαμαρά και Κόλτζο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή Βασιλακάκης και Στεφανίδης τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ερέρα, Πιετραβάλλο και Καμάλ μπροστά τους. Στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ο Μπικόφσκι.

Από την πλευρά του ο Τάκης Λεμονής επέλεξε 4-4-2 με ρόμβο στην μεσαία γραμμή και αρκετούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Στο τέρμα επέστρεψε ο Νικοπολίδης μετά την τιμωρία τους έχοντας τους Άντζα, Σέζαρ στο κέντρο της άμυνας και τους Τοροσίδη, Λεονάρντο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Ιεροκλής Στολτίδης ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ με τον Πατσατζόγλου δεξιά του και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά. Σε ρόλο οργανωτή ο Φερνάντο Μπελούτσι με επιθετικό δίδυμο τους Νούνιες και Κοβάσεβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά από την αρχή με διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους στην συνέχεια. Ο Λεμονής με ένα μόλις αμυντικό χαφ έδειξε διάθεση να πιέσει την Βέροια και η τύχη χαμογέλασε στην πρώτη επίσκεψη των πρωταθλητών στα καρέ του Αποστολίδη.

Ο Πατσατόγλου βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και δεξιά έπιασε ένα δυνατό σουτ η μπάλα κοντράρε πρώτα στον Κόλτζο και στη συνέχεια στο Μετόμο, αλλάζοντας πορεία ξεγελώντας τον τερματοφύλακας της Βέροιας, για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ εκμεταλλευόμενος το γρήγορο 0-1, αλλά δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει σωστά τους δύο επιθετικούς. Ο Μπελούτσι είχε διάθεση αλλά μόνο αυτό δεν έφτανε για να διασπάσουν οι ερυθρόλευκοι την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Παρ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα από τον επόπτη ως οφ σάιτ. Στο 18ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Νούνιεζ που έκανε το συρτό, ο Κοβάσεβιτς δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα, όμως το έκανε ο Μπελούτσι που ήρθε καθαρά από καλυπτόμενη θέση.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή συνέχισαν να ψάχνουν με σέντρες το κεφάλι του Κοβάσεβιτς αλλά ο Σέρβος επιθετικός δεν κατάφερε να διεκδικήσει τις κακές προσπάθειες των συμπαικτών του.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έκανε την εμφάνισή της η Βέροια και στην επίθεση με μία στημένη μπάλα και τον Αντώνη Νικοπολίδη να βγάζει για μία ακόμα φορά τον Ολυμπιακό από την δύσκολη θέση. Ο Κόλτζος εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων έδιωξε με το ένα χέρι πριν η μπάλα καταλήξει σε παίκτη της Βέροια που περίμενε προ της γραμμής για να την στείλει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στο 40ο λεπτό να ισοφαρίσουν αλλά βρήκαν πάλι μπροστά τους τον Νικοπολίδη. Ο Βασιλακάκης με κεφαλιά λίγο πάνω από το κέντρο, βρήκε τον Μπικόφσκι, ο οποίος βγήκε τετ α τετ, όμως ο διεθνής τερματοφύλακας είχε ήδη αντιληφθεί την φάση και σε ρόλο λίμπερο έδιωξε μακριά.

Ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε με αξιώσει τα καρέ του Αποστολίδη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όπως ακριβώς είχε κάνει με την έναρξη του αγώνα. Εκτέλεση κόρνερ από τον Τζόρτζεβιτς στο 49', ο Τοροσίδης στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κόλτζος που ήταν πάνω στην γραμμή, έστειλε την μπάλα και πάλι κόρνερ.

Ίδιο σκηνικό στα καρέ της Βέροιας 11 λεπτά αργότερα. Εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς από δεξιά, ο Κοβάσεβιτς πήρε κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Κόλτζος για μία ακόμη φορά έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή.

Μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού να καθαρίσει το παιχνίδι, η Βέροια είχε την δικής εξαιρετική στιγμή να ισοφαρίσει. Ο Ερέρα βρήκε τον Καμάλ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, εκείνος μπήκε μέσα στην περιοχή πλασάρει χωρίς δύναμη και ο Νικοπολίδης έδιωξε με το πόδι αποσοβώντας το 1-1 στο 64ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει με την Βέροια να ανεβάζει την απόδοσή της και τον Ολυμπιακό να βρίσκει περισσότερους χώρους στην επίθεση. στο 72' ο Σίσιτς που είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Νούνιες πέρασε την μπάλα στον Λεονάρντο από τα αριστερά με τον Βραζιλιάνο να κάνει το σουτ τον Αποστολίδη να αποκρούσει ασταθώς και τον Κοβάσεβιτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό από πλάγια θέση.

Aυτή ήταν και η τελυταία φάση του αγώνα. Στην συνέχεια η αγωνία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να μην έχει ξεχάσει το κάζο με τον Αστέρα Τρίπολης που προηγήθηκε νωρίς αλλά δεν πήρε τη νίκη. Τελικά, οι ερυθρόλευκοι πήραν μία πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια.
Συνέντευξη Τύπου
Γιάννης Μαντζουράκης: " Τα τελευταία τρία παιχνίδια πήγαμε καλά και προσπαθήσαμε. Έτσι και στο σημερινό. Ήμασταν άτυχοι σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Δεχτήκαμε ένα γκολ τύπου μπόουλινγκ. Πιστεύω ότι στην φάση του 89΄ στο χέρι του Σέζαρ ο Ζωγράφος ήταν μακριά και δεν είδε καλά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν και οι βαθμοί που θέλουμε.

Όπως με την Καλαμαριά έτσι και σήμερα είχαμε την υπεροχή αλλά ήμασταν άτυχοι. Θα χτυπήσουμε και την ατυχία και θα παλέψουμε με πίστη για την σωτηρία

".

Τάκης Λεμονής: " Για μας ήταν καθοριστικό το παιχνίδι. Είχαμε έναν κύκλο 7 αγώνων σε 21 μέρες. Η βαθμολογική θέση μας έκανε το σημερινό παιχνίδι να είναι κρίσιμο και η νίκη να αποτελεί μονόδρομο για μας.
Δεν μπορέσαμε να παίξουμε τεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του γηπέδου. Είχαμε όμως ευκαιρίες και γκολ.
Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η νίκη απέναντι σε μία σκληρή ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση των παικτών μου

".

Σε ερώτηση για την φημολογία των τελευταίων ημερών περί παραμονής του στον πάγκο του Ολυμπιακού απάντησε: " Ρωτήστε τους ανθρώπους που τα γράφουν και τις πηγές τους. Αυτό το διάστημα είχαμε την ευρωπαϊκή πορεία και το ωραίο αυτό ταξίδι τελείωσε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών. Είδατε και στον αγωνιστικό χώρο ότι τα πήγαμε καλά".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος της Βέροια και του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες και έδωσαν ξχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Δημοτικό Βέροιας"
Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου(Αιτωλοκαρνανίας), Μπέρσης(Αρκαδίας)



Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Κοβάσεβιτς, Νούνιες, Τζόρτζεβιτς, Άντζας, Μπελούτσι, Τοροσίδης
Η 11άδα των γηπεδούχων Βέροια
Αποστολίδης, Σαμαράς, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Καμάλ, Στεφανίδης, Μετόμο, Πιετραβάλλο, Βασιλακάκης, Ερέρα
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η Βέροια, πάντως, δείχνει διάθεση να βγει μπροστά στην προσπάθειά της να ξαφνιάσει τους "ερυθρόλευκους" με ένα γκολ.
7' Γκολ Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Ο μέσος του Ολυμπιακού, επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή του Αποστολίδη, η μπάλα κοντράρει πρώτα στον Κόλτζο και στη συνέχεια στο Μετόμο, αλλάζοντας πορεία ξεγελώντας τον κήπερ της Βέροιας, για το 1-0.
11' Κεφαλιά Βέροια Μπικόφσκι
Ο Κόλτζος πιεζόμενος σεντράρει από αριστερά, ο Μπικόφσκι πιάνει μια δύσκολη κεφαλιά, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα
18' Ακυρωθέν γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Τζόρτζεβιτς σεντράρει από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Νούνιεζ που σουτάρει συρτά, ο Κοβάσεβιτς δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα, όμως το κάνει ο Μπελούτσι που έρχεται από πίσω, με τον επόπτη όμως να σημειώνει (αδικαιολόγητα) οφσάιντ
24' Κίτρινη κάρτα Βέροια Μετόμο
30' Κεφαλιά Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Λεονάρντο σεντράρει από αριστερά, ο Κοβάσειβιτς πιάνει μια κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Αποστολίδη.
32' Ευκαιρία Βέροια
Ο Κόλτζος εκτελεί φάουλ από καλή θέση, ο Νικοπολίδης κάνει κακή έξοδο με το ένα χέρι και διώχνει προσωρινά, όμως τα σώματα των αμυνόμενων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή, αποτρέπουν το Μπικόφκι από το να σουτάρει μετά το "ριμπάουντ".
40' Ευκαιρία Βέροια Μπικόφσκι
Ο Βασιλακάκης με κεφαλιά λίγο πάνω από το κέντρο, βρίσκει τον Μπικόφσκι, ο οποίος βγαίνει απέναντι από τον Νικοπολίδη, όμως ο διεθνής τερματοφύλακας είχε ήδη αντιληφθεί την φάση και σε ρόλο λίμπερο διώχνει μακριά.
44' Φάουλ Ολυμπιακός Νούνιεζ
Εκτέλεση φάουλ του Αργεντίνου, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Αποστολίδη, ο κήπερ της Βέροιας μπλοκάρει εύκολα.
46' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Εκτός αγώνα ο Πιετραβάλλο την θέση του παίρνει ο Πάεζ.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία Ολυμπιακός Τοροσίδης
Εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς από δεξιά, ο Τοροσίδης στο πρώτο δοκάρι βρίσκει την μπάλα περίεργα (περισσότερο με την πλάτη), όμως ο Κόλτζος που βρίσκεται πάνω στην γραμμή, στέλνει την μπάλα και πάλι κόρνερ.
57' Κίτρινη κάρτα Βέροια Βασιλακάκης
58' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς από δεξιά, ο Κοβάσεβιτς παίρνει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Κόλτζος για μία ακόμη φορά σώζει την ομάδα του στη γραμμή.
62' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Σίσιτς παίρνει τη θέση του Νούνιεζ
64' Σουτ Βέροια Καμάλ
Ο Ερέρα βρίσκει τον Καμάλ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, εκείνος μπαίνει μέσα στην περιοχή πλασάρει χωρίς δύναμη, όμως ο Νικοπολίδης διώχνει με δυσκολία (με το πόδι)
72' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Σίσιτς από αριστερά, περνά την μπάλα στον Λεονάρντο που μπαίνοντας στην περιοχή σουτάρει δυνατά, ο Αποστολίδης αποκρούει ασταθώς, ο Κοβάσεβιτς με γυριστό από πλάγια και δεξιά προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα όμως αυτή περνά ελάχιστα άουτ.
81' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Ζιοβάννι παίρνει τη θέση του Κόλτζου
83' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός στη θέση του Μπελούτσι
88' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Κωνσταντίνου παίρνει τη θέση του Κοβάσεβιτς
90' Λήξη αγώνα





































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ