ΚΟΣΜΟΣ

Βγάζουν "φλόγες" οι Κολομβιανοί

Βγάζουν "φλόγες" οι Κολομβιανοί

Το 2012 οι Κολομβιανοί επιθετικοί διέπρεψαν και οι Φαλκάο, Τζάκσον Μαρτίνες, αλλά και Κάρλος Μπάκα δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την χώρα τους στο Μουντιάλ 2014

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία είναι πολύ απλά ο καλύτερος στράικερ αυτήν την περίοδο στον πλανήτη.

Για να προλάβουμε κάποιους... οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι στράικερς, άσχετα αν σκοράρουν ασταμάτητα.

Ο Φαλκάο λοιπόν είναι το μεγάλο αστέρι της εθνικής Κολομβίας, αλλά το 2012 ήταν εντυπωσιακό γενικότερα για τους Κολομβιανούς επιθετικούς.

Παρτενέρ του στην επίθεση της εθνικής ομάδας είναι πλέον ο Τζάκσον Μαρτίνες, τον οποίο απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η Πόρτο από την Χαγκουάρες του Μεξικό.

Βγάζουν "φλόγες" οι Κολομβιανοί

Μετά από 11 αγώνες των "δράκων" στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει πετύχει 10 τέρματα και κάποια από αυτά ήταν τόσο εντυπωσιακά που θεωρούνται από τα καλύτερα της χρονιάς παγκοσμίως.

Ο Τζάκσον Μαρτίνες είναι 26 ετών και είναι από τους λίγους επιθετικούς στον κόσμο που μπορούν πραγματικά να σκοράρουν με όλους τους τρόπους, καθώς χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, αλλά και πολύ φαντασία στο παιχνίδι του.

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στην Ευρώπη ένας ακόμη 26άχρονος Κολομβιανός επιθετικός, ο Κάρλος Μπάκα, τον οποίο απέκτησε η Μπριζ από την Ατλέτικο Τζούνιορ της Κολομβίας.

Ο Μπάκα προσαρμόστηκε επίσης αμέσως και μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος με 17 γκολ.

Βγάζουν "φλόγες" οι Κολομβιανοί

Φαλκάο, Τζάκσον Μαρτίνες και Κάρλος Μπάκα συνθέτουν μαζί με τον Τεόφιλο Γκουτιέρες την "δολοφονική" επιθετική τετράδα της εθνικής Κολομβίας, ενώ τους πλαισιώνει και ο Ντόρλαν Παμπόν της Πάρμα, ο οποίος απλά δεν είναι στράικερ, αλλά μεσοεπιθετικός.

Η Κολομβία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 είναι στην 3η θέση, αλλά με ματς λιγότερο, το οποίο αν πάρει θα είναι δεύτερη, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο, Αργεντινή.

Για να δώσουμε μια εικόνα της ομάδας πέραν της επίθεσης, στο κέντρο υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουμε από την Ευρώπη όπως οι Χάμες Ροντρίκες, Φρέντι Γκουαρίν, Χουάν Κουαντράδο και Κάρλος Σάντσες, σπουδαία μπακ οι Σούνιγκα και Αρμέρο, αλλά τα στόπερ της Μίλαν, Μάριο Γέπες και Κρίστιαν Σαπάτα, ενώ βασικός πορτιέρο είναι ο Νταβίντ Οσπίνα της Νις.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ