ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βγενόπουλος: "Ισχυρό μέγεθος ακόμα και για Ευρώπη"

Βγενόπουλος: "Ισχυρό μέγεθος ακόμα και για Ευρώπη"
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

O Βγενόπουλος δήλωσε δικαιωμένος για την πρόσκληση του Βαρδινογιάννη για πολυμετοχικότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "GOALNEWS" αναφέρθηκε στην νέα σελίδα που ξεκινάει για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αναγνώρισε την θέληση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως δεν έχει κανένα λόγο να αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια των προθέσεων του.
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Κύριε Βγενόπουλε, για εσάς έχει σημασία, εν αναμονή των διευκρινίσεων από την πλευρά Γιάννη Βαρδινογιάννη, κατά πόσο θα τηρηθεί μετοχικά το 50%-50% για το οποίο μίλησε; Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αν είναι 51%-49% με το μετοχικό έλεγχο να παραμένει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη;


"Καμία απολύτως σημασία δεν θα έχει αυτό για εμάς. Είτε είναι 50%-50% είτε 80%-20% για εμάς είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αν θυμάστε, εμείς είχαμε ζητήσει να προσφέρουμε στον Παναθηναϊκό χωρίς καν μετοχικό αντάλλαγμα και θα έχουμε πρόβλημα τώρα που μας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσουμε μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;"

- Τι, δηλαδή, είναι αυτό που θα μετρήσει για εσάς, ποιο είναι το σημαντικό στοιχείο που περιμένετε να ακούσετε;


"Αυτό που θα μετρήσει είναι ο τρόπος διοίκησης, το οργανωτικό μοντέλο της ομάδας που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα στη νέα φάση της ιστορίας του Παναθηναϊκού μετά τις εξαγγελίες του Γιάννη Βαρδινογιάννη".

- Θα θέλατε να γίνεται πιο συγκεκριμένος;


"Με βάση όσα είπε ο κ. Βαρδινογιάννης, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Στον Παναθηναϊκό κύριε Δημάτε, θα μπουν πάρα πολλά χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα γίνει πολύ ισχυρό μέγεθος ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα με αυτά τα χρήματα. Αυτό, λοιπόν, που θα μετρήσει είναι το πως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από εδώ και πέρα, το πως θα γίνονται οι καλύτερες δυνατές επιλογές για το μέλλον της ομάδας".

- Πάνω σε αυτό δεν έχετε ακόμα μια ασφαλή εικόνα, θα περιμένετε διευκρινίσεις του κ. Βαρδινογιάννη;


"Σκοπεύω να τα συζητήσω όλα αυτά με τον κ. Βαρδινογιάννη την επόμενη εβδομάδα, όταν και οι δύο μας επιστρέψουμε στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα".

- Αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρόκειται να δεχθείτε ένα μοντέλο διοίκησης με το μάνατζμεντ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αποφασίζει για όλα και εσείς απλώς να βάζετε τα χρήματα σας;



"Αυτό που πρέπει να γίνει είναι εμπράκτως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να δεχτεί να είναι πρώτος μεταξύ ίσον, να ακούγονται όλες οι γνώμες, να επικρατούν οι καλύτερες, ο ένας να προσπαθεί να πείσει τον άλλον. Έτσι λειτουργούν οι πολυμετοχικές εταιρείες. Δεν υπάρχουν πλέον δικτατορίες στο ποδόσφαιρο, ούτε ένας άνθρωπος μπορεί να έχει πάντα τη σωστή γνώμη και να παίρνει τη σωστή απόφαση".

- Το πως θα γίνει η κάλυψη της αύξησης των 80 εκατ. ευρώ είναι κάτι που σας απασχολεί; Αν δηλαδή θα καλύψετε έχεις όλο το ποσό, αν θα υπάρξουν και άλλοι που θα θέλουν να επενδύσουν;


"Ούτε αυτό με απασχολεί. Δεν είναι το μείζον. Ενδεχομένως να χρειαστούμε κάποια αναλυτικότερα οικονομικά στοιχεία από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως προς τα πραγματικά ποσά, αν και έτσι όπως άκουσα τα 80 εκατ ευρώ και με βάση όσα γνωρίζω θεωρώ ότι έχει κάνει ορθή αποτίμηση.

Σας λέω, όμως, και πάλι ότι εμείς είχαμε πει ότι θέλουμε να βάλουμε χρήματα στον Παναθηναϊκό χωρίς καν να πάρουμε μετοχές. Δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση μας από το πόσες μετοχές θα πάρουμε ή τι ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου θα καλύψουμε".

- Κύριε Βγενόπουλε, πολλοί λένε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πέταξε το γάντι στην ΠΕΚ και ότι τώρα θα φανεί κατά πόσο πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον Παναθηναϊκό...


"Όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί πολλά πράγματα και τα περισσότερα, κύριε Δημάτε, ήταν ανοησίες και άστοχα συμπεράσματα. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να αποδείξουμε κατά πόσο ήταν αληθινά όσα λέγαμε.

Μας κατηγόρησαν ότι σκοπός μας ήταν να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό και να διώξουμε την οικογένεια Βαρδινογιάννη, μας κατηγόρησαν ότι όλα αυτά ήταν ένα απλό επικοινωνιακό τρικ, γιατί γνωρίζαμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν επρόκειτο ποτέ να ανταποκριθεί, μας κατηγόρησαν ότι δεν θέλαμε να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θέλαμε. Θέλαμε απλώς να επενδύσουμε τα χρήματα μας σε έναν μεγάλο Παναθηναϊκό. Θέλαμε έναν Παναθηναϊκό με πολυμετοχικότητα. Τον δικό μας όρο χρησιμοποίησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Η εξέλιξη αυτή που λαμβάνει χώρα στον Παναθηναϊκό έπειτα απ' όσα δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε. Αυτό που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, αυτό ακριβώς γίνεται. Και για αυτόν το λόγο δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος".

- Τη στάση του Γιάννη Βαρδινογιάννη πως την κρίνετε, κύριε Βγενόπουλε;


"Η στάση του, η θέση του, οι αποφάσεις που πήρε τον τιμούν 100%. Είναι πολύ σπουδαίο το ότι έβαλε τον εγωισμό του κάτω από το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Απέδειξε εμπράκτως ότι αυτό που πρώτα απ' όλα τον ενδιαφέρει είναι το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, κύριε Δημάτε, και αυτό είναι τεράστια υπόθεση..."

- Έχετε λόγους να αμφιβάλλετε για την ειλικρίνεια των προθέσεών του;


"Οχι, δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, αν δεν το εννοούσε πραγματικά. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι με αυτή την απόφασή του χαράσσει τη νέα μεγάλη σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν δεν ισχύσουν όσα δήλωσε, γνωρίζει ότι ξαναγυρίζουμε στα ίδια.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εννοεί απόλυτα όσα είπε. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποίησε τον όρο πολυμετοχικότητα, που πρώτος εγώ τον εισήγαγα στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεται σωστά τη συγκεκριμένη έννοια σε όλα τα επίπεδα και με την πλήρη της σημασία".

- Πώς βλέπετε το μέλλον του Παναθηναϊκού ύστερα απ’ όλα αυτά, κύριε Βγενόπουλε, και αν φυσικά όλα εξελιχθούν στο πνεύμα των εξαγγελιών του Γιάννη Βαρδινογιάννη;


"Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, κύριε Δημάτε. Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα θα εξελιχθούν καταπληκτικά. Πρόκειται για την ιδανική εξέλιξη, για τη νέα εποχή στην ιστορία της ομάδας. Για την εποχή της ενότητας και όχι του διχασμού. Για την εποχή του Παναθηναϊκού που θα παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο, για έναν Παναθηναϊκό που θα τιμά τους παλαιμάχους του και την ιστορία του, για έναν Παναθηναϊκό οικονομικά πανίσχυρο".




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ