ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βγενόπουλος: "Καλύτερα εάν έπαιρνε κανένα πρωτάθλημα"

Βγενόπουλος: "Καλύτερα εάν έπαιρνε κανένα πρωτάθλημα"
βγενοπουλος

"Καλύτερα αν έπαιρνε πρωτάθλημα", είπε ο Βγενόπουλος. Κατσουράνης: "Καλύτερα με Νιόπλια"

Στη μεγάλη αυτή συνέντευξη ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ερώτηση... "ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερό σας επίτευγμα" υποστήριξε:
" Δεν νομίζω ότι θα το πιστέψει κανείς, αλλά είναι το ότι έχω κατορθώσει και μείνει πιστός στις αρχές μου, χωρίς να έχω συμβιβαστεί. Αντιλαμβάνομαι ότι η αποδοχή από τους αναγνώστες σας ότι αυτό είναι αλήθεια είναι κοντά στο μηδέν, όμως το χτίσιμο της προσωπικής μου ζωής και του επιχειρηματικού μου ομίλου έγινε με βάση τις αρχές αυτές και αισθάνομαι ιδιαίτερα καλά για αυτό.



Ακόμα και στην υπόθεση του ΟΤΕ που για 1,5 μήνα όλοι με κατηγορούσαν (κόμματα, ΜΜΕ) και εγώ αντέδρασα με τον τρόπο που γνωρίζετε, με μηνύσεις και αγωγές παντού, όλοι από την επιχείρηση μου έλεγαν ότι είναι ο λάθος τρόπος αντίδρασης και ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να αφήσω να ξεφουσκώσει η ιστορία και να δικτυωθώ καλύτερα στα ΜΜΕ.



Εγώ απάντησα ότι ο δικός μου απλοϊκός και πρωτόγονος τρόπος είναι να ασκήσω τα δικαιώματά μου με όποιες συνέπειες. Εάν βεβαίως κάποια στιγμή αντιληφθώ ότι δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα των μετόχων μου και ότι στη θέση μου χρειάζεται ένας άνθρωπος πιο συμβατός με τέτοιες πρακτικές, τότε θα πάω σπίτι μου να ασχοληθώ με τα παιδιά μου και τα ενδιαφέροντά μου που είναι πολλά. Σε ένα όμιλο που θα χρειαστεί να συμβιβάσω τις αρχές μου δεν μένω. Αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα.



Βέβαια υπάρχουν και άλλα, η σχέση μου με τους συνεργάτες μου, ένα οικογενειακό κλίμα και μια σωστή νοοτροπία στην επιχείρηση, αρκετά πράγματα για τα οποία αισθάνομαι καλά. Και θα αισθανόμουν καλύτερα εάν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε κανένα πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, γιατί το μπάσκετ καλό είναι, αλλά ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο (γέλια απ' όλους )!"



Στο σημείο αυτό μετά από παρέμβαση από νεαρό μαθητή που συμμετείχε στη συνέντευξη ειπώθηκε: " Εμείς στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού πήραμε το πρωτάθλημα νικώντας τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη".



Και ο "ισχυρός άνδρας" απάντησε: " Μπράβο. Η θέση σου είναι ίδια με αυτή του Ζιλμπέρτο Σίλβα όπου και εδώ αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα είμαστε άσχετοι και το μόνο που βλέπουμε είναι που είναι η μπάλα, αντί να βλέπουμε το γήπεδο και την κίνηση των παικτών μέσα σε αυτό.

Ερχεται λοιπόν ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, ο επονομαζόμενος «αόρατος τείχος» και όλοι γκρινιάζουν γιατί, υποτίθεται, δεν τρέχει. Ρώτησα λοιπόν τις στατιστικές και βγάζει 13 χλμ τρέξιμο. Μάλιστα πρότεινα να τις δημοσιεύσουμε να σταματήσουν τα σχόλια

" είπε χαρακτηριστικά.

Κατσουράνης: "Πρωταθλητής όποιος χάσει λιγότερους βαθμούς"

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις διαφορές Τεν Κάτε και Νιόπλια, την κούρσα τίτλου και τον Ολυμπιακό μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Novasports 1".

Αποσπάσματα:

Για την επιστροφή του και τις διαφορές Ελλάδας με Πορτογαλία είπε: " Ένιωθα δυνατός από την αρχή της σεζόν. Το ότι επέστρεψα στην Ελλάδα έδωσε χαρά στην οικογένειά μου και συνεπώς και σε μένα. Αν δεν ήταν η οικογένειά μου, θα είχα φύγει νωρίτερα για το εξωτερικό και δεν θα είχα γυρίσει. Στην Πορτογαλία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στην Ελλάδα. Έχουν καλύτερα γήπεδα, καλύτερο επίπεδο προπόνησης, δεν υπάρχει η βία. Όλα αυτά μαζί με την καθημερινότητα, είσαι καλά, περνάς καλά, τότε δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψεις".

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό τόνισε: " Δεν είχα από άλλη ομάδα πρόταση. Μόνο από τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. ΑΕΚ και ΝΜπενφίκα είχαν συμφωνήσει σε ρήτρα 5 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που θα πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα και εγώ είχα δώσει το οκ. Άλλωστε ήθελα τότε ήθελα να γυρίσω μόνο στην ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση να γυρίσω, συνειδητοποιημένος ότι θα γύριζα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά τουλάχιστον σε μία ομάδα που έχει πολύ καλό προπονητικό κέντρο. Σε αυτόν τον τομέα ο Παναθηναικός είναι πολύ μπροστά".

Για την πρώτη επαφή με τον Χενκ Τεν Κάτε είπε: " Μου ζήτησε κάποια πράγματα που ήξερε ότι μπορώ να τα κάνω. Μου ζήτησε να έχω πειθαρχία στο παιχνίδι μου κάτι που μου είπε ότι έλειπε την προηγούμενη χρονιά από τον Παναθηναϊκό. Μου τόνισε ότι είμαι πολύτιμος για την ομάδα και παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Επίσης βλέποντας ο προπονητής ότι ήρθαν και κάποια γκολ με έβαλε λίγο πιο μπροστά".

Για το ντέρμπι του "Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό υπογράμμισε: " Έπαιξε ρόλο το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήμασταν καλοί. Δικαίως τα ακούσαμε την επόμενη ημέρα από τον Πατέρα".

Για τις διαφορές μεταξύ Χενκ Τεν Κάτε και Νίκου Νιόπλια και την αλλαγή του κλίματος στην Παιανία είπε: " Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα. Εμείς έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες στην ομάδα και αυτό έκανε καλό. Θεωρώ επίσης γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, το ποδόσφαιρο. Και ο Τεν Κάτε το γνώριζε το ποδόσφαιρο αλλά είχε και μειονεκτήματα. Παράδειγμα οι διαφωνίες που υπήρχαν στο πως θα αξιοποιήσουμε το υλικό που είχαμε".

Όσον αφορά τον Σάντος, δήλωσε: " Είναι σαν πατέρας μου. Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για αμυντικογενές ποδόσφαιρο. Αλλά εγώ πιστεύω ότι με το υλικό που του δίνουν στην Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει. Προσπαθεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το υλικό. Εξαρτάται τι πιστεύει για τα εργαλεία που έχει στα χέρια του. Στην Μπενφίκα με πιο ποιοτικούς παίκτες παίζαμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο".

Για τις διαφορές μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού υπογράμμισε: " Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τον Ολυμπιακό. Εμείς προσπαθούμε να κυριαρχούμε στο παιχνίδι μας και ο Ολυμπιακός λόγω και των απουσιών του βασίστηκε στην άμυνά του. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκεται κοντά μας στη βαθμολογία".

Για το αν το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός είπε: " Εγώ λέω ότι είναι στόχος. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αυτό επηρεάζει τον κόσμο. Ωστόσο εντός της ομάδας τα πράγματα είναι διαφορετικά".

Για τη μάχη του τίτλου τόνισε: " Η κούρσα του τίτλου θα πάει όπως τον πρώτο γύρο. Όποιος χάσει τους λιγότερους βαθμούς θα είναι εκείνος που θα πάρει και τον τίτλο".
























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ