ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βγενόπουλος: "Θέλω να είμαι με ομάδα που κερδίζει"

Βγενόπουλος: "Θέλω να είμαι με ομάδα που κερδίζει"
βγενοπουλος

Αιχμηρός ο Α. Βγενόπουλος που δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να συναντηθεί για... καφέ και κουβέντα και πως θα αποχωρήσει αν πρόκειται να είναι στέλεχος ομάδας που δεν κερδίζει

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sportfm", τόνισε σχετικά για την πρόσφατη δήλωση ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τρεις Πιζάρο: " Όλα αυτά και κάτι άλλο. Εγώ έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου. Είχα πει ότι πρέπει να επιλέξουμε τον κ. Πατέρα ως πρόεδρο και να διατηρήσουμε τους κ.κ Τεν Κάτε και Αντωνίου στην θέση τους. Κάτι που το θεωρούσα απαραίτητο γιατί δεν μπορείς να έχεις έναν προπονητή κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ και οι ποδοσφαιριστές του να μην είναι βέβαιοι εάν αυτός θα παραμείνει.

Μέτα τόνισα ότι έπρεπε να αποφασίσουμε για το μπάτζετ από τον περασμένο Απρίλιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αργοπορούμε. Έχω κάνει τις προτάσεις μου από τον Απρίλιο. Ξέρω ότι ο προϋπολογισμός φτιάχνεται τρεις μήνες προτού κλείσει η χρήση. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτε άλλο. Τα περί καφέ του κ. Πατέρα τα απορρίπτω ούτε είμαι διατεθειμένος να κάνω καμία συνάντηση.

Ο κ. Αντωνίου έχει γυρίσει την μισή Ευρώπη και θα έπρεπε να είχε εγκριθεί ένα μεγάλο μπάτζετ καθώς ο Παναθηναϊκός ξεκινάει προετοιμασία τον Ιούνιο. Οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος είπε ότι έπρεπε να περάσουν πρώτα τα πλεϊ οφ. Δεν πίστευα ότι έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση. Εκ τοτε μου επετέθησαν και μου έλεγαν ότι κάνω δημόσιες τοποθετήσεις για προσωπική προβολή. Ευφάνταστα δημοσιεύματα ότι θέλω να μπω στην ΑΕΚ ή να κάνω δουλειές με τον κ. Βωβό. Πιο παλιά ότι εγώ ήθελα να κάνω μπίζνες με τον Κόκκαλη. Ξέρετε όλο αυτό το παρασκήνιο και την παραφιλολογία. Υπήρξε προσπάθεια επιθέσεων εις βάρος μου".



Η κόντρα με Βαρδινογιάννη-Γιαννακόπουλο

Αν θεωρεί ότι αυτό που γίνεται εις βάρος του είναι εσκεμμένο: "Είναι βαριά η λέξη για εσκεμμένο. Όταν βγαίνει η "Πράσινη" και λέει άμα θες να φύγεις φύγε. Μετά βγαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος και λέει: "όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει". Μετά βγαίνει ο κ. Βαρδινογιάννης και λέει ότι: "κοίταξε να δεις εμείς και οι Γιαννακόπουλοι έχουμε προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό". Τώρα εντάξει, μπορεί να υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν προσωπικές επιδιώξεις. Όλα αυτά μου δείχνουν ότι είμαι ασύμβατος με τον χώρο. Η έλλειψη σοβαρότητας και τα γελοία παρασκήνια με τοποθετούν εκτός του χώρου.

Δεν θέλω να είμαι στον ΠΑΟ για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η μιζέρια. Θα μείνω στον ΠΑΟ αν έβλεπα ότι πέρνονται σωστές αποφάσεις και να είναι μέρος σε μία νικήτρια ομάδα. Διατηρείς την προσπάθεια σου και τα στελέχη σου και βάζουμε χρήματα να αγοράσουμε παίκτες που θα φθάσουν την ομάδα ψηλά. Η συνταγή του μπάσκετ και η ομάδα των τίτλων χτίστηκε με μεγάλους παίκτες και όχι από τις ακαδημιες. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο. Και δεν μπορώ να δεχθώ αυτά που λέγονται ότι: οι ομάδες χτίζονται. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά ανάλογα με το υλικό που έχεις την χτίζεις για να πάει δέκα μέτρα ή για να πάει εκατό μέτρα. Πως θα πετύχει κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Αν οι απόφασεις που ληφθούν δεν συμβαδίζουν με αυτά που πιστεύω θα αποχωρήσω. Δεν ξεκίνησα με την προϋπόθεση να αγοράσω τον ΠΑΟ. Ξεκίνησα για να βοηθήσω την ομάδα. Να ζητήσω την εταιρεία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μέσα από αυτή την παραφιλολογία έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εγώ θέλω να αγοράσω τον Παναθηναϊκό



. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνω κάτι διαφορετικό και να είμαι συνέχεια εκτεθειμένος. Οι άλλοι μέτοχοι μπορεί να μην μιλάνε αλλά οι απόψεις τους δεν είναι συμπολιτευτικές.



Οι παρεμβάσεις του

" Είχα τον ρομαντισμό στην αρχή της πολυμετοχικότητας να κάνω και μία δήλωση στους δημοσιογράφους και να πω: "εμένα τώρα ξεχάστε με, μετά από έναν χρόνο…".

Τις αποδέχομαι (τις κατηγορίες για παρεμβάσεις) και δηλώνω ένοχος. Απλώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνω κάτι το διαφορετικό. Σας θυμίζω ότι η πρώτη μου παρέμβαση ήταν όταν με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα άρχισαν το Derby, η Πράσινη και άλλοι και έλεγαν για τον ΤενΚάτε, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα παραμονές του αγώνα με τον Πανιώνιο –με απόλυτη αμφισβήτηση του προπονητή και τους παίκτες εκνευρισμένους με τον προπονητή- πηγαίναμε στη Νέα Σμύρνη. Και ο πρόεδρος έλειπε στην Αμερική.

Θεώρησα –όπως κάνω πάντοτε όταν θέλω να βοηθήσω κάτι να πετύχει- πως ήμουν υποχρεωμένος να κάνω μια παρέμβαση να στηρίξω τον προπονητή. Διαφορετικά πηγαίναμε για διάλυση. Λοιπόν, μετά από αυτό οι παρεμβάσεις μου ήταν, τρεις ανακοινώσεις και τρεις δημόσιες εμφανίσεις. Όλες αυτές είχαν μία σκοπιμότητα να κρατηθούμε μέσα στο σχεδιασμό μας



".

Το μπάτζετ

Όσον αφορά το μπάτζετ ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε: "Δεν υπήρχε συμφωνία για το μπάτζετ. Τα 90 εκατομμύρια μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ, θα τα βάζαμε για να ενισχύσουμε το τμήμα και τώρα πήγαν 25. Μέχρι τα 90 είναι 65. Θέλετε να πούμε ότι κάποια από αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά. Ωραία! Πετάξαμε και δέκα. Δεν πρέπει να βάλουμε λεφτά στην ομάδα; Εγώ είχα προτείνει να αρχίσει ο σχεδιασμός από τον περασμένο Απρίλιο. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω. Με κατηγόρησαν για βιαστικές κινήσεις. Αυτό που είναι τραγικό είναι πως δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Εγω έκανα ότι κάνει η πλειοψηφία των ομάδων".



Η σχέση του στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού: "Δεν είχα σχέση με τις μεταγραφές. Αυτά είναι αυτά αστεία πράγματα. Ακόμη και στην μεταγραφή του Κλέιτον, μου την χρεώνουν επειδή γνώριζα τον Πηλαδάκη και τον πήρα ένα τηλέφωνο και του λέω: "Ρε, Κώστα περίμενε λίγο. Μη τον δώσεις, πριν πάρεις και μια προσφορά από τον Παναθηναϊκό".

Η χορηγία με τον ΠΑΟΚ έγινε πολύ πριν την ανάμειξη μου με τον Παναθηναϊκό. Με κατηγόρησαν και για αυτό. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν δέχονται ότι αυτό που κάνω το κάνω από αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Εγώ δεν έχω επιδίωξη να αγοράσω τον ΠΑΟ. Ξεκίνησα με την προϋπόθεση να βοηθήσω. Το σκεπτικό μου ήταν οι μέτοχοι να μην επεμβαίνουν στα διοικητικά.

Εγώ θέλω να είμαι μέρος μίας νικήτριας ομάδας. Ι would be a part of a winning team. I cannot be a part of a losing team

. Αν πειστώ ότι θα φτιαχτεί μία ομάδα αντίστοιχη των αποφάσεων και του μεγέθους του Παναθηναϊκού, τότε έχω λόγω ύπαρξης. Διαφορετικά δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσω. Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα είναι αποφασιστικό.

Δεν είμαι διαθετειμένος να κάνω συνάντηση με κανέναν. Εγώ θεωρώ ότι ξέρουμε τι συμβαίνει στον ΠΑΟ και τα υπόλοιπα μέλη ξέρουν τις απόψεις μου. Εφόσον δεν πειστώ ότι αυτή η προσπάθεια μπορεί να πάει τον Παναθηναϊκό –όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτό μπορεί να συμβεί και με την ομάδα που έχουμε- αλλά πως πάει να χτιστεί μία ομάδα αντίστοιχη του ονόματος του ονόματος και των οραμάτων μας.

Θα πειστώ από τις αποφάσεις από τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Ποιος είναι ο πρόεδρος. Ποιος είναι ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής και –κυρίως- ποια είναι τα χρήματα και οι μεταγραφές που θα γίνουν. Θα κριθούν στο επόμενο ΔΣ που δεν συμμετέχω. Ούτε σε σύσκεψη μετόχων.






Θεωρώ ότι όλες αυτές οι ιστορίες για τις εκατέρωθεν δηλώσεις με ενοχλούν και με υποβαθμίζουν. Δεν κατηγόρησα κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Κανείς δεν βγήκε να μου πει τις απόψεις του, αν συμφωνούν μαζί μου, για αυτά που έχω πει ότι πρέπει να συμβούν στην ομάδα. Ας βγει κάποιος να μου πει κάτι διαφορετικό. Η ομάδα πρέπει να είχε σχεδιαστεί από τον Απρίλιο, το επαναλαμβάνω και να μπουν λεφτά. When you pay peanuts you buy monkeys. Νο money, no honey!".

















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ