ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βιετνάμ-Ολυμπιακός 1-0

Βιετνάμ-Ολυμπιακός 1-0
Ντάρμπισιρ ©NEWSPORTS PHOTO AGENCY / / ALEXANDROS MAROPOULOS

Στην τελευταία παράστασή του για τη φετινή χρονιά, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (1-0) από το Βιετνάμ

Τελευταία παράσταση όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά τόσο του απερχόμενου από την τεχνική ηγεσία του πειραϊκού συλλόγου, Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και του Κώστα Μενδρινού που έμελλε να πει το "αντίο" του στην ομάδα που τον ανέδειξε, αγωνιζόμενος στο (πολύ) μακρινό Βιετνάμ.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποιο γκολ με τους παθιασμένους αλλά και κοντύτερους Βιετναμέζους να απειλούν με σέντρες από τα άκρα και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Χουάνγκ Λα με μακρινά σουτ.

Καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους; Το δοκάρι του Κώστα Μενδρινού στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Στην επανάληψη, οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασαν τον Ολυμπιακό, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στα τελετυταία λεπτά του αγώνα αλλά ο Κόβατς έδειξε τα αντανακλαστικά του και σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έσωσε την εστία της ομάδας του.

Κάτι που όμως δεν κατάφερε στο 88', με τους Βιετναμέζους να παίρνουν μία ιστορική νίκη με 1-0.

Η άφιξη των νταμπλούχων Ελλάδας αναμένεται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι ενδεκάδες

Εθνική Βιετνάμ:

Χουάνγκ Λα, Λουένγκ Μίνχ Ντούι, Μεντού, Μίνχ Τσάο, Τιμου Ουά, Γκόνχ Βιν, Λετ Τσάι, Λουάνγκ, Βινκχ Τανκ, Γουάν, Βαν Χονγκ

Oλυμπιακός: Νικοπολίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μενδρινός, Λεονάρντο, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο

Φλας μπακ...

Ο Ολυμπιακός ήταν να ταξιδέψει με 18 παίκτες στην αποστολή του για το Βιετνάμ, αλλά η ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει την ομάδα στο μακρινό ταξίδι της για το φιλικό με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ασιατικής χώρας.

Θυμίζουμε την αποστολή: Νικοπολίδης, Κόβατς, Τοροσίδης, Ντομί, Λεονάρντο, Πάντος, Γκαλίτσιος, Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Γ. Παπαδόπουλος, Μενδρινός, Ντουντού, Όσκαρ, Σοϊλέδης, Βασιλόγιαννης, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Ωστόσο, ακόμα μία ατυχία χτύπησε το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Ντιόγκο Λουίς Σάντο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τετάρτης συγκρούστηκε σε μία άσκηση με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Αρχικά ο Ντιόγκο ήταν να μην αγωνιστεί αλλά παρόλα αυτά το αστέρι του Ολυμπιακού ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα.

Μπορεί βέβαια για τους ερυθρόλευκους το φιλικό ματς με το Βιετνάμ να αποτελούσε... τυπική διαδικασία, ωστόσο στην αντίπερα όχθη μόνο έτσι δεν το αντιμετώπιζαν.

Άλλωστε η προσέλευση περισσότερων από 15.000 θεατών στις εξέδρες του σταδίου, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, με την εθνική Βιετνάμ να βλέπει την αναμέτρηση κόντρα στους νταμπλούχους ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μία δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα.

Το ματς

Στο εντυπωσιακό στάδιο "My Dihn" του Ανόι, χωρητικότητας 40.000 θέσεων, το οποίο παραπέμπει σε αυτό του "Παγκρητίου", συνέρρευσε πλήθος κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει το φιλικό ματς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Σωκράτης Κόκκαλης και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Βιετνάμ χαιρέτησαν τους 22 ποδοσφαριστές.

Μπήκαν εντυπωσιακά

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με τους Βιετναμέζους να πιέζουν από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς το σουτ του Κώστα Μενδρινού, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Το Βιετνάμ απάντησε στην ευκαιρία του Ολυμπιακού περίπου 10 λεπτά αργότερα (σ.σ. 16'). Ωστόσο το παιχνίδι ήταν περισσότερο γιορτή. Το πάθος πάντως από τους ποδοσφαιριστές του Καλίστο (σ.σ. ομοσπονδιακός τεχνικός του Βιετνάμ) περίσσευε...

Βέβαια η (αφόρητη) ζέστη, δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 παικτών. Στα αξιοσημείωτα, η επιβλητική φιγούρα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος ήταν κάτι εκατοστά κοντύτερος από τα 2 μέτρα και αρκετά εκατοστά ψηλότερος από τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει με "σβηστές μηχανές", αλλά παρά το πάθος των γηπεδούχων η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε (και ολοκληρώθηκε) με τους βραχύσωμους Βιετναμέζους να προσπαθούν, μάταια, με σέντρες από τις πτέρυγες να πετύχουν ένα τέρμα και τους παίκτες του Ισπανού να μην δείχνουν διάθεση για θεαματικό ποδόσφαιρο, απειλώντας ενίοτε με μακρινά σουτ, όπως εκείνα του Λεονάρντο και του Ντάρμπισιρ στα τελευταία 5 λεπτά του πρώτου 45λεπτου.

Βροχή στο "My Dihn", "άνυδρη" η επανάληψη

Τίποτα το ιδιαίτερο δεν επεφύλασσε το πρώτο τέταρτο της επανάληψης με το αποτέλεσμα να παραμένει στο 0-0. Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν μερικές αλλαγές αλλά το σκηνικό δεν έλεγε να αλλάξει.

Το μόνο που άλλαζε ήταν ο καιρός, καθώς με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι πρώτες ψιχάλες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Ανόι και το "My Dihn".

Ο Ολυμπιακός ανέβαζε σταδιακά στροφές, προκειμένου να φτάσει στο γκολ. Ο νεοεισερχόμενος Νικλητσιώτης βρήκε με έξοχη κάθετη πάσα τον Ντάρμπισιρ μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ του Άγγλου σταμάτησε πάνω στον πανύψηλο γκολκίπερ.

Του "έκλεψε" τη νίκη


Όσα δε συνέβησαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι, τα είδαμε στα τελευταία, συγκλονιστικά, όπως αποδείχθηκαν, λεπτά με τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ από τον Χα στο 88' με τους Βιετναμέζους μάλιστα να έχουν προειδοποιήσει μερικά λεπτά νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για κάτι καλύτερο, αλλά ο Ντάρμπισιρ στις καθυστερήσεις του αγώνα στάθηκε άτυχος, καθώς η προβολή του σε κενή εστία κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν την ήττα από το Βιετνάμ με 1-0 και τους "οικοδεσπότες" να πανηγυρίζουν μία ιστορική-σημαντική (όσον αφορά το γόητρο) νίκη μπροστά στο ομολογουμένως ενθουσιώσες κοινό τους.



























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ