ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βίκτορ Βιτόλο, μύθοι και αλήθειες

Βίκτορ Βιτόλο, μύθοι και αλήθειες
Βιτόλο INTIME SPORTS

Ανησυχία προκαλεί στους φίλους του Παναθηναϊκού ο Βίκτορ Βιτόλο, καθώς καθυστερεί να μπει στα επίσημα ματς. Διαβάστε για τις υπερβολές που ακούγονται, τους τραυματισμούς και το λόγο που ήταν από τους κορυφαίους των Play off (videos).

Η αλήθεια είναι πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα προτιμούσε να είχε έναν ετοιμοπόλεμο ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή αυτό το διάστημα και όχι να περιμένει πότε θα είναι 100% ο Βίκτορ Βιτόλο, για να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει.

Ο Ισπανός άσος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό από τα μέσα της περσινής σεζόν τον οποίο και δεν έχει ξεπεράσει πλήρως, γεγονός που έχει οδηγήσει στο να ακούμε και να διαβάζουμε υπερβολές που φτάνουν ακόμα και στην προσφορά του μέχρι σήμερα σε Άρη και ΠΑΟΚ.

Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι ένα παιχνίδι και μία πρόκριση επί της Οντένσε, την οποία οι πράσινοι όπως φάνηκε μπορούν να περάσουν άνετα ακόμα και χωρίς τον Ισπανό, αλλά μία διαρκή "μάχη" που κρατάει περίπου επτά μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του διαστήματος είναι σωστό να βγάζουμε τα συμπεράσματα μας και όχι να ακούγονται υπερβολές εξαιτίας ενός τραυματισμού στο ξεκίνημα της περιόδου. Εμείς μαζέψαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ποδοσφαιριστή Βιτόλο, τα οποία καταδεικνύουν πως μόνο... "κουτσάλογο" δεν είναι. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ξεκινάμε με τους τραυματισμούς

Στον Άρη: Η αλήθεια είναι πως ο Βιτόλο έχει ταλαιπωρηθεί από την εποχή που έπαιζε στον Άρη (σεζόν 2008-2009) από ενοχλήσεις στα γόνατα του. Άλλη μία αλήθεια όμως είναι πως ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός που υπέστη ήταν αφού αγωνίστηκε πρώτα σε 24 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όταν σε ένα ματς με τον Αστέρα της Τρίπολης δέχθηκε χτύπημα στο ζυγωματικό τον Μάρτιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λείψει μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Μέχρι τότε όπως είπαμε έπαιξε σε 24 παιχνίδια, πήρε 7 κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα. Στα περισσότερα ματς ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Στον ΠΑΟΚ: Πάμε παρακάτω. Τη σεζόν 2009-2010 έπαιξε συνολικά σε 31 παιχνίδια, καθώς είχε την ατυχία να τραυματιστεί εκ νέου σε αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα της Τρίπολης! Έμεινε λοιπόν για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης (υπέστη κάκωση στο γόνατο) και στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά πίσω.

Ταλαιπωρήθηκε στα μέσα της σεζόν από μικροενοχλήσεις, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε στο να παίξει σε 26 από τα 30 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν υπολογίσουμε μάλιστα τις 11 κίτρινες και τη μία κόκκινη που πήρε, τότε καταλαβαίνετε πως ο λόγος της απουσίας του είχε να κάνει και με τιμωρίες.

Ξανά στον ΠΑΟΚ: Πάμε και στην περσινή σεζόν (2010-2011) που κάποιοι τον βάφτισαν κουτσάλογο. Ο Βιτόλο έπαιξε σε 37 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 25 πρωταθλήματος, 2 στο Κύπελλο και 10 στην Ευρώπη. Να αναφέρουμε πως στα 30 από τα 37 ματς αγωνίστηκε για 90 λεπτά...

Κλασικά είχε μικροενοχλήσεις στο ξεκίνημα της περιόδου (χωρίς να τον κρατήσουν μακριά από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ) και κοντά στον Δεκέμβριο είχε τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ένας κακός καθαρισμός όμως είχε ως αποτέλεσμα να απουσιάσει για μεγαλύτερο διάστημα.

Κλείνοντας να πούμε πως και πέρσι πήρε μία κόκκινη κάρτα και 13 κίτρινες. Αν βγάλετε τα κομπιουτεράκια υπολογίστε πόσες αγωνιστικές έχασε λόγω τιμωρίας.

Ο MVP των Play off

Για όσους παρακολούθησαν, σχεδόν, όλες τις αναμετρήσεις των play off της σεζόν που μας τελείωσε, τότε θα κατάλαβαν πως ο Ισπανός άσος ήταν, αν όχι ο κορυφαίος, από τους κορυφαίους της μίνι διοργάνωσης. Έπαιξε και στα έξι παιχνίδια, ήταν ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ (566 λεπτά) και πήρε μόλις μία κίτρινη κάρτα (περίεργο για Βιτόλο).

Μέσα στο γρασίδι τώρα ο Βιτόλο έκανε τα λιγότερα λάθη από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του κέντρου, είχε τα περισσότερα κλεψίματα (29) από κάθε άλλο παίκτη, στα play off πάντα, έδωσε τις περισσότερες πάσες (103) και ήταν στην πρώτη τριάδα των θετικών ενεργειών.

Σίγουρα δεν είναι ο Πίρλο, ο Γκατούζο και ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά δεν χρειάζεται να πάμε στο άλλο άκρο βγάζοντας τον Ισπανό άσο μέτριο, κουτσό, "άμπαλο" και όλα τα σχετικά. Ο χρόνος θα δείξει αν θα πιάσει στον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε ας διαβάζουμε τα κατορθώματα του πιο πάνω.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ