ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Βινίσιους για τη ρατσιστική επίθεση στο "Μπερναμπέου": "Δεν υπάρχει χώρος για αυτούς τους εγκληματίες στην κοινωνία μας, όλη μου η υποστήριξη στους Γιαμάλ και Ραφίνια"

Βινίσιους για τη ρατσιστική επίθεση στο "Μπερναμπέου": "Δεν υπάρχει χώρος για αυτούς τους εγκληματίες στην κοινωνία μας, όλη μου η υποστήριξη στους Γιαμάλ και Ραφίνια"
Ο Βινίσιους κόντρα στην Ντόρτμουντ για το Champions League @2024 AP IMAGES/MANU FERNANDEZ

Ο Βινίσιους μέσα από μία ανάρτησή του στο Twitter στάθηκε στο πλευρό των Λαμίν Γιαμάλ και Ραφίνια, που το βράδυ του Σαββάτου (26/10) έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στο κλάσικο, που έλαβε χώρα στο "Σ. Μπερναμπέου".

Η Μπαρτσελόνα με τρομερή παράσταση "άλωσε" το βράδυ του Σαββάτου (26/10) την έδρα της Ρεάλ, με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Λαμίν Γιαμάλ και Ραφίνια να πετυχαίνουν τα τέσσερα γκολ των μπλαουγκράνα και τον Χάνσι Φλικ να παραδίδει μάθημα αμυντικού στησίματος και επιθετικής μετάβασης.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα και το καταπληκτικό θέαμα αμαυρώθηκαν από τη ρατσιστική επίθεση στον 17χρονο σταρ των Καταλανών και στον Βραζιλιάνο αρχηγό τους.

Η Βασίλισσα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι αποκάλεσαν τον Γιαμάλ "μαϊμού" και "γ@μημένο μαύρο".

Ξεκάθαρη θέση πάνω στην υπόθεση πήρε και ο Βινίσιους, με τον 24χρονο να στέκεται στο πλευρό των παικτών της Μπαρτσελόνα, ζητώντας μηδέν ανοχή πάνω στα θέματα ρατσισμού, αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν και ο ίδιος έχει πέσει θύμα σε ισπανικά γήπεδα.

"Αυτό που συνέβη χθες στο "Μπερναμπέου" με τις ρατσιστικές προσβολές είναι λυπηρό. Δεν υπάρχει χώρος για αυτούς τους εγκληματίες στην κοινωνία μας. Όλη μου η υποστήριξη στον Λαμίν, τον Ανσού και τον Ραφίνια. Ξέρω ότι η Μαδρίτη και η αστυνομία θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους ενόχους", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ