ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Βινίσιους: Οκτώ μήνες ποινή φυλάκισης και διετής αποκλεισμός σε τρεις οπαδούς για ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Βραζιλιάνου

Real Madrid's Vinicius Junior celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League final soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Wembley stadium in London, Sunday, June 2, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Ο πανηγυρισμός του Βινίσιους. © 2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Τρεις οπαδοί από τον περσυνό αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκισης και 2 χρόνια αποκλεισμού από αθλητικούς αγώνες της ισπανικής ομοσπονδίας λόγω ρατσιστικών επιθέσεων στον Βινίσιους.

Ένα έτος μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Βινίσιους στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια για την 35η αγωνιστική της σεζόν 2022/2023, τρεις οπαδοί κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκισης και 2 χρόνια αποκλεισμού από αθλητικούς αγώνες της ισπανικής ομοσπονδίας.

Οι δύο ένοχοι εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος των καμερών του γηπέδου και ο τρίτος από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε η Ισπανική δικαιοσύνη να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες, οι οποίες οδήγησαν σε μία πρωτοφανή απόφαση-μήνυμα ενάντια σε αντίστοιχες συμπεριφορές.

Το ρατσιστικό επεισόδιο που υπέστη ο Βινίσιους στο γήπεδο Μεστάγια το 2023 έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας ένα κύμα αλληλεγγύης προς τον Βραζιλιάνο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε αυτού του είδους τη συμπεριφορά και έχει αναδειχθεί σε σημαντική φωνή στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Η Βαλένθια, από την πλευρά της, αναγνώρισε τους κατηγορούμενους και συνεργάστηκε με τη La Liga από την πρώτη στιγμή προκειμένου να υπάρξει δικαιοσύνη στην υπόθεση.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ