ΑΡΗΣ

Βιτόλο: "Ο Άρης μπορούσε και στην Πριμέρα"

Βιτόλο: "Ο Άρης μπορούσε και στην Πριμέρα"
βιτολο

"Ο Άρης μπορούσε να σταθεί στην Πριμέρα", δήλωσε ο Βίτολο που εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τους κιτρίνους

Ο Βίκτορ Βιτόλο έχει προσλαμβάνουσες παραστάσεις που θα ζήλευε η πλειονότητα των συναδέλφων του στην Σούπερ Λίγκα. Έχει αγωνιστεί δεκάδες φορές σε… ναούς του ποδοσφαίρου, όπως το Καμπ Νου και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έχει τεθεί αντιμέτωπος με κάποιους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης, και έχει υπάρξει συμπαίκτης στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας με "αστέρια" όπως ο Φάμπρεγκας, ο Ινιέστα, ο Σέρχιο Ράμος, ο Νταβίντ Σίλβα και ο Σέρχιο Γκαρσία.
Πάντως, αν και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, το παιδικό του ίνδαλμα ήταν ο άλλοτε κορυφαίος Δανός στράικερ Μίκαελ Λάουντρουπ.

Το φαινομενικά παράδοξο είναι ότι, μετά από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Primera Division, κυρίως με τη φανέλα της Ράσινγκ Σανταντέρ, ο Ισπανός μέσος ήθελε να αλλάξει παραστάσεις. Όπως εξηγεί στην συνέντευξή του στο περιοδικό Yellow η πρόταση του Άρη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

"Λογικό να είναι να σκεφτεί κανείς ότι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε ένα τόσο δημοφιλές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ισπανικό, δεν έχει κίνητρα ώστε να ψάξει κάτι διαφορετικό. Για μένα όμως η πρόταση του Άρη ήταν ενδιαφέρουσα για δύο λόγους.

Πρώτον διότι αντιλήφθηκα αμέσως ότι θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια ομάδα που είναι άριστα οργανωμένη και στοχεύει στην κορυφή και δεύτερον διότι η μεταγραφή στον Άρη αποτελεί μια καινούργια, συναρπαστική εμπειρία, για τη ζωή και την καριέρα μου. Ερχόμενος στον Άρη διαπίστωσα ότι τίποτα απ΄ όσα είχα πληροφορηθεί για την ομάδα δεν ήταν υπερβολικό ή εξωραϊσμένο. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου. Να ξέρετε άλλωστε, ότι δε θα ερχόμουν ποτέ σε μια ομάδα που θα… φοβόταν να ονειρευτεί και θα έβαζε τον πήχη χαμηλά".





Ο μέσος του Άρη δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και αναδείχθηκε άμεσα σε ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα. Ο ίδιος δίνει την εξήγηση. "Το αν και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστείς δεν έχει να κάνει μόνο με τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά ή την ποδοσφαιρική σου αξία. Σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον που θα συναντήσεις.

Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά οι άνθρωποι του Άρη με έκαναν να αισθανθώ άνετα από την πρώτη στιγμή. Η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και φυσικά ο κόσμος του Άρη έχουν βάλει το… χέρι τους για την άμεση προσαρμογή μου.

Τώρα θέλω και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ανταμείψω με την απόδοσή μου στο γήπεδο. Θέλω επίσης να αναφερθώ και στους ανθρώπους της ομάδας που δουλεύουν χωρίς να φαίνονται ώστε τα πάντα να είναι στην εντέλεια. Προσωπικά, θεωρώ μεγάλη υπόθεση ότι έχω πάντα δίπλα μου έναν άνθρωπο που με βοηθά στο θέμα της γλώσσας. Με βοήθησε επίσης η καλή σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, όπως για παράδειγμα με τον Ρεγκέιρο, με τον οποίο μέχρι τώρα κάνω την πιο… κολλητή παρέα".







Ο Βιτόλο συνάντησε μια ομάδα ποιοτικότερη απ’ ό,τι περίμενε. "Είχα μάθει ότι ο Άρης έχει καλούς παίκτες αλλά δεν πίστευα ότι θα ενταχθώ σε ένα ρόστερ με τόσο μεγάλο ποιότητα. Μπορεί να ακούγεται… κάπως, αλλά, ανεξάρτητα από την παρούσα αγωνιστική συγκυρία, πιστεύω ότι ο Άρης θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις ακόμη και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν λέω με αξιώσεις εννοώ ότι θα είχε ελπίδες να κυνηγήσει την έξοδό του στο UEFA. Σε κάθε περίπτωση, οι στόχοι μας στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένα πολύ υψηλοί. Επειδή όμως σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά οι πράξεις, η… συνέχεια στο γήπεδο".



Ο Γκούτι, ο Ρικέλμε και το "διπλό" στο Μπερναμπέου


Στη λίστα του βραχύσωμου Ισπανού με τους αγαπημένους παίκτες αλλά και τους δυσκολότερους αντιπάλους συναντά κανείς πολύ μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. "Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχε ως τώρα η καριέρα μου αφού έζησα σημαντικές στιγμές. Από πλευράς στιλ παιχνιδιού, αγαπημένοι μου παίκτες είναι ο Τσάβι, ο Ντέκο και ο Ινιέστα. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι μου άρεσε και μου αρέσει πολύ η Μπαρτσελόνα. Από τους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει με δυσκόλεψαν περισσότερο ο Χοσέ Γκούτι, ο Ντέκο και ο Χουάν Ρικέλμε που έπαιζε παλιότερα στην Βιγιαρεάλ. Πάντως, ακόμη και κόντρα σε τόσο μεγάλους αντιπάλους έχω να θυμάμαι πολλά ευχάριστα πράγματα όπως οι μεγάλες νίκες με την Σανταντέρ στο Μπερναμπέου και στο Μεστάγια".



Ο Βιτόλο ανήκει σε μια σπουδαία γενιά ποδοσφαιριστών και στο ξεκίνημά του αγωνίστηκε στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας με συμπαίκτες παγκόσμιας κλάσης. "Έχω αγωνιστεί με την Εθνική Ισπανίας κάτω των 20 και υπήρξα συμπαίκτης με τους Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Σέρχιο Ράμος, Νταβίντ Σίλβα και Σέρχιο Γκαρσία. Με αυτήν την ομάδα είχαμε φτάσει πολύ ψηλά κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U20. Το να παίξεις στην Εθνική ανδρών της Ισπανίας είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο αλλά όλοι μας έχουμε δικαίωμα να… κυνηγούμε το όνειρο. Η Εθνική δεν είναι άλλωστε ένα κλειστό κλαμπ".



Ο μέσος του Άρη πανηγύρισε το καλοκαίρι την κατάκτηση του Euro 2008 από την Ισπανία και εκτιμά ότι πέραν του αδιαμφισβήτητου ταλέντου των παικτών, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και η δουλειά του Λουίς Αραγονές.. "Η Εθνική Ισπανίας είχε πάντοτε παίκτες με ταλέντο αλλά δεν μπορούσε να φτάσει ψηλά στα Μουντιάλ και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ένας από τους λόγους της επιτυχίας ήταν ότι η ομάδα… δεν ήταν ομάδα αλλά ένα ανομοιογενές σύνολο αποτελούμενο από εξαιρετικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς είναι που κατάφερε να αλλάξει ο Λουίς Αραγονές.

Ενέπνευσε τους παίκτες με την προσωπικότητά του και τους έκανε να παίξουν για την Εθνική και όχι για τον εαυτό τους. Η ομάδα έγινε… μια γροθιά και όταν απέκτησε συνοχή, το ταλέντο της άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο. Κάπως έτσι φτάσαμε στην επιτυχία του καλοκαιριού που όλοι εμείς οι Ισπανοί ελπίζουμε ότι θα έχει και συνέχεια".



Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό του προφίλ, ο Βιτόλο ξεκαθαρίζει ότι θέλει να μην παραχωρεί ούτε ένα… εκατοστό στον αντίπαλο. "Μου αρέσει να βοηθώ σε όλους τους τομείς αλλά το δικό μου παιχνίδι στηρίζεται στη δύναμη. Θέλω να κερδίζω πάντα όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους, να κόβω όλες τους τις επιθέσεις, να μην τους δίνω τον παραμικρό χώρο για να σουτάρουν ή να πασάρουν. Αυτό είναι το στιλ μου και αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε ματς. Από εκεί και πέρα, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ώστε να βοηθώ τους συμπαίκτες που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον".

Η συνέντευξη κλείνει με τις εκτιμήσεις του Βιτόλο σχετικά με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός είναι ξεκάθαρος. "Ξέρω ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα που κατακτά τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα. Με όλο το σεβασμό όμως προς τον Ολυμπιακό, παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον… απίστευτο κόσμο μας και όταν το ματς γίνεται στο σπίτι μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εμείς είμαστε πάντα το φαβορί…".



Παρουσιάση νέων χορηγών



Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ, της Τετάρτης (22/10), η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές της για την αγωνιστική περίοδο 2008-09.

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των διοικήσεων των ΠΑΕ, ΑΣ, ΚΑΕ Άρης και των ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, υπογράμμισε τη σημασία των χορηγών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τους ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη.

Παράλληλα στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αναλυτικά με αριθμούς η πορεία του εμπορικού τμήματος από το 2004 μέχρι σήμερα, αλλά και το ύψος των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Συνολικά η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε και τίμησε με αναμνηστικά δώρα τους 21 χορηγούς – υποστηρικτές της ομάδας.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και την ΕΚΟ, που εκπροσωπήθηκαν από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Αγγελο Στράνη.

Τον Όμιλο Χατζηγεωργίου και την εταιρία Porcelana, που εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Μαρία Χατζηγεωργίου.

Την εταιρεία «ΟΙΚΟΔΟΜΗ», που δραστηριοποιείται στον οικοδομικό κλάδο και που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της κ. Δημήτριο Φέσσα.
Την εταιρία «Expert», που δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών και που εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Δέσποινα Σκουτέλη.

Την εταιρεία «Dromeas», από το χώρο του επαγγελματικού επίπλου που εκπροσωπήθηκε από τον οικονομικό διευθυντή κ. Φαίδωνα Τσαγκαλίδη.

Την εταιρία «Cosmote», του ομίλου ΟΤΕ, εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη χορηγιών κα Μαριάννα Ψωμιάδου.

Την εταιρεία αθλητικής ένδυσης «Reebok», η οποία έχει αναλάβει τον ιματισμό του Άρη που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Βασίλη Μπλέσιο.

Την εταιρεία οι «Μύλοι Χαλκιδικής», μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ολοκληρωμένη βιομηχανία παραγωγής σιτηρών, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο ο κ. Νίκος Γραβάνης.

Την εταιρεία «Ιντερσαλόνικα», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών και της οδικής βοήθειας, που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κώστα Γιαννιώτη

Την εταιρεία ζυθοποιίας «Amstel» που εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο μάρκετινγκ κ. Λάζαρο Βογιατζόγλου.

Την εταιρεία «LION», που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων «SIXT», που εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή Βορείου Ελλάδας, κ. Σωτήρη Κυρόπουλο.

Την εταιρεία «Σουρωτή», χορηγό του Άρη τα τέσσερα τελευταία χρόνια που εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη μάρκετινγκ κα Αναστασία Μουστάκα.

Την εταιρία «Stamion» που ασχολείται με τη δημιουργία ειδών ταξιδίου και εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της κ. Χάρη Λαγογιάννη.

Την εταιρία «ISOSTAR», που ασχολείται με τη διανομή προϊόντων διατροφής και εκπροσωπήθηκε από την product manager κα Κωνσταντίνα Πλιάνου.

Τον όμιλο επιχειρήσεων Κ.Ε.Φ.Ε.Θ που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Μάκη Λαγογιάννη.

Την εταιρία «Waveland» και την «Jacques Hermes» που εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή εμπορικού τμήματος κ. Κώστα Μεταξά.

Τέλος, η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε και τη συνεργασία για τη νέα περίοδο με την εταιρεία «Almeco», που ασχολείται με το επαγγελματικό έπιπλο.
















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ