ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Βλέπει" Φαλκάο... και στο βάθος Κρέσπο

"Βλέπει" Φαλκάο... και στο βάθος Κρέσπο
ριβερ

O ΠΑΟ ψάχνει το μπαμ με Φαλκάο της Ριβέρ. Τι γίνεται με Κρέσπο. Φήμες για "μπλόκο" σε Βοτανικό

Φήμες... για Βοτανικό

Τις τελευταίες δέκα ημέρες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την συνέχιση των εργασιών ή όχι στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Αν και επίσημο έγγραφο δεν έχει φτάσει στα χέρια τους, την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε η φήμη για εις βάρος των συμφερόντων του "τριφυλλιού" απόφαση (2-1), γεγονός που αν ισχύει αναμένεται να προκαλέσει "τριγμούς" γύρω από το γήπεδο και το όνειρο χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αγωνία και αναμονή προς το παρόν από τα υψηλά κλιμάκια των "πράσινων" που ήδη δηλώνουν απογοητευμένοι από μια τέτοια ενδεχόμενη απόφαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση και με τα δικά τους όνειρα να στεγαστεί σύντομα ο Παναθηναϊκός στο δικό του "σπίτι".

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν πριν λίγες μέρες δύο νέες επιστολές τόσο από τον νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανασίου όσο και από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Σουφλιά, οι οποίες τονίζουν την σημαντική οικονομική διάσταση του έργου της "Διπλής Ανάπλασης" για την οικονομία και όχι μόνο.

Ελεύθερος ο Νταβίντ...

Ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό είναι πλέον ο Νταβίντ καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης), το Εργατικό Δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε τη σύμβαση εργασίας που είχε ο νεαρός αμυντικός με την Παλμέιρας.

Όπως έλεγαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, θα προχωρούσαν την υπόθεση μόνο αν ο 21 ετών Βραζιλιάνος έμενε ελεύθερος από την ομάδα του Σάο Πάολο. Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός και το τριφύλλι μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Νταβίντ ως ελεύθερο.

Μοναδικό αγκάθι είναι οι προθέσεις της Παλμέιρας που είναι διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση μέχρι τη ΦΙΦΑ.

Θρίλερ



Τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν με λεπτομέρειες πως εξελίχθηκε η υπόθεση με τον Νταβίντ και το SPORT 24 σας μεταφέρει τις εξελίξεις του θρίλερ με βάση τις αναφορές στα ρεπορτάζ της χώρας του καφέ.


Η υπόθεση πήρε αυτήν την τροπή ύστερα από εκκλήσεις των Δικηγόρων του Νταβίντ προς το Εργατικό Δικαστήριο της Βραζιλίας με σκοπό να ακυρωθεί η σύμβαση εργασίας του αθλητή με την Παλμέιρας με τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομη.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή ισχυρίστηκε πως το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του δεν είναι έγκυρο, καθώς η νομοθεσία που αφορά στις συμβάσεις εργασίας έχει αλλάξει και η υπογραφή του Νταβίντ είχε πέσει με την παλιά νομοθεσία. Συνεπώς ζήτησαν την ακύρωση της σύμβασης, καθώς ουδέποτε υπεγράφη νέα σύμβαση υπό το καθεστώς της νέας ισχύουσας νομοθεσίας.

Φυσικά, το νομικό τμήμα της Παλμέιρας αντέδρασε, προσπαθώντας να ανατρέψει την κατάσταση και ζητώντας να επιβληθεί η νομιμότητα του ήδη κατατεθειμένου εγγράφου εργασίας του αθλητή στη Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία.

Η Παλμέιρας που δε θέλει να χάσει τον Νταβίντ (τουλάχιστον όχι ως ελεύθερο) διαμηνύει πως θέλει τον Νταβίντ στο ρόστερ της. Αν ο ίδιος δε θέλει να παραμείνει στην ομάδα τότε σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες και να πληρώσει το πρόστιμο που ορίζει ο νόμος, όταν κάποιος θέλει να λύσει το συμβόλαιο του.

Κρίσιμη μέρα αναμένεται η Τρίτη, καθώς ο Βραζιλιάνικος σύλλογος φέρεται διατεθειμένος να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να προσφύγει στην ΦΙΦΑ.

Έφυγε ο Σπάχιτς



Η στάση αναμονής που τηρεί ο Παναθηναϊκός στο θέμα της μεταγραφής αμυντικού ανάγκασε τον Σπάχιτς να επιστρέψει στη Ρωσία, ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα του, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει οριστικά, με τον μάνατζερ του να βρίσκεται στη χώρα μας, περιμένοντας τις εξελίξεις. Οι πράσινοι περιμένουν για κάτι καλύτερο από Εμίρ Σπάχιτς, που αν όμως δε βρεθεί, είναι πιθανό να επιστρέψουν στην περίπτωση του.

Στο προσκήνιο ξανά ο Μπάριος

Το απόγευμα της Δευτέρας η μεταγραφή του Λούκας Μπάριος από την Κόλο Κόλο στην Νανσί χάλασε. Ο 25χρονος Αργεντίνος είχε ήδη πακετάρει τα πράγματα του για τη Γαλλία, αλλά ο πρόεδρος της Χιλιανής ομάδας Γκάμπριελ Ρουίθ, φαίνεται να άλλαξε γνώμη. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η πρόταση της Νανσί δεν ήταν ικανοποιητική και ο ποδοσφαιριστής παραμένει για την ώρα στο ρόστερ της Κόλο Κόλο.

Η Νανσί δε φέρεται διατεθειμένη να δώσει πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ για τον Μπάριος και πλέον η υπόθεση ανοίγει ξανά. Σύμφωνα με Γαλλικά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και η έγκυρη l’equipe) ο πρόεδρος της Κόλο Κόλο αναμένει νέα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του ψηλόσωμου (1.93) επιθετικού. Την περσινή σεζόν 25χρονος φορ, σκόραρε 37 φορές σε 38 παιχνίδια για λογαριασμό της Κόλο Κόλο!

Το αν ο Παναθηναϊκός κινηθεί για την απόκτηση του δεν είναι γνωστό, αλλά σίγουρα το κόστος της μεταγραφής θα εκτιμηθεί δεόντως πριν την οποιαδήποτε απόφαση, καθώς μέχρι πέρσι η τιμή του Μπάριος στο μεταγραφικό παζάρι κυμαινόταν περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πάει και για Φαλκάο...

Στην χθεσινή νέα σύσκεψη των Πατέρα, Χενκ Τεν Κάτε, Αντωνίου και Βέλιτς αποφασίστηκε οι "πράσινοι" να στραφούν και στην περίπτωση του Φαλκάο, της Ρίβερ Πλέιτ, του οποίοιυ "χτύπησαν" την πόρτα και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο της Αργεντινής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, οι ιθύνοντες της Ρίβερ δέχθηκαν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, και εκείνοι απάντησαν πως θέλουν 7 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δικαιωμάτων του σπουδαίου φορ.

Την πρόταση του "τριφυλλιού" φέρεται να έχει μεταφέρει στους αργεντίνους, ο πρώην μάνατζερ του Άρη, Μανουέλ Φερέρ. Όσον αφορά τα δικαιώματα του παίκτη, αυτά είναι χωρισμένα σε 3 μέρη. Το 50% έχει η Ρίβερ Πλέιτ, το 40% ανήκει σε εταιρεία μάνατζερ στην Κολομβία και το 10% στον μάνατζερ του παίκτη, Νέστερε Σίβορι.

Πάντως, η διοίκηση της Ρίβερ, συζητάει μόνο για ολόκληρο το ποσοστό του παίκτη, με ποσό που αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Σε αυτή την εκδοχή η "πράσινη" ΠΑΕ δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει σε τέτοιο παιχνίδι.

Προσύμφωνο με Κρέσπο;



Στη νέα σύσκεψη των μετόχων της ομάδας, ακούστηκε και το όνομα του Ερνάν Κρέσπο, με την περίπτωση του να εξετάζεται σοβαρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με μάνατζερ που λειτουργούν εκ μέρους του παίκτη και τον προτείνουν σε διάφορες ομάδες, κάτω από την πρόταση υπάρχει η υποσημείωση πως ο παίκτης έχει προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό!

Νέα σενάρια για Ιβάνοβιτς


Στο μεταξύ δημοσιεύματα από την Αγγλία επιμένουν πως υπάρχει ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Ο Σέρβος μπακ που αποκτήθηκε από τους "μπλε" τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 9 εκ. λιρών που έβαλε στα ταμεία της η Λοκομοτίβ Μόσχας, δεν έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής και όπως αναφέρουν οι Άγγλοι βρίσκεται στο στόχαστρο του Τεν Κάτε.

Μάλιστα στο άρθρο γίνεται λόγος για έτοιμη προσφορά του Παναθηναϊκού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ και πως σε περίπτωση που μπει "πωλητήριο" από την ομάδα του Στάμφορντ Μπριτζ είναι πολύ πιθανό να ενδιαφερθεί η Μίλαν και η Γιουβέντους που επιθυμούσαν την απόκτηση του στον παρελθόν.

Χωρίς "Κάρα", Μάτος, Ζιλμπέρτο και "Σπυρό"

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το νοκ-αουτ παιχνίδι στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό για την φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Ενα στόχο... που και σήμερα ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε μιλώντας στους παίκτες του, ότι θέλει πολύ η ομάδα του.

Μετά την Καβάλα, οι "πράσινοι" καλούνται να περάσουν στην επόμενη φάση ξεπερνώντας τον "σκόπελο" του Παναθρακικού, τέσσερις μέρες μετά το ματς πρωταθλήματος και το νικηφόρο πέρασμα (1-3) στην Κομοτηνή.

Ο 55χρονος τεχνικός μετά την προπόνηση στην Παιανία, προπόνησε τους ποδοσφαιριστές του μετά το καθιερωμένο ζέσταμα με ασκήσεις τεχνικής και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων, στους οποίους ζήτησε και πάλι να είναι προσεχτικοί και εύστοχοι.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Ζιλμπερτο Σιλβα, Νικος Σπυρόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Στέφανος Σιόντης, Γιάννης Γκούμας και Σωτήρης Λεοντίου. Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Μαρσέλο Μάτος λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Χενκ Τεν Κάτε ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό και εκτός αποστολής έμειναν οι Ζιλμπερτο Σιλβα, Νικος Σπυρόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Μαρσέλο Μάτος, Γιάννης Γκούμας και Σωτήρης Λεοντίου.

Τζόρβας, Ιβανσιτς, Πετρόπουλος, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μελλίσης και ίσως και ο πρώην τιμωρημένος Σίλβα Κλέιτον που είναι στην αποστολή να είναι μερικά από τα νέα "πρόσωπα" στο βασικό σχήμα.

Τα εισιτήρια με Αρη

Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, τα εισιτήρια του πρσεχούς αγώνα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΡΗΣ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18/01/2009, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

" Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση κυμαίνονται από 15 έως 60 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται ως εξής:

Σημεία Διάθεσης:
15-01-2009
16-01-2009
17-01-2009
18-01-2009

Λ. Αλεξάνδρας (Θύρα 4)
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 13:00

Είσοδος Λ. Κύμης
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 19:00

Σταθμός Ειρήνης (ΗΣΑΠ)
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 18:30
10:30 - 19:00

Β.Α. Είσοδος ΟΑΚΑ (από Λ. Κηφισίας) -
-
-
16:00 - 19:00

Επίσης διατίθενται και εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στην τιμή των 10 ευρώ στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας (θύρα 4) της Λ. Κύμης και του Σταθμού Ειρήνης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (801 111 1908) καθημερινές 10:30΄ - 18:30΄. Για την είσοδό τους στο γήπεδο παρακαλούνται τόσο οι κάτοχοι καρτών διαρκείας όσο και οι κάτοχοι απλών εισιτηρίων να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
































"















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ