ΑΕΚ

Βλέπει Σεϊταρίδη η ΑΕΚ

Βλέπει Σεϊταρίδη η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Πέρυσι η ΑΕΚ έκανε την προσπάθειά της αλλά έπεσε στο κενό καθώς ο Σεϊταρίδης προτίμησε την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Εφέτος ίσως έχει καλύτερη τύχη, εφόσον ασφαλώς ο διεθνής μπακ μείνει ελεύθερος. Δεύτερη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Βόσνιος Μπόγιαν Ρεγκόγιε.

Στο Ζέεφελντ ήταν και πέρυσι η ΑΕΚ όταν αναζητούσε δεξιό μπακ. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Θανόπουλος ισχυριζόταν ότι είχε κάνει μια πρώτης τάξεως πρόταση στον διεθνή μπακ, αλλά εκείνος την είχε αγνοήσει επιδεικτικά: "δεν μας απάντησε καν και αυτό είναι προσβλητικό. Η ΑΕΚ δεν θα ασχοληθεί ποτέ μαζί του" είχε πει τότε ο Θανόπουλος.

Λίγες ημέρες μετά ο Γιούρκας υπέγραφε στον Παναθηναϊκό αντί ενός συμβολαίου που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πλησιάσει (600.000 ευρώ για την πρώτη σεζόν και 2,4 εκατ. συνολικά για τις επόμενες δύο) και με συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό τοποθετούνταν απαξιωτικά στο σενάριο μεταγραφής του στην ΑΕΚ λέγοντας "είναι αστεία και ψέματα αυτά που υποστήριζαν κάποιοι, ποτέ δεν είχα σοβαρή πρόταση από την συγκεκριμένη ομάδα".

Το ποιος έλεγε την αλήθεια μικρή σημασία έχει πλέον… Η ΑΕΚ έχει αλλάξει ποδοσφαιρικό ηγέτη στο πρόσωπο του Σταύρου Αδαμίδη και το σημαντικότερο είναι ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξακολουθεί να εκτιμά το ταλέντο του Γιούρκα. Θεωρεί μάλιστα ότι αν φύγει ως ανεπιθύμητος άρα και αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό (όπως φαίνεται ότι θα συμβεί) θα έχει έναν λόγο παραπάνω να δώσει απαντήσεις.

Είναι άλλωστε ακριβώς το στυλ του πλάγιου αμυντικού που αρέσει στον προπονητή της ΑΕΚ. Καλός και σταθερός αμυντικά αλλά ακόμα καλύτερος όταν ανεβαίνει τη μεσαία γραμμή.

Το υψηλό κασέ του

Η ΑΕΚ βέβαια δεν μπορεί να πλησιάσει τα οικονομικά μεγέθη του προηγούμενου συμβολαίου του Σεϊταρίδη. Δεν μπορεί να του προσφέρει ετησίως ποσό μεγαλύτερο των 450.000 ευρώ ετησίως (όσα δηλαδή είναι να παίρνει ο Νίκος Λυμπερόπουλος) με πολλά μπόνους ατομικών και ομαδικών στόχων. Όμως έχει τον χρόνο με το μέρος της.

Ο προπονητής θεωρεί ότι η ομάδα δεν πρέπει να βιαστεί για τη συγκεκριμένη θέση. Σίγουρα χρειάζεται ένας καλός μπακ για να αντισταθμιστεί η διαφαινόμενη απώλεια του ισορροπημένου αμυντικά και επιθετικά Αραούχο, όμως πιστεύει ότι αξίζει να περιμένει και να διαπιστώσει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση Σεϊταρίδη.

Ο Γιούρκας πιθανόν θα αναζητήσει συμβόλαιο και στο εξωτερικό, ωστόσο οι τελευταίες χρονιές του δεν είναι και τόσο καλές για να βρει με ευκολία ένα ανάλογο με εκείνο που είχε στον Παναθηναϊκό. Το βιογραφικό του είναι μεν εξαιρετικό, όμως τα τελευταία χρόνια προστίθενται σε αυτό μη επιτυχημένα περάσματα από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους κι αυτό όσο να είναι θα προβληματίσει τις ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον.

Η εναλλακτική λύση

Ο Μπάγεβιτς παρακολούθησε το DVD με τον προτεινόμενο προς απόκτηση βόσνιο δεξιό μπακ Μπόγιαν Ρεγκόγιε και σε γενικές γραμμές σχημάτισε καλή εντύπωση. Είναι ένας παίκτης με ταχύτητα, δύναμη και προσήλωση στα καθήκοντά του, εξαιρετικός τακτικά όπως αναφέρει και το report που έχει στα χέρια του ο σέρβος τεχνικός.

Ο αρχηγός της Σλάβια Σεράγεβο δέχεται να δοκιμαστεί από τον προπονητή της Ένωσης και δεν αποκλείεται να κληθεί να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας που θα μεταβεί στην Αυστραλία. Κίνηση για την απόκτησή του πάντως δύσκολα θα γίνει άμεσα αν δεν εξεταστούν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση και κυρίως αν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την περίπτωση του Σεϊταρίδη,

Η ΑΕΚ θα διερευνήσει τις προθέσεις του Γιούρκα μόλις (και εφόσον) μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και αναλόγως θα πράξει. Διότι υπάρχει πάντοτε και το ενδεχόμενο να μην επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής να παίξει στην Ένωση ή να ζητήσει χρονικό περιθώριο (για να απαντήσει) το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να του δοθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ