ΑΡΗΣ

Βλοντάρτσικ: "Δεν έχουμε φτάσει στα όριά μας"

Βλοντάρτσικ: "Δεν έχουμε φτάσει στα όριά μας"
Βλοντάρτσικ-Άρης

Ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ εξέφρασε την βεβαιότητα, μιλώντας στο περιοδικό "Yellow", ότι ο Άρης θα εκπληρώσει τους στόχους του παίζοντας ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο

Ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ αν και έκανε σημαντική καριέρα στην πατρίδα του αλλά η πρόταση του Άρη δεν τον άφησε ασυγκίνητο και, στα 31 του, αποφάσισε να… μεταναστεύσει για δεύτερη φορά, μετά τη σύντομη θητεία στη Γαλλία, με τη φανέλα της Οσέρ, το 2002.
Μιλώντας στο περιοδικό «Yellow», ο… χαμηλών τόνων Πολωνός επιθετικός των «κιτρίνων», εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Άρης θα εκπληρώσει τους στόχους του παίζοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων για την διαρκή και… άνευ όρων στήριξη που παρέχουν στην ομάδα.

«Η ομάδα τώρα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό»

Ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ εκτιμά ότι οι φίλοι του Άρη δεν έχουν δει ακόμη… τίποτα. «Κάναμε άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας υποστεί το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο UEFA. Όταν δεν έχεις καλή ψυχολογική διάθεση είναι δύσκολο να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου και να παίξεις σύμφωνα με τις πραγματικές σου δυνατότητες.

Όταν μάλιστα χάνεις βαθμούς, η πίεση αυξάνεται και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Δουλεύοντας όμως μέσα στο γήπεδο με την καθοδήγηση του προπονητή μας κι έχοντας την συμπαράσταση των φιλάθλων μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση.

Είμαστε αήττητοι στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος και από εκεί που βρισκόμασταν στη μέση της βαθμολογίας είμαστε τώρα στην τέταρτη θέση και κοντά στην κορυφή.

Δεν πιστεύω πάντως ότι έχουμε φτάσει τα όριά μας. Κάθε άλλο. Η ομάδα τώρα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να αποδίδει με βάση τις πραγματικές της δυνατότητες. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα φανεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να πάμε την ομάδα ακόμη πιο ψηλά».







«Είμαστε ήδη σε τροχιά πλέι οφ»

Ο Πολωνός επιθετικός θεωρεί ότι ο Άρης μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που τέθηκαν στο ξεκίνημα της περιόδου. «Είμαστε ήδη σε τροχιά πλέι οφ και πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να σταθεροποιηθούμε ψηλά στη βαθμολογία. Οι διαφορές είναι μικρές και το πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο της ομάδας και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος της σεζόν θα είμαστε χαρούμενοι».

«Θα κάνουμε τα πάντα να προκριθούμε στον τελικό»

Ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ ιεραρχεί ως προτεραιότητα και το Κύπελλο. «Ξέρω ότι πέρυσι η ομάδα έχασε τον τελικό αλλά η προσπάθεια για την κατάκτηση τίτλων δεν σταματά ποτέ. Θέλουμε πολύ αυτό το τρόπαιο και θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στον τελικό και να το διεκδικήσουμε.

Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να το κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Είναι πάντως νωρίς να μιλάμε γι΄ αυτό. Σε αυτή τη φάση, η προσοχή μας είναι στραμμένη στις υποχρεώσεις που έχουμε στο πρωτάθλημα».



«Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά»

Για τον υψηλόσωμο στράικερ του Άρη, το βασικό προσόν της ομάδας είναι η ποιότητα των παικτών της. «Για να φτιάξεις μια καλή ομάδα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα… υλικά. Να έχεις δηλαδή, εκτός όλων των άλλων, ποδοσφαιριστές με ταλέντο και προσωπικότητα. Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο, ο Άρης ξεχωρίζει.

Το ρόστερ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές ποιότητας σε όλες τις θέσεις. Η ποιότητα αυτή φαίνεται σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Για να μπορέσουμε πάντως να αξιοποιήσουμε αυτό το ταλέντο θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».



«Ξέρω ότι οι δυνατότητες υπάρχουν»

Ο Πολωνός φορ των «κιτρίνων» δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις χαμένες ευκαιρίες. «Είναι αλήθεια ότι σε κάποια παιχνίδια δεν πήραμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε γιατί δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

Αυτό πάντως δεν με ανησυχεί αφού ξέρω ότι οι δυνατότητες υπάρχουν. Είναι θέμα δουλειάς και με την προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις θα καταφέρουμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί ώστε να μην χάνουμε… τζάμπα βαθμούς».



«Στόχος μου είναι κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή»

Σχολιάζοντας το δικό του ρόλο στην ομάδα, ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ εμφανίζεται βέβαιος ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην ομάδα. «Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να πετύχω όλα όσα θέλω να κάνω για αυτήν την ομάδα.

Στόχος μου είναι κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή ώστε να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και να δείξω μέσα στο γήπεδο ποιες είναι οι πραγματικές μου δυνατότητες. Αυτό επιτυγχάνεται μόνον μέσα από δουλειά και συνεχή προσπάθεια. Στην ομάδα υπάρχουν άλλωστε, όπως είπα και πριν, πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».



«Ο κόσμος του Άρη είναι πολύ εκδηλωτικός»

Ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ έχει να λέει για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Άρη. «Όποιος δεν το ζει από μέσα δεν μπορεί να καταλάβει. Ο κόσμος του Άρη είναι πολύ εκδηλωτικός και έχει τον τρόπο να δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Το κάνει μάλιστα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, όταν δηλαδή η ομάδα δεν αποδίδει καλά και το σκορ δεν την ευνοεί. Εύχομαι να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για να ανταμείψουμε τους οπαδούς μας για την βοήθεια και την στήριξη που μας προσφέρουν σε όποιο γήπεδο της Ελλάδας κι αν παίζουμε».



«Απολαμβάνω τον ήλιο και το καλό κλίμα»

Ο επίλογος της συνέντευξης του «Βλόντα» στο «Yellow» αφορά την ζωή του Πολωνού επιθετικού στη Θεσσαλονίκη και τις διαφορές που βρίσκει σε σχέση με την πατρίδα του. «Η ζωή εδώ μου αρέσει πολύ. Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη και ο κόσμος πολύ φιλικός.

Όλα αυτά με βοήθησαν να προσαρμοστώ γρήγορα στο νέο περιβάλλον και να αισθανθώ οικεία. Η βασική διαφορά σε σχέση με την πατρίδα μου, την Πολωνία, είναι ο… καιρός. Εδώ απολαμβάνω τον ήλιο και το καλό κλίμα. Μια ηλιόλουστη μέρα σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση…».





Αμφίβολος ο Λέμπο



Στα αγωνιστικά με μία προπόνηση και οικογενειακό δίτερμα συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Άρη για τον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Κίκε Ερνάντεθ είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, πλην του Αλεχάντρο Λέμπο, που ακολούθησε πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ο διεθνής Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός μάλιστα παραμένει αμφίβολος εν όψει της συνάντησης με την «Ένωση».
































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ