STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ιωνικός 1-1: Το λάθος του Παπαδόπουλου σφράγισε την ισοπαλία

SUPERLEAGUE 2021-2022 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα μεγάλο λάθος του Συμεών Παπαδόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Βόλο και να φύγει με την ισοπαλία από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Συμεών Παπαδόπουλος έκανε ένα μεγάλο λάθος και ακύρωσε τις μέχρι τότε προσπάθειές του να κρατήσει το μηδέν απέναντι στον Ιωνικό.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από τον Βασίλη Μάντζη στο 72ο λεπτό που εκμεταλλεύτηκε το σφάλμα του νεαρού τερματοφύλακα, του μοναδικού στην αποστολή του Βόλου, για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten.

Νωρίτερα, σε ένα παιχνίδι με αρκετές καλές στιγμές, τόσο ο Παπαδόπουλος όσο και ο Ευθύμης Χουτεσιώτης είχαν κατεβάσει ρολά, πλην ενός δοκαριού του Μάντζη και του γκολ που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Νικολάς Όρος.

Οι τρεις ευκαιρίες του Ιωνικού έγιναν γκολ του Βόλου

Ο Βόλος άρχισε τον αγώνα χωρίς τον αρχισκόρερ του και δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας, τον τιμωρημένο Τομ φαν Βέερτ, ενώ στην αποστολή του αγώνα υπήρχε μόνο ένας τερματοφύλακας, ο Συμεών Παπαδόπουλος που μέσα σε τρεις μέρες έκανε τις δύο φετινές συμμετοχές του (ντεμπούτο με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Ο Ιωνικός είχε κι αυτός έξι απουσίες, ωστόσο πήρε ώθηση από το φετινό ντεμπούτο του Βαγγέλη Πλατέλλα, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από τη μετακίνησή του στην Ξάνθη το καλοκαίρι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι Νικαιώτες άρχισαν πολύ καλύτερα και με τον Ρεϊνάλντο Λένις σε καλή κατάσταση, απείλησαν περισσότερο στα πρώτα λεπτά. Δύο φορές ο Κολομβιανός είδε τον Παπαδόπουλο να του λέει "όχι" και μία φορά ο Βασίλης Μάντζης νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα 30 μέτρα, αλλά όχι και το οριζόντιο δοκάρι.

Οι τρεις καλές στιγμές του Ιωνικού αφύπνισαν τους παίκτες του Κώστα Μπράτσου, που άρχισαν να κάνουν κι αυτοί τελικές. Ο Ευθύμης Χουτεσιώτης χρειάστηκε κυρίως σε ένα μακρινό φάουλ του Ζαν Πιερ Μπαριέντος και ένα δυνατό σουτ του Πάολο Φερνάντες. Στο 40ό λεπτό, η εξαιρετική ενέργεια του Χουλιάν Μπαρτόλο και το κοντινό πλασέ του Νικολάς Όρος έδωσαν προβάδισμα στους Θεσσαλούς την κατάλληλη στιγμή.

Καλές στιγμές εκατέρωθεν μέχρι το λάθος

Το 2ο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο από την αρχή, αλλά και πιο σκληρό, με περισσότερες κίτρινες κάρτες και τραυματισμούς. Ένας τέτοιος οδήγησε σε πρόωρη αλλαγή τον Δημήτρη Σπανό, με τον Γιώργο Μύγα να δίνει τη θέση του στον Λευτέρη Ματσούκα στο 56'.

Οι δύο ομάδες είχαν ορισμένες επικίνδυνες τελικές, όμως οι δύο τερματοφύλακες κατάφερναν να εξουδετερώνουν όλους τους κινδύνους μέχρι το 72ο λεπτό. Σε μία βαθιά σέντρα για τον Βασίλη Μάντζη, ο Παπαδόπουλος πρόλαβε να βγει και να μπλοκάρει, αλλά έχασε την μπάλα μέσα απ' τα χέρια του. Ο πρώην φορ του Βόλου τη μάζεψε και ισοφάρισε σε 1-1, χωρίς να πανηγυρίσει.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Ιωνικός έμοιαζε ευχαριστημένος από την ισοπαλία και ο Σπανός έριξε στη μάχη τον Ρομαό αντί του Πλατέλλα. Ο Βόλος δεν δημιούργησε πολλά πράγματα στα τελευταία λεπτά, με μεγάλη εξαίρεση ένα δοκάρι του Ζαν Πιερ Μπαριέντος, που έχασε την ευκαιρία για το 2-1. Στον πρώτο γύρο, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο τέλος και το έργο επαναλήφθηκε στο δεύτερο γύρο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

*Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες λόγω πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ