STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: Ο Κοτάρσκι άνοιξε τον δρόμο για την τεσσάρα στο Πανθεσσαλικό και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην κορυφή

SUPERLEAGUE 2024-2025 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σωτήριος ο Κοτάρσκι που έπιασε πέναλτι στο 3ο λεπτό, ενώ δίχτυα βρήκαν οι Σβαμπ (24'), Μουργκ (54'), Τάισον (60') και Τσάλοφ (89'). Ο Δικέφαλος συνεχίζει στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος επικράτησε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League και με 13 βαθμούς συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή. Στους τρεις παρέμειναν οι Θεσσαλοί.

Ο Κοτάρσκι ήταν σωτήριος, καθώς έπιασε πέναλτι στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού, με τον Σβαμπ στο 24' να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα. Στο 35ο λεπτό αποβλήθηκε για τους Θεσσαλούς ο Φεράρι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 54ο λεπτό ο Μουργκ βρήκε δίχτυα για το 2-0 του Δικεφάλου, με τον Βόλο να μειώνει άμεσα στο 56ο λεπτό με κεφαλιά του Μεντιέτα. Ο Τάισον στο 60' ανέβασε εκ νέου τον δείκτη του σκορ, με τον Τσάλοφ στο 89' να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μετά από λάθος του Κόβακς.

Ο ΠΑΟΚ στρέφει το βλέμμα του στην Γαλατάσαραϊ, καθώς την Τετάρτη (25/9, 22:00) θα αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα εκτός έδρας για τη League Phase του Europa League.

Την επόμενη αγωνιστική (29/9, 21:30) ο Δικέφαλος κοντράρεται με τον Άρη στην Τούμπα. Ο Βόλος από την πλευρά του θα φιλοξενήσει την Athens Kallithea (28/9, 17:00).

Το ματς

Το παιχνίδι είχε γρήγορο από τα πρώτα του λεπτά. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Κόντε από κοντά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κοτάρσκι, ενώ ο Γκλάβτσιτς στη συνέχεια σούταρε πάνω στα σώματα. Στην ίδια φάση ωστόσο ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για πάτημα του Καμαρά στον Άλτμαν.

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: Ο Κοτάρσκι άνοιξε τον δρόμο για την τεσσάρα στο Πανθεσσαλικό και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην κορυφή
Οι τελικές και τα xGoals στο παιχνίδι

Ο Άλτμαν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν σωτήριος με την απόκρουσή του. Ο Δικέφαλος πάτησε γκάζι με τον Μουργκ να έχει καλή στιγμή στο 8', ενώ ο Τισουντάλι λίγα λεπτά αργότερα δεν νίκησε τον Κόβακς από θέση τετ α τετ στα αριστερά της περιοχής.

Στο 23ο λεπτό, ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να κερδίσει πέναλτι. Ο Τάισον βρήκε τον Μπάμπα στα αριστερά, εκείνος γύρισε στην περιοχή, ψάχνοντας τον Ντεσπόντοβ, ο οποοίος ανατράπηκε από τον Φεράρι, με τον Τσαγκαράκη να δείχνει πέναλτι. Ο Σβαμπ εκτέλεσε και νίκησε τον Κόβακς για το 1-0 του Δικεφάλου.

Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να απαντήσουν με ένα άστοχο σουτ του Ασεχνούν εκτός περιοχής . Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Βόλο στο 34', με τον Φεράρι να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη, έπειτα από ένα μαρκάρισμά του στον Τισουντάλι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Καμαρά, αλλά και μία αποτυχημένη προσπάθεια του Μαροκινού επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 49ο λεπτό προειδοποίησε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από την απόκρουση του Κόβακς. Στο 54ο λεπτό ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τισουντάλι από τα αριστερά, συνεργάστηκε με Τάισον και Μουργκ, ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Αυστριακό, εξουδετερώνοντας τον τερματοφύλακα του Βόλου και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Βόλος απάντησε άμεσα, μειώνοντας στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μεντιέτα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν άργησε να πετύχει κι άλλο γκολ. Ο Γκλάβτσιτς έκανε το λάθος, στέλνοντας την μπάλα στον Τισουντάλι, εκείνος άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Τάισον, ο οποίος πλάσαρε με τη μία για το 3-1 στο 60ο λεπτό.

Ο Λουτσέσκου διαχειριζόταν το υλικό του ενόψει της αναμέτρησης με την Γαλατάσαραϊ, ωστόσο δεν σταματούσε να απειλεί. Στο 74ο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Κωνσταντέλια, ενώ στο 85' η κεφαλιά του Καμαρά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 89ο λεπτό ο Τσάλοφ πέτυχε το πρώτο του γκολ, με απροσδόκητο τρόπο.

Ο Κόβατς έτοιμος να εκτελέσει με ελεύθερο, έσπρωξε από μπροστά του τον Ρώσο φορ. Στη συνέχεια εκτέλεσε, με την μπάλα να βρίσκει πάνω στην πλάτη του Τσάλοφ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 4-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: Ο Κοτάρσκι άνοιξε τον δρόμο για την τεσσάρα στο Πανθεσσαλικό και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην κορυφή
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Βόλος - ΠΑΟΚ


  • ΒΟΛΟΣ: Κόβακς, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Μπερνάντου, Μύγας, Γκλάβτσιτς (72' Κόμπα), Κόντε (61' Κόζτα), Ασεχνούν (40' Σμέουλερς), Φεράρι, Άλτμαν (61' Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα
  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλι, Μπάμπα (68' Ότο), Καμαρά, Σβαμπ (67' Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67' Μπακαγιόκο), Τάισον (79' Σορετίρε), Τισουντάλι (67' Τσάλοφ)
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ