ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βόμβα πολυμετοχικότητας από Τζίγγερ

Βόμβα πολυμετοχικότητας από Τζίγγερ
ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Βόμβα Τζίγγερ για πολυμετοχικό ΠΑΟ. ''Ευχαριστημένη... αλλά'' η ΠΕΚ. Νέα σενάρια για Κλέιτον

Ο "Τζίγγερ" ανακοίνωσε οτι το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου θα δοθεί σε όσους ενδιαφέρονται με την απαραίτητη αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο που θα είναι 80 εκ. ευρώ! Ο ισχυρός άνδρας του "τριφυλλιού" δήλωσε οτι αυτό το ποσό θα δοθεί σε μεταγραφές, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το αν θα παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ, ενώ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την ΠΕΚ.
Είναι αλήθεια οτι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς με αυτή την απόφαση ο Παναθηναϊκός "εκτοξεύεται" απο οικονομικής άποψης, πλέον το Δ.Σ. θα είναι αυτό που θα διοικεί και δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου.


"Ήρθε η ώρα να τοποθετηθώ σε κάποια πράγματα. Το πρωτάθλημα τελείωσε και το τοπίο όσον αφορά την ομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Το τοπίο είναι θολό και ο κόσμος βρίσκεται σε μια κατάσταση προβληματισμού και διχασμού. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει ενωμένος στην επόμενη 100ετία του. Οι βάσεις γι' αυτό έχουν ήδη μπει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το γήπεδο είναι στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης και θα είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Ο κόσμος είναι διαχσμένος, προβληματισμένος και πρέπει να του δώσουμε όραμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. ήρθε η ώρα και άλλοι, πλην της οικογένειάς μου να μπουν στη διοίκηση της ομάδας. Το 50% των μετοχών θα ανήκει στην οικογένειά μου και το υπόλοιπο ποσοστό θα ανήκει σε άλλους, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, 80 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος, με ένα γήπεδο που αρχίζει να χτίζεται. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα έχει μια δυναμική που θα τον βοηθήσει να είναι δυνατός σε όλα τα επίπεδα στα επόμενα 100 χρόνια".





Στην συνέχεια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε οτι δεν πωλείται, ενώ παραδέχθηκε οτι αυτό το πλάνο το είχε καιρό στον μυαλό του και εξέφρασε την επιθυμία οι νέοι μέτοχοι να είναι αρκετοί και όχι περιορισμένος αριθμός.

"Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Η νομοθεσία μας εξασφαλίζει ότι αυτοί που θα μπουν στο νέο μετοχικό σχήμα θα είναι με διαφάνεια. Η πόρτα είναι ανοικτή για όποιον θέλει να μπει στην ομάδα και εφόσον είναι Παναθηναϊκός να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.

Το σχέδιο για την πολυμετοχικότητα είναι κάτι το οποίο είχα στο μυαλό μου. Είναι πολύ σημαντικό για όποιον συμμετέχει στη διοίκηση της ομάδας, το μέλλον της να προδιαγράφεται δυνατό. Το υπόλοιπο περιβάλλον γύρω από την ομάδα είναι άρρωστο ποδοσφαιρικά και δεν βοηθάει την ομάδα. Είχα στο μυαλό μου να το υλοποιήσω όταν θα ήταν προ των πυλών να ξεκινήσει το γήπεδο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για έναν δυνατό, πολυμετοχικό Παναθηναϊκό που θα είναι ανάμεσα στα πιο δυνατά κλαμπ της Ευρώπης.

Δεν θέλω να σκέφτομαι υποθετικά όσον αφορά προτάσεις που πιθανόν να έχουν γίνει. Έχω την υποχρέωση στον κόσμο του Παναθηναϊκού να κάνω προτάσεις που να είναι ρεαλιστικές. Θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο για την πολυμετοχικότητα που θα κατατεθεί στις επόμενες 20 μέρες».

Όλα όσον αφορά το πλάνο που ανακοίνωσα, θα παρουσιαστούν σε 20 μέρες από τώρα. Το σχέδιο το παρουσιάζω σήμερα. Είχα δεσμευτεί ότι θα μιλήσω αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι θέμα χρονικό και θα αφορά συγκεκριμένες ημερομηνίες που πρέπει να υλοποιηθεί. Ο στόχος είναι να ισχυροποιηθεί ο Παναθηναϊκός. Και τα 80 εκ. ευρώ θα πάνε προς τη διάθεση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού".








"Ανοιγμα" σε ΠΕΚ
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ρωτήθηκε αν θα συζητήσει με την ΠΕΚ και η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη.

"Δεν έχω υπόψιν καμία πρόταση να έχει γίνει. Υπήρχαν δημοσιεύματα και ανακοινώσεις μέσω κάποιων εφημερίδων από διάφορους. Σαν διοίκηση και σαν Παναθηναϊκός έχω στα χέρια μου και διαχειρίζομαι μια ομάδα. Πρέπει να τοποθετούμαι ξεκάθαρα για όλα τα θέματα που την αφορούν. Είναι μία πρόταση που κατατίθεται για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο. Αυτός είναι ο μόνος μου στόχος. Καλούμε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Πρώτα και πάνω απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Δεχόμασταν μια επίθεση από κάποιες πλευρές που ξεπερνούσε τα όρια. Πάνω απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Μέχρι τώρα δεν τοποθετήθηκα, γιατί αν το έκανα θα ενίσχυα τον διχασμό στον κόσμο. Δεν ήθελα να πυροδοτήσω την κατάσταση. Επέλεξα μια στρατηγική που ήταν για το καλό του Παναθηναϊκού και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Για μένα είναι όλα εύκολα αν έχουν να κάνουν τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που έβριζαν, όχι εγώ. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη σε πάρα πολλά θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν θα έχω πρόβλημα να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, αν αυτό θα είναι για το καλό του Παναθηναϊκού. Αυτό προέχει".







"Να σταματήσουν οι ταμπέλες"

Σχετικά με την κατάσταση που υπήρχε φέτος στις εξέδρες, ο "Τζίγγερ" έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμπαραστάθηκαν στην ομάδα και δήλωσε οτι είναι ώρα να ενωθούν όλοι και να σταματήσουν οι ταμπέλες ανάμεσα στους οπαδούς. Σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων, παραδέχθηκε οτι τα 80 εκ. ευρώ μπορούν ν' αλλάξουν την εικόνα.

"Η οικογένειά μου θα μείνει στη διοίκηση της ομάδας. Η παραμονή της οικογένειάς μου εγγυάται την επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Μόνο με μία σταθερή διοίκηση μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν ταμπέλες. Κάποιος κόσμος στεκόταν δίπλα στην ομάδα και κάποιοι τους έβαζαν ταμπέλες. Αυτός ο κόσμος που στάθηκε δίπλα στην ομάδα, αξίζει συγχαρητήρια. Αυτό που μπορώ να διασφαλίσω είναι ότι η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του Παναθηναϊκού και δεν θα γίνει ό,τι έγινε σε άλλες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός και σε άλλη περίοδο της ιστορίας του έχει ξαναπάρει μόνο ένα πρωτάθλημα σε 10 χρόνια. Με σωστή διαχείρηση αυτών των χρημάτων που θα μπουν από αυτή τη διαδικασία, θα δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστήσει. Για τον κόσμο που δεν έρχεται στο γήπεδο και είναι διχασμένος. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον κόσμο ενωμένο και πρέπει να το πετύχουμε και όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις.

Είναι ένα διάστημα κρίσιμο για την ομάδα. Υπάρχει ένα σχεδιασμός. Δεν υπάρχει πρόβλημα διοίκησης, Σχεδιάζουμε κάτι που θα υλοποιήσει ένα νέο ξεκίνημα για τα επόμενα 100 χρόνια του ΠΑΟ. Αυτό είναι το σημαντικό".






Σε 20 μέρες το πλάνο

Σχετικά με το νέο πλάνο διοίκησης, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεσμεύθηκε οτι σε 20 μέρες θα γίνει η παρουσίαση του, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ. Παράλληλα, τόνισε οτι θέλει να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη αν του δοθεί η ευκαιρία.

"Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε ένα 20ήμερο και θα αφορούν το σχεδιασμό του νέου σχήματος. Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα. Στόχος μου είναι προσφέρω ότι μπορώ για τον Παναθηναϊκός. Η επόμενη μέρα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά. Θα ακουστούν διάφορες απόψεις και πρέπει στο τέλος της ημέρας να προκύψει ένα σχήμα που θα βοηθήσει την ομάδα.

Δεν υπάρχει τιμή σε μια ομάδα. Να βάλουμε κάτω ένα ρεαλιστικό πλάνο. Δεν θέλω να βάλω νούμερα που θα είναι εξωπραγματικά. Ο Παναθηναϊκός δεν τιμάται ούτε 80, ούτε 100, ούτε 180. Όσον αφορά το γήπεδο, είναι διαφορετική υπόθεση, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα κεφάλαια.

Προσδοκώ να είναι πολύ περισσότερα από πέντε άτομα που θα συμμετέχουν. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το νέο σχήμα. Ανακοινώνω ένα πλάνο χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα επικοινωνίας, έχω το χρόνο να φέρω στο τραπέζι σε 20 μέρες ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Οι πόρτες του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ανοικτές. Αυτά περί ραντεβού δεν ισχύουν, δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού. Αυτά που λέω δεν είναι απάντηση σε κανέναν. Είναι πρόταση και δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Παναθηναϊκός έχει πάνω από 1.200 μετόχους. Είναι ήδη μια πολυμετοχική επιχείρηση που έχει αδρανήσει όσον αφορά το μετοχικό σχήμα που έχει. Το Χρηματιστήριο είναι κάτι που μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον, όταν και αν επιτραπεί απο τη νομοθεσία.

Δεν έχει αλάξει κάτι στο μυαλό μου. Θα ήθελα να δω έναν Ερασιτέχνη ισχυρό. Θα ήθελα να δω πλάνο διεύρυνσης του Ερασιτέχνη. Αν θέλεις να είσαι κοντά, πρέπει κι οι άλλοι να θέλουν να είσαι κοντά".











Μήτσου: "Το σκεφτόταν νωρίτερα"

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο Αργύρης Μήτσου σε "πηγαδάκι" που είχε με δημοσιογράφους είπε οτι αυτό το πλάνο το σκεφτόταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πριν εμφανιστεί η ΠΕΚ, απλώς ήθελε να υλοποιηθεί το θέμα του γηπέδου. "Αυτό το μοντέλο το έχουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης, όπως είναι η Ρεάλ. Αυτή η μορφή διοίκησης μπορεί να κάνει πολύ μεγάλο τον Παναθηναϊκό" τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

"Ενωμένος και δυνατός Παναθηναϊκός"

Λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, στην οποία ανακοίνωσε την παραχώρηση του 50% των μετοχών της ΠΑΕ, αντί 80 εκ. ευρώ, μοιράστηκε δελτίο τύπου που αναφέρεται στην πολυμετοχικότητα της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να διευρύνει την μετοχική βάση της ΠΑΕ απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε Παναθηναϊκό να συμμετέχει ενεργά και έμπρακτα στην ομάδα.

Η πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού θα διασφαλίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις ένα σταθερό, δυνατό και ανταγωνιστικό μέλλον για τον Παναθηναϊκό των επόμενων 100 χρόνων. Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η οικογένεια Βαρδινογιάννη ενώ διατηρεί το 50% των μετοχών της ΠΑΕ διαθέτει το υπόλοιπο σε όλους του μετόχους και τους παραχωρεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν και να καλύψουν την αύξηση.

Απαραίτητη συνθήκη για την πολυμετοχικότητα ήταν η οριστική δρομολόγηση του νέου γηπέδου η οποία έχει ήδη επιτευχθεί, εξασφαλίζοντας, εκτός των άλλων, την μελλοντική οικονομική ανεξαρτησία του Παναθηναϊκού.

Μετά από 30 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη με την συμμετοχή της στο νέο μετοχικό σχήμα θα διασφαλίσει το ξεκίνημα της δεύτερης 100ετίας του Παναθηναϊκού με τους καλύτερους όρους".

"Ευχαριστημένη... αλλά", η ΠΕΚ

Η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση απο την πλευρά της με μια σύντομη ανακοίνωση δήλωσε ικανοποιημένη απο την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά ξεκαθάρισε οτι πρέπει ν' αποσαφηνιστούν αρκετές λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚ

"Φίλες και φίλοι,

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη που είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν ώστε να βεβαιωθούμε ότι το νέο πολυμετοχικό σχήμα και το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΠΑΕ μπορεί να εκπληρώσει τα οράματα όλων των παναθηναϊκών φιλάθλων.

Μετά το Πάσχα θα συζητήσουμε με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα ενημερώσουμε όλους τους συμπαραστάτες της ΠΕΚ.

Καλή Παναθηναϊκή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους".

Σενάρια για Κλέιτον...

Μετά το διαφαινόμενο "ναυάγιο" του Ολυμπιακού με τον Κλέιτον και σύμφωνα με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος Βγενόπουλος, ότι θα "κάνει δώρο" τον Βραζιλιάνο στον Παναθηναϊκό, φαντάζει πολύ πιθανό ο μέσος της Λάρισας να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των "πρασίνων", ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου του "Τζίγγερ".

Ιβανσιτς: "Καθόλου εύκολο ματς"

Για τον Παναθηναϊκό εκτός από τις όποιες διοικητικές εξελίξεις υπάρχουν και αγωνιστικά. Οι "πράσινοι" καλούνται να σώσουν τα προσχήματα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και άπαντες θέλουν να κατακτήσουν την 2η θέση για να βγει η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

" Εχουμε ήδη παίξει δύο φορές με τον Αρη και τους έχουμε νικήσει, αλλά το ματς στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους" είπε για την απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος αλλά και για το ματς με τον Αρη, ο Αντρέας Ιβανσιτς μιλώντας στην προσωπική του σελίδα.

Ο Αυστριακός μέσος μάλιστα αναφέρθηκε στην χρονιά που χάθηκε από πλευράς τίτλων λέγοντας: " Το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ άσχημα.

Ο "ξανθομάλλης" άσος όπως και οι Γκούμας, Σαριέγκι ίσως αποτελέσουν τις μοναδικές αλλαγές στο σχήμα που ετοιμάζεται να παρατάξει ο Ζοσέ Πεσέιρο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (19:00, ΝΕΤ) στο εναρκτήριο ματς των πλέι οφ.


















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ