ΑΓΓΛΙΑ

Βόμβα στα θεμέλια του (αγγλικού) ποδοσφαίρου

Βόμβα στα θεμέλια του (αγγλικού) ποδοσφαίρου

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τη σάπια πλευρά του ποδοσφαίρου έκανε ο πρώην ατζέντης "αστέρων" της Premier League, Πίτερ Χάρισον. Τι είπε για τον βρώμικο κόσμο των μάνατζερ και το σαθρό σύστημα που λυμαίνεται το άθλημα

Ο Πίτερ Χάρισον έσπασε την "ομερτά" που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο και τα λεγόμενά του αν μη τι άλλο προκάλεσαν σάλο.

Ο ίδιος, πρώην μάνατζερ παικτών όπως ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο Γιόσι Γιασκελάινεν, ο Άντι Κάρολ αλλά και ο Ριβάλντο, αποκάλυψε σε συνέντευξή του τι κρύβεται στο παρασκήνιο του "βασιλιά των σπορ".

"Αποκαλύπτω όλα αυτά για το καλό του αθλήματος. Οι γονείς πάνε τα παιδιά τους στο γήπεδο, αγοράζουν φανέλες,εισιτήρια διαρκείας και πληρώνουν τη συνδρομητική τηλεόραση. Υπάρχουν ατζέντηδες που κάνουν εγκλήματα και παραβιάζουν τους κανόνες συνέχεια. Λυπάμαι, αλλά θα αποκαλύψω δύο ονόματα μεγάλων μάνατζερ σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην τηλεόραση", είπε αρχικά.

Ο Χάρισον εκτελούσε χρέη μάνατζερ του Άντι Κάρολ μέχρι πέρσι το Γενάρη όταν και ο Άγγλος επιθετικός μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ κάτω από σκιώδεις διαδικασίες.

"Συνεχίζω να μιλάω για το θέμα του Κάρολ αλλά κατά τη γνώμη μου, μου τον πήραν παράνομα. Όταν η Λίβερπουλ αγόρασε τον Κάρολ έφεραν κάποιον άλλο να εκπροσωπήσει το σύλλογο και όχι τον αρμόδιό τους, Νταμιέν Κομόλι. Γιατί χρειάζονταν έναν ατζέντη την τελευταία μέρα της μεταγραφής;".

Ο Χάρισον ανέφερε επίσης πως λειτουργεί το σύστημα με τα νέα ταλέντα και τις οικογένειές τους: "Ο καιρός που προσφέρονταν ψυγεία στους γονείς έχουν περάσει. Τώρα δίνονται αμάξια, σπίτια και μετρητά. Όσο καλύτερος ο παίκτης τόσο περισσότερο προσέχεις τους γονείς".

"Παίζονται τόσα πολλά χρήματα που οι εμπλεκόμενοι φοβούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι ένας μαγικός κύκλος εμπιστοσύνης που κανείς δε θέλει να μείνει απέξω. Οι ποδοσφαιριστές τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά από τη στιγμή που πληρώνονται δεν τους απασχολεί", είπε ο Χάρισον.

Ο γνωστός ατζέντης θα μιλήσει στην εκπομπή "Panorama" του BBC η οποία ασχολείται με τη σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου και σίγουρα η παρουσία του αναμένεται με αγωνία, αφού δήλωσε πως θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.

Άλλωστε όπως είπε κι ο ίδιος: "Δεν υποστηρίζω ότι είμαι "καθαρός", αλλά δουλεύοντας σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο και φτάνοντας στην κορυφή, έχω το δικαίωμα να πω στον κόσμο τι συμβαίνει εκεί μέσα".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ