ΠΑΟΚ

Βούκοτιτς: "Θέλω επιτελικό μέσο"

Βούκοτιτς: "Θέλω επιτελικό μέσο"
Βούκοτιτς

Βούκοτιτς: "Θέλω επιτελικό μέσο"

Αναλυτικά ο Μόμτσιλα Βούκοτιτς δήλωσε:
"Ξεκινήσαμε τον δεύτερο γύρο με μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ και θέλουμε να έχουμε συνέχεια. Παίζουμε με τον Ηρακλή που έχει δύο σερί ήττες, αλλά αυτό δεν μας ξεγελά, διότι ο Ηρακλής έδειξε ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και αυτό το ματς θέλει μεγάλη προσοχή.

Στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί θέλουμε να κρατήσουμε την απόσταση από τις ομάδες που μας ακολουθούν στην βαθμολογία για να διατηρήσουμε την 4η θέση".



"Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο μ’ αυτό τον τρόπο που παίξαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ μπορούμε να παίρνουμε αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι δεν θα χαλαρώσουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα ψυχολογικά γι΄ αυτό το ματς, προκειμένου να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μας χρειάζεται για να διατηρήσουμε το θετικό κλίμα στην ομάδα και την υποστήριξη του κόσμου που είχαμε με την ΑΕΚ.

Πιστεύω ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα στο τοπικό ντέρμπι για να πάρουμε το αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο Χαραλαμπίδης είχε προβλήματα τραυματισμού όλη την βδομάδα και ο Γκονζάλες έπαθε διάστρεμμα στον ώμο. Και ο Ζαγοράκης τραυματίστηκε στο φιλικό με την δεύτερη ομάδα, αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό".





- Η κλήρωση με τον Παναθηναϊκό και τα συνεχόμενα ντέρμπι είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα;

"Εάν έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα επηρεαστεί αρνητικά η απόδοσή μας. Σίγουρα όλοι περιμένουμε αυτά τα δύο ματς κυπέλλου για να δούμε πού βρισκόμαστε. Είμαι αισιόδοξος ότι στα ντέρμπι μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και να παίρνει αποτελέσματα. Δεν φοβόμαστε τα ντέρμπι".
- Τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ηρακλή;


"Στα τελευταία δύο παιχνίδια, δείξαμε ότι είμαστε σε καλή φόρμα και πρέπει να την διατηρήσουμε. Έχουμε καλή ψυχολογία και καλό κλίμα στην ομάδα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς. Εάν έχουμε την ίδια απόδοση όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε ο ίδιο λάθος όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και να μην έχουμε πάθος στο παιχνίδι μας".

- Σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στην 11άδα;

"Δεν βλέπω να κάνουμε καθόλου αλλαγές, διότι δεν υπάρχει λόγος. Η ομάδα έπαιξε καλά και υπάρχει θετικό κλίμα μέσα στην ομάδα".

- Τι εννοείτε όταν λέτε να παίξει η ομάδα όπως με την ΑΕΚ;

" Ζητάμε να έχουμε ασφάλεια στην άμυνα, γιατί τότε είσαι και πιο άνετος στην επίθεση και βάζεις και γκολ. Να έχουμε στο παιχνίδι μας το τρέξιμο την αγωνιστική πειθαρχία και το πάθος που είχαμε με την ΑΕΚ".

- Ο Ηρακλής δεν έπαιξε καλά στα Γιάννενα. Φοβάστε ότι στο ντέρμπι θα παρουσιαστεί διαφορετικός;

"Το είπα ότι δεν θα μας ξεγελάσουν οι δύο σερί ήττες του Ηρακλή. Στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα και είχε πέντε σερί νίκες. Και οι παίκτες του Ηρακλή έχουν κίνητρο και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Κι εμείς πρέπει να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη επί της ΑΕΚ".

- Το φορτωμένο πρόγραμμα σας ανησυχεί;

"Είναι δύσκολο το πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Να παίζεις παιχνίδια Κυριακή, Τετάρτη δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες έδειξαν ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Στο τρέξιμο ήμαστε πολύ καλοί. Η ψυχολογική προετοιμασία μετράει στα ντέρμπι περισσότερο. Όταν ήμαστε αποφασισμένοι, παίζουμε σωστά και έχουμε αυτοπεποίθηση παίρνουμε καλά αποτελέσματα".

- Η κλήρωση με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο είναι δύσκολη. Μετά τα δύο παιχνίδια του Ιανουαρίου για το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό ακολουθεί το ντέρμπι του πρωταθλήματος στις 3 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

"Τα βλέπω ένα, ένα τα ματς. Προετοιμαζόμαστε πρώτα για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και δεν θέλω ούτε να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα σκέφτονται κι αυτά τα ματς οι παίκτες γιατί είναι στόχος μας το κύπελλο. Σ

το κύπελλο δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση. Είδαμε ότι αποκλείστηκαν πολλές ομάδες Α΄ κατηγορίας μέχρι τώρα.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καλαμαριά στα πέναλτι. Δεν υπάρχει φαβορί στους αγώνες κυπέλλου. Οι παίκτες μας αυτό τον μήνα πρέπει να κάνουν πολλή καλή προετοιμασία γιατί αυτός ο μήνας είναι καθοριστικός σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε σ’ αυτά τα παιχνίδια".





- Ποιο είναι το σχόλιό σας για την απόδοση του "Ίντιο" στο φιλικό με την δεύτερη ομάδα;

"Δεν μ’ αρέσει να σχολιάζω την απόδοση ενός παίκτη από μία προπόνηση. Δείχνει καλά στοιχεία. Τον θέλουμε έτοιμο στα παιχνίδια που ακολουθούν για να έχουμε περισσότερες επιλογές στο ρόστερ της ομάδας.

Περιμένω ο συγκεκριμένος παίκτης να βοηθήσει την ομάδα στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Με τον Ηρακλή δεν τον υπολογίζω. Αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν στο πρώτο γύρο θα είναι η βάση της ομάδας, απλώς θέλουμε ενίσχυση και περισσότερες επιλογές στο ρόστερ".





- Έχουν δημοσιευτεί ονόματα υποψήφιων παικτών να αποκτηθούν, όπως του Γιώργου Γεωργιάδη και του Βραζιλιάνου Ζαμέλι. Επίσης ζητήσατε εσείς τον Ταραλίδη από την διοίκηση; Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Εδώ και ένα μήνα μιλάμε για την μεταγραφική περίοδο. Θέλουμε ενίσχυση εκεί που πονάμε. Εάν μπορούμε να βρούμε μία λύση εκεί που χρειαζόμαστε παίκτη, ναι είμαι σύμφωνος.

Όχι να γίνει οποιαδήποτε μεταγραφή. Με τους παίκτες που έχουμε πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό δεύτερο γύρο.

Σίγουρα θα ήταν καλύτερο, εάν είχαμε έναν παίκτη στην θέση που χρειαζόμαστε (σ.σ. επιτελικό χαφ, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές). Εάν μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, ναι να τον πάρουμε, εάν δεν μπορούμε να τον βρούμε, δεν επιμένω να γίνει μεταγραφή".





- Όλη η Ελλάδα μιλάει για τον νεαρό Νίνη που χρησιμοποίησε ο Μουνιόθ στον Παναθηναϊκό. Σκέφτεται να δώσετε την ευκαιρία και σε νέα παιδιά του ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ έχει τους περισσότερους νεαρούς παίκτες στην ομάδα. Εκτός από τον Μπαρκαουάν, τον Κωνσταντινίδη, τον Ζαγοράκη και τον Μίετσελ οι υπόλοιποι της 11άδας είναι μικροί σε ηλικία.

Έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που κάνουν προπόνηση με την ομάδα.

Είναι κρίμα γιατί δεν αυξήθηκε η διαφορά που είχαμε στην βαθμολογία από τις ομάδες που μας καταδιώκουν, γιατί θα μπορούσα να δοκιμάσω κι άλλους παίκτες. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι άλλους νεαρούς, όπως ο Μουμίν που είναι κοντά στην ομάδα"












































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ