ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξαφνικά... Μαρσέλο Μάτος!

Ξαφνικά... Μαρσέλο Μάτος!
Μαρσέλο Μάτος

Τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ στέλνουν στον ΠAO τον 23χρονο μέσο της Κορίνθιανς, Μαρσέλο Μάτος!

Τις τελευταίες μέρες ''φαινομενικά'' επικρατούσε στασιμότητα στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού. Αυτή την ''αδράνεια'' ήρθαν να... ταράξουν οι Βραζιλιάνοι.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, οι ''πράσινοι'' είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 23χρονου αμυντικού μέσου της Κορίνθιανς, Μαρσέλο Μεντόνκα Ντε Μάτος. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή θα κοστίσει στο ''τριφύλλι'' 3 εκ. ευρώ!

Βασικό στέλεχος της Κορίνθιανς

Ο Μαρσέλο Μεντόνκα Ντε Μάτος γεννήθηκε στις 10/02/1984 στο Σάο Πάολο και την τελευταία διετία είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Κορίνθιανς. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος, ξεκίνησε την καριέρα του απο την Μιρασόλ (Γ' κατηγορία) το 1999 και το 2001 ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 που διεξήχθη στο Τρινιντάντ & Τομπάγκο.

Μετά απο εκείνη την διοργάνωση αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, επιλέγοντας την... Άπω Ανατολή (!) και συμφώνησε με την FC Τόκιο αρχικά, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε και στην Όϊτα Τρίνιτα. Εκεί πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις και η Σάο Καετάνο κινήθηκε για την απόκτηση του το 2003.

Το πέρασμα του απο την Σάο Καετάνο ήταν σύντομο, καθώς το 2005 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κορίνθιανς. Εκεί καθιερώθηκε σαν ένας απο τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του πρωταθλήματος (παρά το νεαρό της ηλικίας του), έχοντας για συμπαίκτες τους Κάρλος Τέβεζ και Χαβιέ Μασχεράνο, με τους οποίους κατέκτησε και το πρωτάθλημα (2005).

Με την φανέλα της Κρουζέϊρο έχει 134 συμμετοχές και 17 γκολ, ενώ είναι β' αρχηγός του συλλόγου, μετά τον 24χρονο αμυντικό, Μπετάο. Να σημειωθεί, οτι σύμφωνα με βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ενδιαφέρεται και η Ντιναμό Κιέβου για την απόκτηση του, ενώ κατά το παρελθόν είχαν εξετάσει την περίπτωση του Μπενφίκα και Μίντλεσμπρο.

Ανακοινώθηκαν Μάλαρτζ, Δημούτσος
Αρκάντιος Μάλαρτζ και Ελίνι Δημούτσος ανακοινώθηκαν και επίσημα την Πέμπτη από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι θα φοράνε τη φανέλα του "τριφυλλιού" για πέντε και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Οι δύο ανακοίνωσεις...



" Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Αρκάντιους Μάλαρτζ και Ελίν Δημούτσου, διάρκειας 5 και 4 ετών αντίστοιχα" αναφέρει σχετικά η λιτή ανακοίνωση.

Με άλλη ανακοίνωση οι ""πράσινοι" γνωστοποίησαν πως την προσεχή Δευτέρα και ώρα 13:00 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Ζοσέ Πεσέιρο (έρχεται αύριο το απόγευμα) σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς (18:00).

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 9 Ιουλίου στην Παιανία, στις 13.00 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προπονητή της, κ. Ζοζέ Πεσέϊρο. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στις 18.00. Η είσοδος για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε θα είναι ελεύθερη" τονίζει η άλλη ανακοίνωση για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Επιμένουν για Άβαλος

Νέο δημοσίευμα της "Record" αναφέρει πως συεχίζεται το έντονο "φλερτ" των "πράσινων" για τον Αργεντίνο κεντρικό αμυντικό, Φερνάντο Άβαλος.

Ο 29χρονος παίκτης της Νασιονάλ Μαδέιρα συγκαταλέγεται ως προσωπική επιλογή του Ζοσέ Πεσέιρο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρεις.

Ο Αργεντίνος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Νασιονάλ, κάτι που σίγουρα κάνει δύσκολη την μεταγραφή του αφού οι "πράσινοι" φέρεται να μην έχουν μιλήσει με τους ομολόγους τους της Μαδέιρα.

Μια από τα ίδια για Εντογιέ

Εκτός από την περίπτωση αυτή, οι Πορτογάλοι εξακολουθούν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για την περίπτωση του Ντάμε Εντογιέ.

Για τον παίκτη που αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο τις προθέσεις του, οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως για να μην έχει ανακοινώθει ο ίδιος από την ελληνική ομάδα δεν θα έχει βρεθεί ακόμα η "χρυσή" τομή με την Ακαντέμικα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο παίκτης της ανήκει.

Φιλικό και με την Αρτζες

Εκτός από την ανακοίνωση των δύο παικτών, το "τριφύλλι" ανακοίνωσε πως στις 24 Ιουλίου (19:30 τοπική ώρα) θα δώσει φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την ρουμανική ομάδα Άρτζες στο Ιβερντόν.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ