ΑΕΚ

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1
πεγετιερι ταιντερ

Κακή σε ένα ακόμα παιχνίδι η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό και έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη

Ο Δώνης άλλαξε για ακόμη μία φορά το σύστημα της Ένωσης αλλά ο "δικέφαλος" δεν μπορούσε να... απογειωθεί. Για να... πετάξει ούτε λόγος αφού στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία (εκτός από ένα φάουλ) και παρουσίασαν πάλι την γνωστή κακή κυκλοφορία της μπάλας.
Στην επανάληψη η εικόνα των κιτρινόμαυρων βελτιώθηκε αλλά αυτή τη φορά η ανατροπή δεν ήρθε αν και ο Εντίνιο έχασε τεράστι ευκαιρία στο 86ο λεπτό. Η ουσία είναιο πως η ΑΕΚ βρίσκεται στην ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να πάρει τρίποντο μακριά από την έδρα της. Παρ όλα αυτά εξασφάλισε την τρίτη θέση και γι' αυτή την αγωνιστική.

Η Ξάνθη από την πλευρά της συνέχισε την εξαιρετική της παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. Έπαιξε έξυπνα στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία της ΑΕΚ να δημιουργήσει και αν δεν έχανε την προσοχή της στην επανάληψη θα μπορούσε να πάρει μία μεγάλη νίκη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Παππάς (88΄ Λορεφίσε), Γκρζέλακ (46΄ Σουάνης), Ζουέλα, Βάλλας, Ταϊντέρ, Κωστούλας, Φλίσκας, Ντοριβάλ (72΄ Κιντάνα), Αγκάλι.

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Τζιμπούρ (81΄ Εντίνιο), Μπασινάς, Μπλάνκο, Πελετιέρι (59΄ Λαγός), Γεωργέας (30΄ Κουτρουμάνος), Σκόκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ντοριβάλ, Φλίσκας, Βάλλας - Πελετιέρι, Μαϊστόροβιτς
Με μια ματιά
Παράσχος Vs Δώνης


Ο Γιώργος Παράσχος έμεινε “πιστός” στο αγαπημένο του 4-3-3 με τον Γκσπούρνινγκ στο τέρμα και τον Παπαδημητρίου στο δεξί άκρος της άμυνας τον Φλίσκα στα αριστερά και τους Ζουέλα Βάλλα στο κέντρο.

Στην μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Κωστούλα, Ταϊντερ και Ντοριβάλ στην προσπάθεια του να κερδίσει τη μάχη κόντρα στα τρία αμυντικά χαφ της Ένωσης. Στην τριπλέτα της επίθεσης ο Χάρης Παππάς έπαιξε από τα δεξιά ο Γκρεζλακ από τα αριστερά και ο Αγκάλι στην κορυφή.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-3-1-2 για την Ξάνθη με τον Σκόκο να αγωνίζεται ως ελεύθερος πίσω από τους δύο επιθετικούς και τρία αμυντικά χαφ μετά την επιστροφή του Άγγελου Μπασινά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σεμπαστιάν Σάχα με τον Γεωργέα στα δεξιά της άμυνας, τον Χουανφράν στα αριστερά και τους Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλο στο κέντρο της.

Μπροστά τους η τριάδα των αμυντικών χαφ με τον Αγκουστίν Πελετιέρι σε ρόλο καθαρόαιμου κόφτη και τους Καφέ, Μπασινά λίγο πιο προωθημένους. Για την επίθεση ο Δώνης επέλεξε τον Νάτσο Σκόκο ως ελεύθερο πίσω από τους δύο επιθετικούς, Μπλάνκο και Τζεμπούρ.

Νωχελικό ξεκίνημα


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές. Οι προπονητές είχαν γεμίσει την μεσαία γραμμή με αρκετούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να έχει προκαλέσει “μπλακ αουτ” σε Ξάνθη και ΑΕΚ.

Τα λάθη στο νευραλγικό αυτό χώρο δεν βοήθησαν στην δημιουργία φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν ανήμποροι να αλλάξουν πάνω από 3 φορές σωστά την μπάλα.

“Άρρωστη” ΑΕΚ


Το νέο σύστημα του Γιώργου Δώνη δεν λειτουργούσε αφού τόσο ο Άγγελος Μπασινάς όσο και ο Παντελής Καφές που θεωρητικά είχαν επιφορτιστεί να δημιουργούν στην μεσαία γραμμή της Ένωσης δεν μπόρεσαν να “απλώσουν” το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι κομμένοι στα δύο με τους Τζεμπούρ και Μπλάνκο να είναι απομονωμένοι στην επίθεση χωρίς να δέχονται τις πάσες που θα έπρεπε. Όσο η μπάλα δεν πέρναγε από την μεσαία γραμμή το ίδιο γινόταν και από τα άκρα με την ΑΕΚ να είναι εντελώς ακίνδυνη.

Έξυπνα η Ξάνθη



Την ίδια ώρα η Ξάνθη έπαιζε το παιχνίδι της “κόβοντας” όποιες ορέξεις είχαν οι μέσοι της Ένωσης και περίμενε να της δοθεί μία ευκαιρία στην κιτρινόμαυρη άμυνα που το τελευταίο διάστημα είναι επιρρεπής στα λάθη.

Το... δώρο που περίμενε ο Γιώργος Παράσχος και οι ποδοσφαιριστές του δεν άργησε να έρθει. Στο 33ο λεπτό αρχικά ο Πελετιέρι και έπειτα ο Αλεξόπουλος έδωσαν τα λίγα μέτρα που χρειαζόταν ο Παππάς για να ξεκινήσει μία ατομική ενέργεια.

Ο δεξιός χαφ των γηπεδούχων έφτασε στη γωνία της μεγάλης περιοχής γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Ταϊντέρ στην κορυφή της περιοχής και αυτός με μονοκόμματο σουτ “εκτέλεσ唨τον Σάχα που είδε την μπάλα να καταλήγει με δύναμη στο βάθος της εστίας του.

Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε ποτέ στο γκολ που δέχθηκε και η λήξη του ημιχρόνου την βρήκε με μόλις μία ευκαιρία στον ενεργητικό της και αυτή από στημένη μπάλα. Η Ξάνθη κράτησε το προβάδισμα εύκολα με τον Γκσπούρνιγκ να μην έχει ανησυχήσει για 45 λεπτά.

Ανανεωμένη στην επανάληψη η ΑΕΚ


Η ανάπαυλα έκανε καλό στους ποδοσφαιριστές της Ένωση που εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στην επανάληψη με περισσότερο πάθος και λιγότερα λάθη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν περίπου 40 λάθη σε 45 λεπτά και αυτό έκανε δύσκολο το έργο των κιτρινόμαυρων.

Ο Γιώργος Δώνης στο 59' αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Λαγό αντί του Πελετιέρι. Η αγωνιστική άνοδος της Ένωσης ήταν εμφανής με την ΑΕΚ να πιέζει την Ξάνθη για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Λάτιν ισοφάριση


Αυτό που έλειπε από τους φιλοξενούμενους ήταν το γκολ που θα ανέβαζε κι άλλο την ψυχολογία τους στην προσπάθειά τους για να πάρουν το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα. Το... φίδι από την τρύπα έβγαλε ο συνήθης ύποπτος γι αυτές τις δουλειές Ισμαέλ Μπλανκο.

Ο Αργεντινός που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δεχθεί την μπάλα με αξιώσεις στα πόδια εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την προσωπική ενέργεια του Νάτσο Σκόκο και την εξαιρετική του ασίστ. Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφαρίζοντας νωρίς για την ΑΕΚ.

Προσπάθησε αλλά... δεν μπορεί


Η Ένωση συνέχισε να πιέζει για να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο τυχερή. Από την ΑΕΚ έλειπε το οργανωμένο παιχνίδι με φιλοσοφία μεγάλης ομάδας στην επίθεση. Το μόνο που περίμενε ήταν η έμπνευση κάποιου ποδοσφαιριστή της.

Στο 86' ο Εντίνιο που είχε αντικαταστήσει τον Τζεμπούρ έχασε εξαιρετική ευκαιρία να δώσει το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό.

Το τελικό 1-1 αφήνει πικρή γεύση στην ΑΕΚ που δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς μακριά από την έδρας της στην αγωνιστική μάλιστα που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κονταροχτυπιούνται.

* O Ίσμαελ Μπλάνκο αφιέρωσε το γκολ στον τραυματία Αντώνη Ρίκκα
Συνέντευξη Τύπου Του Πάρη Τσελεπίδη
Δώνης: " Φυσικά δεν είμαι ευχαριστημένος από το τελικό σκορ. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο αλλά σε εμάς συνέβη ότι γίνεται στα τελευταία παιχνίδια. Δεχθήκαμε γκολ στα πρώτα δύο σουτ του αντιπάλου και βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ.

Στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουμε και παλέψαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Θα πρέπει να έχει συνέχεια η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ώστε να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις και να μετράμε νίκες στη συνέχεια. Μας προβληματίζει η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου όπως και τα στάνταρ ορισμένων παικτών τα οποία πρέπει να ανέβουν



".

Για τον Ντέμη Νικολαΐδη: " Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα έπαιζε σήμερα. Είχα τοποθετηθεί και στην Συνέντευξη Τύπου. Η νέα διοίκηση μας στηρίζει, συνεχίζει το σχέδιο Ντέμη και εμείς αισθανόμαστε ασφάλεια. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να δικαιώσουμε τον Ντέμη κερδίζοντας τον κόσμο".

Παράσχος: " Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Έμεινα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη. Εμείς κάναμε το 1-0 και θα είχαμε κερδίσει αν ήμασταν πιο έξυπνοι. Στη συνέχεια ισοφάρισε και μετά ανέβηκε ψυχολογικά.

Τώρα έχουμε το τοπικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό που έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα

".
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Ταϊντέρ και η ενέργεια του Σκόκο στο γκολ του Μπλάνκο
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου. Η Ένωση δεν έκανε ποτέ την εμφάνιση της στο χορτάρι στο πρώτο 45λεπτο.
Video με τα γκολ της αναμέτρησης...
To Live του αγώνα...Του Γιώργου Χριστοφόρου
Η 11άδα των γηπεδούχων Skoda Ξάνθη
(Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Ζουέλα, Βάλλας, Κωστούλας, Ταϊντερ Ντοριβάλ, Γκρέζλακ, Αγκάλι, Παππάς
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο : Πηγάδια
Διαιτητής: Α. Κάκος
Βοηθοί: Α. Βασιλειάδης, Σ. Τρύφωνας
Τέταρτος Διαιτητής: Λ. Πολατιάν




Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Δώνης): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουάνφραν, Πελετιέρι, Μπασινάς, Καφές, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ
1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα η ομάδα της AEK
2' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα νωρίς στο παιχνίδι στον Χάρη Παππά για δυνατό μαρκάρισμα στον Χουάνφραν
5' Κόρνερ Skoda Ξάνθη
Πρώτο κόρνερ για τους γηπεδούχους απομάκρυνε ο Χουάνφραν
8' Ευκαιρία ΑΕΚ
Σέντρα ο Μπλάνκο έδιωξε τελευταία στιγμή ο Βάλλας
15' Κόρνερ Skoda Ξάνθη
Δεύτερο κόρνερ για την Ξάνθη με τον Γκρέζλακ, απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ
22' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου μέχρι στιγμής χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια φάση μπροστά από τις εστίες των δυο γκολκίπερ
23' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη
Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Ντοριβάλ, απομάκρυνε δύσκολα ο Σάχα σε κόρνερ
26' Κόρνερ ΑΕΚ
Πρώτο κόρνερ για την ΑΕΚ με τον Σκόκο, πέρασε μπροστά από όλους και βγήκε άουτ
29' Σουτ ΑΕΚ
Σουτ από τον Παντελή Καφέ, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω από την εστία του τερματοφύλακα της Ξάνθης
31' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Γεωργέας δίνει την θέση του στον Κουτρομάνο
33' Γκολ Skoda Ξάνθη
Φοβερό γκολ του Ταϊντέρ με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, μετά από πάσα του Χάρη Παππά
35' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κίτρινη κάρτα στον Πελετιέρι μετά από μαρκάρισμα στον Φλίσκα
36' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη
Νέα κίτρινη κάρτα στο ματς για την ομάδα της Ξάνθης αυτή την φορά στον Ντοριβάλ
39' Φάουλ ΑΕΚ
Φάουλ του Παπαδημητρίου πάνω στον Μπλάνκο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, ο Μπασινάς πάτησε την μπάλα στον Χουάνφραν και αυτός με σουτ την πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκσπούρνινγκ
43' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κάρτα στον Μαϊστόροβιτς για δυνατό μαρκάρισμα στον Παπαδημητρίου
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δυο λεπτά οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο
45' Λήξη ημιχρόνου
Λήξη ημιχρόνου στον αγώνα, με την Ξάνθη να προηγείται 1-0 της ΑΕΚ μετά το γκολ του Ταϊντέρ στο 33'
45' Σχόλιο
Διακοπή λειτουργίας σε ένα πυλώνα φωτισμού του γηπέδου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο μετά από δεκάλεπτη διακοπή με την ομάδα της Ξάνθης να είναι στην σέντρα
46' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Σουάνης στην θέση του Γκρέζλακ
49' Σουτ Skoda Ξάνθη
Δυνατό σουτ του Ντοριβάλ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σάχα
52' Ευκαιρία ΑΕΚ
Πρώτο κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ με τον Σκόκο να εκτελεί, τον Τζεμπούρ να ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι χωρίς όμως να την στείλει προς την εστία του Γκσπούρνινγκ.
57' Σουτ ΑΕΚ
Ψηλοκρεμαστό σουτ του Πελετιέρι από την μέση του γηπέδου χωρίς ωστόσο να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης που παρακολουθούσε την φάση
59' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Παναγιώτης Λαγός στην θέση του Πελετιέρι
62' Γκολ ΑΕΚ
Γκολ για τον Μπλάνκο μετά προσπάθεια του Σκόκο που πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αργεντινό επιθετικό και αυτός με πλασέ έκανε το 1-1
67' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη
Αδύναμο σουτ του Παππά μπροστά από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ
72' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Βγαίνει ο Ντοριβάλ στην θέση του ο Ντιέγκο Κιντάνα
74' Σουτ ΑΕΚ
Μακρινή μπαλιά του Καφέ ο Τζεμπούρ πιάνει ένα χλιαρό σουτ που καταλήγει στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ
75' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα
77' Ευκαιρία ΑΕΚ
Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ξάνθης με τον Βάλλα να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα από την εστία του Γκσπούρνινγκ
79' Φάουλ Skoda Ξάνθη
Φάουλ σε καλό σημείο για την Ξάνθη μετά από μαρκάρισμα του Λαγού στον Παππά, με τον Ταϊντέρ να εκτελεί όμως πάνω στον Σάχα
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Εντίνιο να παίρνει τη θέση του Τζεμπούρ
84' Σουτ ΑΕΚ
Σουτ του Μπλάνκο, σε ετοιμότητα ο Γκσπούρνινγκ εξουδετέρωσε εύκολα
86' Ευκαιρία ΑΕΚ
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Εντίνιο μετά από σέντρα στην περιοχή της Ξάνθης, με τον 28χρονο επιθετικό όμως να στέλνει άουτ την μπάλα
88' Φάουλ ΑΕΚ
Φάουλ για την ΑΕΚ με τον Λαγό να την στέλνει όμως στα χέρια του
89' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Βγαίνει ο Παππάς στην θέση του ο Λορεφίσε
89' Φάουλ Skoda Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα ο Βάλλας
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων
92' Ευκαιρία ΑΕΚ
Κεφαλιά του Εντίνιο στα χέρια του Γκσπούρνινγκ
94' Ευκαιρία ΑΕΚ
Μπαλιά στην περιοχή της Ξάνθης από τον Σκόκο, ο Εντίνιο όμως δεν προλαβαίνει με προβολή να την στείλει στα δίχτυα της γηπεδούχου ομάδας
94' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ