STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΑΕΚ 3-4

Ξάνθη - ΑΕΚ 3-4
INTIME SPORTS

Αλώβητη πέρασε από τα Πηγάδια η ΑΕΚ. Σαφώς βελτιωμένη η Ένωση πήρε μία δίκαιη και καθαρή νίκη απέναντι στην Ξάνθη με 4-3. Εντυπωσιακός ο αγώνας. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Με ανατροπή η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια επικρατώντας 4-3 της Ξάνθης. Η Ένωση ήταν καλύτερη στα σημεία και έφθασε στη νίκη με τέρματα των Βάργκας, Λυμπερόπουλου, Γκούντγιονσεν και Κλωναρίδη. Ο Ισλανδός σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα καθώς δεν ξεκίνησε το ματς, ενώ ο νεαρός Κλωναρίδης πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του με την ΑΕΚ.

Η Ξάνθη, παρότι για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έμεινε με τις εντυπώσεις και την δικαιολογία ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει αντιμετωπίσει τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Μαρσελίνιο μετά το γκολ κατά του Ολυμπιακού σκόραρε και εναντίον της ΑΕΚ.

Οι "κιτρινόμαυροι" εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Εργοτέλη. Δεν άφησαν την Ξάνθη στο ξεκίνημα, παρά το γκολ, να φανεί απειλητική και φρόντισαν γρήγορα να ελέγξουν το κέντρο διατηρώντας την κατοχή της μπάλας. Αυτό άλλαξε στην επανάληψη, καθώς η Ξάνθη πίεσε.

Τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων δυσκόλεψε ο δυνατός αέρας. Το σύστημα με τους τρεις ανασταλτικούς μέσους λειτούργησε καλά για την ΑΕΚ. Σκληρό το παιχνίδι σε ορισμένα σημεία ανάγκασαν τον Τριτσώνη να δείξει κίτρινες κάρτες.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης Ξάνθη-ΑΕΚ

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

Διαιτητές: Σ. Τριτσώνης, Γ. Πάνου, Δ. Γκάγκας.

Συνθέσεις: Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης(67' Ντίκα), Σουάνης(79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης(57' Μαρκόφσκι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ(88' Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος(75' Γκούντγιονσεν), Γκέντσογλου

Σκόρερ: 13', 84' Μαρσελίνιο, 95' Μαρκόφσκι - 23' Βάργκας, 38' Λυμπερόπουλος, 81' Γκούντγιονσεν, 91΄Κλωναριδης

Ανασκόπηση του αγώνα

Σαφώς βελτιωμένη, προς το καλύτερο η ΑΕΚ σε σύγκριση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Εργοτέλη, νίκησε την Ξάνθη και έβγαλε νικηφόρα μία δύσκολη αποστολή. Τα δύο εμπόδια για την ΑΕΚ ήταν ο δυνατός αέρας, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ στο δεύτερο, κυρίως, ημίχρονο αλλά και ο Μαρσελίνιο, που σημείωσε δύο γκολ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και την ψυχρολουσία στο σκορ που δέχτηκε η ΑΕΚ με γκολ του Βραζιλιάνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον ρυθμό τους. Εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή και τα λάθη των αντιπάλων, αφού στα δύο από τα τέσσερα γκολ ο Κομεσίδης, γλίστρησε δύο φορές.

Η ΑΕΚ πέρασε ανώδυνα την πίεση της Ξάνθης με την έναρξη της επανάληψης. Η είσοδος του Μαρκόφσκι στην θέση του Καζάκη, δημιούργησε προβλήματα στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα. Ο επιθετικός της Ξάνθης έφθασε δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά και τις δύο φορές αντέδρασε σωστά ο Αραμπατζής. Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε λίγο αργότερα με την ευκαιρία του Μπέλεκ, όταν σε τετ α τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βιβιανί.

Χαρακτηριστικό του αγώνα η είσοδος του Γκούντγιονσεν ως αλλαγή και το γκολ του Ισλανδού μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, σημαντική στιγμή για τον Κλωναρίδη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ. Η Ξάνθη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μείωσε το σκορ σε 4-3 αλλά ως εκεί καθώς δεν είχε άλλο χρόνο για να γυρίσει το ματς.

Εντυπωσιακό το γκολ της ισοφάρισης του Βάργκας, ο οποίος με γυριστό σουτ από την μεγάλη περιοχή έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή στην ΑΕΚ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο γκολ του νεαρού Κλωναρίδη στις καθυστερήσεις. Η είσοδος του στην θέση του Μπέλεκ μπορεί να έγινε για λόγους καθυστέρησης από τον Χιμένεθ, αλλά αυτός δικαιώσε τον προπονητή του με το νικητήριο γκολ που σημείωσε. Νωρίτερα μία ακόμα αλλαγή του Ισπανού ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν σημείωσε το τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι δύο αλλαγές του Χιμένεθ, οι Κλωναρίδης και Γκούντγιονσεν, με δύο δικά τους γκολ έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ.

Συνέντευξη Τύπου

Μανόλο Χιμένεθ: "Εμείς έχουμε πάντα την απαίτηση και την υποχρέωση να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν πρέπει να κοιτάμε ποιος παίκτης παίζει. Αλλά εκείνο που μετράει είναι το βάρος της φανέλας. Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν σήμερα πήραν χρόνο συμμετοχής και αυτό θα γίνει και μ' άλλους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως δεν αξίζαμε πιο εύκολη νίκη".

Mαρίνος Ουζουνίδης: "Η ΑΕΚ έδειξε πιο αποφασιστική και κυνήγησε πιο πολύ το παιχνίδι από εμάς. Εμείς κάναμε πολλά λάθη. Όμως η εικόνα που φάνηκε απέξω, ήταν πως ο αντίπαλος ήταν πιο αποφασιστικός".

Στατιστικά του αγώνα

3 Γκολ 4

0 Ασίστ 3

8 Σουτ 12

4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6

2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4

2 Κεφαλιές 2

4 Αποκρούσεις 1

16 Επεμβάσεις 22

16 Κλεψίματα 21

16 Φάουλ 13

3 Οφσάιντ 4

5 Κόρνερ 5

47 Λ άθη 44

4/24 Γεμίσματα 5/15

Το φιλμ του αγώνα

4' Κίτρινη Νίκος Καράμπελας

13' Γκολ Ξάνθη: Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει από αρκετά σώματα (δεντην βρήκε κανείς) και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή.

19' Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Λυμπερόπουλος γύρισε υπέροχα τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μανωλάς έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Βιβιανί.

23' Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Βάργκας έπιασε απίστευτο γυριστό με τακουνάκι, η μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Βιβιάνι και στα δίχτυα.

25' Κίτρινη κάρτα Μάκος.

38' Γκολ ΑΕΚ: Φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο από τα αριστερά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή (ο προσωπικός του αντίπαλος Κομεσίδης γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος) και την έστειλε στα δίχτυα του Βιβιανί.

48' Κίτρινη κάρτα Μπέρτος.

50' Κίτρινη κάρτα Βάργκας

51' Ο Βιβιανί έπαιξε με τη φωτιά προσπαθώντας να κάνει ντρίμπλες υπό την πίεση του Μπέλεκ, τελικά -παρότι καθυστέρησε και γλίστρησε- μπόρεσε να διώξει τη μπάλα.

59' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Μαρκόφσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και έκανε δυνατό δεξί σουτ, έβγαλε με τα πόδια σε κόρνερ ο Αραμπατζής.

64' Χαμηλή σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόφσκι οριζοντιώθηκε για να πιάσει δύσκολη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή.

68' Γκολ ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ βγήκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή απέναντι στον Βιβιανί, ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε "όχι" στον επιθετικό της Ένωσης, αποκρούοντας με το σώμα το πλασέ του.

73' Κίτρινη κάρτα Λυμπερόπουλος.

80' Κίτρινη κάρτα Αραμπατζής

81' Γκολ ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ βγήκε από τα αριστερά, έκανε τη συρτή παράλληλη μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κομεσίδης γλίστρησε και ο Γκούντγιονσεν δεν δυσκολεύτηκε με αριστερό πλασέ να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνίατου Βιβιανί.

84' Γκολ Ξάνθη: Ο Μπέρτος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόπηκε, ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Αραμπατζή.

89' Κίτρινη κάρτα Γκούντγιονσεν

91' Γκολ AEK: Μετά το κόρνερ της Ξάνθης, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, ο Γκούντγιονσεν βγήκε μόνος με τον Βιβιανί και θέλησε να τον κρεμάσει με πλασέ, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε, και ο Κλωναρίδης πήρε το "ριμπάουντ" (θα μπορούσε να του δώσει τη μπάλα προηγουμένως ο Γκούντγιονσεν) και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

94' Γκολ Ξάνθη: Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Μαρκόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό κοντινό πλασέ έγραψε το 3-4.

Τα videos του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ