STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Απόλλων Κ. 6-1

Ξάνθη-Απόλλων Κ. 6-1
Ξανθη πανηγυρικο

Ρατζίνσκι και Πόι έκαναν δώρο το "τρίποντο" στην Ξάνθη με 3 και 2 γκολ αντίστοιχα, κόντρα στον τραγικό Απόλλωνα

Η Ξάνθη με σόου των Πόι και Ρατζίνσκι, διέλυσε με 6-1 τον τραγικό Απόλλωνα της Καλαμαριάς εξασφαλίζοντας "χρυσό" τρίποντο, στην προσπάθεια της ακριτικής ομάδας για παραμονή.
Η αναμέτρηση τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο ήταν ιδιαίτερα αργό και φαινόταν πως η νίκη θα κριθεί στο γκολ, όμως ο Πόι με ένα εκπληκτικό 6λεπτο (29'-35') κατά το οποίο σκόραρε δύο τέρματα, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο προς την νίκη της ομάδας του Νίκου Κεχαγιά. Ο Ρατζίνσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε το 3-0 "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του, όμως οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί.

Ο Καναδός συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να σκοράρει. Στο 53ο λεπτό και έπειτα από τραγικό λάθος του Κόβατς, διπλασίασε τα τέρματά του γράφοντας το 4-0, πριν ο Περόνε καταφέρει να μειώσει προς στιγμήν στο 58'. Ο Ρατζίνσκι στο 77ο λεπτό, ολοκλήρωσε το προσωπικό του ρεσιτάλ με το τρίτο του τέρμα, διαμορφώνοντας παράλληλα το 5-1, ενώ ο Μπάρκογλου, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 6-1.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Γιουρασόφσκι, Ρατζίνσκι, Τόμιτς (81΄ Μπάρκογλου), Κιντάνα (66΄ Φλίσκας), Διγκόζης, Πόι, Λαμπριάκος (50΄ Άλβα)

Απόλλων Κ. (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Σίκοβ, Μπρίτο, Φαβάλι, Ζαπρόπουλος (75΄ Ψιανος), Καραλιόπουλος (62΄ Βέλα Τζούνιορ), Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Περόνε, Σαρακατσάνος (46΄ Ουέλινγκτον)

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Λαμπριάκος, Ρατζίνσκι - Σίκοβ, Περόνε
Με μια ματιά
Την τέταρτη νίκη σε επτά παιχνίδια στην έδρα της έκανε η Ξάνθη του Νίκου Κεχαγιά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως από τα "Πηγάδια" κανείς δεν περνάει εύκολα. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν επιβλητική εμφανίση διαλύοντας με 6-1 τον Απόλλωνα, ενώ παράλληλα κέρδισαν ένα σημαντικότατο στο δρόμο τους προς την σωτηρία, "τρίποντο".

Αμφότερες οι ομάδες, δεν κατάφεραν να αποδόσουν όμορφο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίωρο κατά τη διάρκεια του οποίου, ελάχιστες φορές, η μπάλα πλησιάσε κάποια από τις δύο εστίες. Ο Πόι, ήταν αυτός που με ένα... μαγικό 6λεπτο, από το 29ο μέχρι το 35ο λεπτό, έδωσε το σαφές προβάδισμα για τη νίκη στην ομάδα του πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Στο 29' ο Κόβατς πραγματοποίησε άστοχη έξοδο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρατζίνσκι γέμισε ξανά προς την καρδιά της περιοχής, ο Πόι κατέβασε την μπάλα και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Αργεντίνος επιθετικός, διπλασίασε τα τέρματά του, όταν στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κόβατς έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Λαμπριάκου και αφού ξεπέρασε και τον Σέρβο γκολκήπερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Οι γηπεδούχοι, δεν επαναπαύτηκαν στο "καθαρό" τους προβάδισμα και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, στην εκπνοή του πρώτου μέρους όταν ο Ρατζίνσκι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε για μία ακόμη φορά τον Κόβατς, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη.

Όπως φάνηκε στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Κατσαβάκη αντιμετώπισαν το δεύτερο μέρος ως τυπική διαδικασία θεωρώντας πως δεν έχουν καμία πιθανότητα να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, κάτι όμως που οδήγησε στην βαριά ήττα. Μόλις στο 53ο λεπτό, ο Ρατζίνσκι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και προσπάθησε να γυρίσει προς την μικρή περιοχή, όμως ο Κόβατς εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας, η οποία τελικώς κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Περόνε κατάφερε να μειώσει προσωρινά το σκορ, νικώντας με προβολή τον Γκσπούρνινγκ, όμως οι "Ακρίτες", δεν είχαν αποφασίσει ακόμα να κατεβάσουν... ταχύτητα. Ο Καναδός μεσοεπιθετικός της Ξάνθης στο 77ο λεπτό, πέτυχε το 3ο προσωπικό του τέρμα, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Άλβα και αφού μπήκε στην περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Κόβατς γράφοντας το 5-1.

To τελικό 6-1 διαμόρφωσε, ο Μπάρκογλου στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με μακρινό σουτ, ενώ δεν είχε καλά-καλά συμπληρώσει 8 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο 81' είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Τόμιτς.
Συνέντευξη Τύπου


Νίκος Κεχαγιάς: "Χρειαζόμασταν αυτήν την νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ήταν πολύ καλό για μας το αποτέλεσμα όπως και η εμφάνιση. Αδικεί την Καλαμαριά το τελικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια στον Ριζογιάννη (σ.σ. αν και δεν τον χρησιμοποίησε) γιατί χθες μου είπε ότι είναι αρκετά κουρασμένος. Κάτι που μου έδειξε ήθος και επαγγελματισμό"

.

Μάκης Κατσαβάκης: "Μέχρι το γκολ δεν πίστευα ότι θα δεχτούμε έξι. Πληρώσαμε τα λάθη της άμυνας. Ήταν από τις πιο άτυχες στιγμές της καριέρας μου κι εύχομαι να μην μας επηρεάσει αυτή η ήττα. Αυτά έχει όμως το ποδόσφαιρο και θέλει κότσια για να το αντιμετωπίσεις".

* Τελικά ο Σταύρος Λαμπριάκος δεν υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό όπως έκανε λόγο η πρώτη γνωμάτευση με τον τραυματισμό να είναι πιο ελαφρύς με αποτέλεσμα να δώσει κανονικά το παρών την επόμενη εβδομάδα στο Στάδιο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό.
Όλα τα λεφτά...
Τα κάλαντα, τα οποία ακούγονταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, έπειτα από κάθε τέρμα των γηπεδούχων.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αν συνεχίσει έτσι, ο κατήφορος δεν θα έχει τέρμα...
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Πηγαδιών

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ίτσκος (Σερρών), Μπιτσίδης (Θράκης).



Η 11άδα των γηπεδούχων Ξάνθη
(Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Γιουρασόβσκι. Ρατζίσκι, Τόμιτς, Κιντάνα, Διγκόζης, Πόι, Λαμπριάκος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Απόλλων Κ.
(Κατσαβάκης): Κόβατς, Σίκοφ, Μπρίτο, Φαβάλι, Ζαπρόπουλος, Καραλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Περόνε, Σαρακατσάνος
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Τίποτα το εξαιρετικό από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης
10' Σουτ Ξάνθη Τόμιτς
Για πρώτη φορά απείλησε η Ξάνθη, με ευθύβολο σουτ του Τόμιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κόβατς
12' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Λαμπριάκος
22' Ευκαιρία Ξάνθη Ρατζίσκι
Όμορφη κάθετη μπαλιά του Τόμιτς στο Ρατζίσκι που βγάζει τον Καναδό επιθετικό σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Κόβατς, αλλά εκείνος χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να ξεπεράσει και τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς
26' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Καραλιόπουλος
Πρώτη φάση για την Καλαμαριά. Ο Καραλιόπουλος στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης επιχειρεί το σουτ, με τη μπάλα όμως να περνάει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκσπούρνινγκ
29' Γκολ Ξάνθη Πόι
Λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Κόβατς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Ξάνθης, με το Ρατζίσκι να εκμεταλλεύεται το λάθος του τερματοφύλακα του Απόλλωνα να γυρίζει την μπάλα στον αμαρκάριστο Πόι ο οποίος σε σχεδόν κενή εστία έκανε το 1-0
30' Ευκαιρία Ξάνθη Ρατζίσκι
Ο Ρατζίσκι παίρνει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, τη φέρνει στο αριστερό του πόδι και δοκιμάζει το σουτ αλλά ο Κόβατς με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει.
33' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σίκοφ
35' Γκολ Ξάνθη Πόι
Ο Λαμπριάκος δίνει κάθετη πάσα στον Πόι ο οποίος βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση και αφού ξεπέρασε και τον Κόβατς δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση
45' Έναρξη καθυστερήσεων 2 Λεπτά
45' Γκολ Ξάνθη Ρατζίσκι
Πολύ δυνατό σουτ του Ρατζίσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κόβατς δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προβάδισμα τριών γκολ για τους "ακρίτες"
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Γκονσάλβες στη θέση του Σαρακατσάνου
50' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Άλβα στη θέση του Λαμπριάκου
53' Γκολ Ξάνθη Ρατζίσκι
Ο Τόμας Ρατζίσκι δοκιμάζει το σουτ από δύσκολη γωνία με τον Κόβατς να μην μπορεί να αποκρούσει σταθερά και να παρακολουθεί την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.
58' Γκολ Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Μπρίτο προσπάθησε να περάσει τον Ζουέλα στην αντεπίθεση και άθελά του στην προσπάθεια να ανακόψει τον παίκτη της Καλαμαριάς στρώνει την μπάλα στον επερχόμενο Περόνε, ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε
62' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Βέλα Τζούνιορ στη θέση του Καραλιόπουλου
63' Ευκαιρία Ξάνθη Άλβα
Εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Ξάνθης με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Άλβα ο οποίος απέναντι από τον Κόβατς δε φάνηκε ψύχραιμος με το πλασέ του να απομακρύνεται από τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς
66' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φλίσκας στη θέση του Κιντάνα
70' Ευκαιρία Ξάνθη Πόι
Ο Γιουρασόβσκι κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πόι στην κίνηση πιάνει το εναέριο τακουνάκι αναγκάζοντας τον Κόβατς σε εντυπωσιακή επέμβαση
74' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Περόνε
75' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Ψιάνος στη θέση του Ζαπρόπουλου
77' Γκολ Ξάνθη Ρατζίσκι
Τραγικό λάθος του Σίκοφ στη μεσαία γραμμή με το Ρατζίσκι να δέχεται την μπάλα από την παρέμβαση του Άλβα και στο τετ α τετ με τον Κόβατς να πλασάρει υποδειγματικά στην αριστερή γωνία σημειώνοντας το τρίτο του τέρμα στην αναμέτρηση
78' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ρατζίσκι
81' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Μπάρκογλου στη θέση του Τόμιτς
88' Γκολ Ξάνθη Μπάρκογλου
Ο Μπάρκογλου βάζει το κερασάκι στην τούρτα με σουτ "φωτοβολίδα" από τα τριάντα μέτρα και τον Κόβατς να πέφτει, η μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του και να καταλήγει στα δίχτυα
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
93' Λήξη αγώνα



























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ