ΑΕΛ

Ξάνθη-Λάρισα 1-1

Ξάνθη-Λάρισα 1-1
ξανθη λαρισα παρα τζιωρτζιοπουλος

Με ήρωα τον Ιγκλέσιας που σκόραρε στο 88', η Λάρισα απέσπασε 1-1 στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε στον αγωνιστικό χώρο, με τη Λάρισα να ισοφαρίζει στη μοναδική της ευκαιρία στον αγώνα το αυτογκόλ του Νταμπίζα από το 69ο λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάρισας έκανε ο Σάσα Ίλιτς, ο οποίος αντικατέστησε στο 61' τον Πάρα, χωρίς όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου (80' Ριζογιάννης), Βάλλας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος (75' Φεριέ), Φλίσκας, Ταϊντέρ, Κιντάνα, Γκρζέλακ (64' Σουάνης), Πόι, Αγκάλι
Λάρισα (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης (74' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ααράμπ, Κυριάκος, Ιγκλέσιας, Βέμπερ (74' Τσίγκας), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Πάρα (61' Ίλιτς), Ζουράβσκι

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Σουάνης - Ααράμπ, Βενετίδης, Κυριάκος

Διαιτητής:
Ντάτης (Χίου) Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)
Με μια ματιά
Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για την Ξάνθη, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να σημειώνεται στο 8ο λεπτό, όταν ο Πόι μπήκε από δεξιά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ που επιχείρησε, μπλόκαρε ο Κοτσόλης.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ταϊντέρ να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη, με το Μαροκινό μέσο να δοκιμάζει το σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών μάζεψε την μπάλα.

Για περίπου ένα 20λεπτο, οι "ακρίτες" σίγησαν, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου, αλλά στο 40' ήρθε η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Γκρζέλακ να παίρνει μόνος του την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Κιντάνα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια των "βυσσινί".

Νωρίτερα, στο 34ο λεπτό, ο Παπαδημητρίου είχε μία αψιμαχία με τον Ζουράβσκι, με τον Πολωνό να χτυπά με αγκωνιά τον αμυντικό της Ξάνθης, αλλά το διαιτητή Ντάτη να "χάνει" τη φάση και να μην αποβάλλει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη "επίσκεψη" της Ξάνθης στην εστία της Λάρισας ήρθε στο 60ό λεπτό, όταν ο Πόι έκανε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε την μπάλα για μια ακόμα φορά.

Έξι λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Σουάνης έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έκλινε προς τα μέσα, αλλά το σουτ του από τον "άξονα" πέρασε μόλις άουτ.

Η λύτρωση, αλλά και η δικαίωση, για την Ξάνθη ήρθε στο 69ο λεπτό, με τον Σουάνη να βρίσκει με ωραία κάθετη μπαλιά τον Κιντάνα, ο οποίος έκανε μία παράλληλη πάσα από δεξιά, ο Νταμπίζας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το σκορ, μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσιαρού, ο Νταμπίζας πήρε μια κεφαλιά, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε στη φάση και με προβολή ισοφάρισε για τη Λάρισα, στην πρώτη της ουσιαστική παρουσία στην περιοχή του Λυμπερόπουλου, "παγώνοντας" έτσι τα "Πηγάδια".

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ζουράβσκι είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει μία σπουδαία ανατροπή, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Κοτσόλη.

Στην "εκπνοή" του αγώνα, ο Κιντάνα σέντραρε από δεξιά, ο Αγκάλι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ιγκλέσιας έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Παράσχος (Ξάνθη): " Πετύχαμε ένα τυχερό γκολ αλλά μας άξιζε η νίκη. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αν εξαιρέσουμε το τελευταίο οκτάλεπτο".

Μαρίνος Ουζουνίδης (Λάρισα): " Γλιτώσαμε σήμερα αν και στο τέλος μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Η τελευταία ευκαιρία ήταν όμως της Ξάνθης, που μας πίεσε πολύ. Ήμασταν τυχεροί".
Όλα τα λεφτά...
Έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, ο Ιγκλέσιας παίρνει τον τίτλο του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε το γκολ της Λάρισας, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση της εστίας στην κεφαλιά του Αγκάλι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
1. Την κακή παρουσία της Λάρισας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους "βυσσινί" να δημιουργούν την πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στο 88'.
2. Το λάθος των παικτών της Ξάνθης να περιμένουν τους αντιπάλους τους μετά το 1-0, το οποίο και "πλήρωσαν" με το γκολ του Ιγκλέσιας.
3. Την ενέργεια του Ζουράβσκι στο 34ο λεπτό, όταν χτύπησε με αγκωνιά τον Παπαδημητρίου, αλλά και το λάθος του διαιτητή Ντάτη, που δεν απέβαλε τον Πολωνό.
To Live του αγώνα... του Γιώργου Χριστοφόρου
1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα η ομάδα της Ξάνθης
7' Σχόλιο
Στα πρώτα λεπτά η Λάρισα είναι η ομάδα που προσπαθεί με κάθετες μπαλιές να "ανοίξει" την άμυνα της Ξάνθης, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία.
8' Ευκαιρία Ξάνθη
Σουτ του Ποϊ από τα δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Κοτσόλης μπλόκαρε.
11' Ευκαιρία Ξάνθη
Σέντρα σουτ από τον Παπαδημητρίου με την μπάλα όμως να πηγαίνει στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
13' Ευκαιρία Ξάνθη
Νέο σουτ από την ομάδα της Ξάνθης με τον Ταϊντέρ αυτή την φορά, με τον Κοτσόλη και πάλι να μπλοκάρει με άνεση.
21' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Ααράμπ
28' Σχόλιο
Η Ξάνθη έχει κλείσει στα καρέ της την Λάρισα και με σέντρες προσπαθεί να βάλει ένα γκολ
31' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Βενετίδη
32' Ευκαιρία Ξάνθη
Σέντρα του Παπαδημητρίου, ο Αγκάλι πήρε την κεφαλιά αλλάη μπάλα πέρασε κόρνερ.
40' Ευκαιρία Ξάνθη
Πολύ ωραία σέντρα του Κιντάνα μέσα στην περιοχή της Λάρισας, ο Γκρζέλακ μόνος του πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δυο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Σχόλιο
Η Ξάνθη είναι εκείνη που πιέζει για ένα γκολ με την Λάρισα να έχει περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο.
60' Ευκαιρία Ξάνθη
Σουτ του Ποϊ έξω αό την μεγάλη περιοχή της Λάρισας, με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
60' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα
61' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Έξω ο Πάρα στην θέση του ο Σάσα Ίλιτς
63' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Γκρζέλακ έξω στην θέση του ο Σουάνης
67' Ευκαιρία Ξάνθη
Ό Σουάνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή του Κοτσόλή, όμως το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.
69' Γκολ Ξάνθη
Σέντρα του Κιντάνα από τα δεξιά με τον Νίκο Νταμπίζα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε καταλάθος στην εστία της ομάδας του.
73' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Βέμπερ έξω στην θέση του ο Τσίγκας
73' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Κατσιαρός μέσα στην θέση του Βενετίδη
74' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Τζιωτζιόπουλος έξω στην θέση του ο Φεριέ
78' Ευκαιρία Λάρισα
Σέντρα σουτ από τον Κυριάκο ο Λυμπερόπουλος θα διώξει σε κόρνερ.
79' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Παπαδημητρίου έξω στην θέση του ο Ριζογιάννης
88' Γκολ Λάρισα
Σέντρα του Κατσιαρού από την άμυνα, ο Νταμπίδας θα κάνει την κεφαλιά πάσα στον Ιγκλέσιας που θα κάνει το 1-1 με πλασέ.
89' Ευκαιρία Λάρισα
Μεγάλη ευκαιρία με τον Ζουράφσκι που βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να διώχνει τελευταία στιγμή.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Ευκαιρία Ξάνθη
Κιντάνα έκανε την σέντρα στην περιοχή του Κοτσόλη, αλλά ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.
90' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Σουάνη
90' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Κυριάκο
90' Λήξη αγώνα





























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ