STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη- ΟΦΗ 4-1

Ξάνθη- ΟΦΗ 4-1
Λαμπριάκος

Η Ξάνθη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαμπριάκο που σκόραρε 4 φορές νίκησε εύκολα στην έδρα της τον ΟΦΗ με 4-1

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη(Νίκος Κεχαγιάς):Μάλαρζ, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Ζουέλα, Μεσέρα, Μαχράτζε, Κιντάνα, Ντελγκάδο(67' Γκαρσία), Λαμπριάκος, Άντζας(73' Φλίσκας), Γαρπόζης(61' Μπαΐκαρά).

ΟΦΗ(Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ναγκουέιρα(24' Νουαφόρ), Αρβανίτης, Μπελεβώνης, Οφορίκουε, Γκονσάλες, Ρουμπάκης(53' Εντνίλσον), Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Μονιάκης, Σίμιτς(81' Πλούσης).
Με μια ματιά
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως το παιχνίδι στα "πηγάδια" ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι παίκτες της Ξάνθης μπήκαν παθιασμένοι στον αγώνα και αποφασισμένοι για την νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή τους στην κατηγορία. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Σταύρος Λαμπριάκος στο 4ο μόλις λεπτό κατάφερε να μπεί στην μεγάλη περιοχη και με ωραίο σουτ έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ την ομάδα του κάνοντας το 1-0.

Οι Ακρίτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί και στο 14ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοδήμου, ο Λαμπριάκος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στην Ξάνθη. Οι παίκτες του ΟΦΗ όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν αλλά παραδόθηκαν ολοκληρωτικά στις άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων.

Και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει και όλα έδειχναν πως το 2-0 θα είναι το σκορ ημιχρόνου,η Ξάνθη έκανε τρία τα τέρματα της. Αφού μετά από κόρνερ του Μεσέρα ο συνήθης ύποπτος Σταύρος Λαμπριάκος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των κρητικών και με κεφαλιά τριπλασίασε τα τέρματα του αλλά και της ομάδας του διαμορφώνοντας το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Ξάνθης και όχι αυτοί του ΟΦΗ όπως θα περιμέναμε ξεκίνησαν δυναμικά και στο 49ο λεπτό ύστερα από πάσα του Κοντοδήμου ο Λαμπριάκος βρέθηκε μπροστά από τον Σηφάκη και δεν δυσκολεύτηκε να μετατρέψει σε θρίαμβο την νίκη της ομάδας του γράφοντας το 4-0.

Οι κρητικοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 4-1, αφού ύστερα από σέντρα του Οφορίκουε, ο αμυντικός της Ξάνθης Μαχράτζε, έκανε λάθος προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 59ο λεπτό ο Λαμπριάκος σκόραρε για πέμπτη φορά, όμως ο διαιτητής της συνάντησης σφύριξε φάουλ του επιθετικού των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να ακυρώσει το γκολ.

Οι Ακρίτες είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν κι' άλλο το προβάδισμα, όμως στο 71' με τον Γκαρσία και στο 83' με τον Λαμπριάκο, η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι, καθώς προσέκρουσε στο δοκάρι του Σηφάκη. Δοκάρι όμως είχε και ο ΟΦΗ με τον Οφορίκουε στο 75ο λεπτό. Η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή του Ζουέλα στο 92' με δεύτερη κίτρινη.

Το 4-1 έμμελε να ήταν και το τελικό σκορ και πλέον η Ξάνθη έκανε ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη ο ΟΦΗ με αυτή την ήττα έμεινε πίσω στην διεκδίκηση για μια θέση που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Κεχαγιάς:" Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Κάναμε μία σπουδαία εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από τέσσερα γκολ και δύο δοκάρια. Με αυτά τα δύο δοκάρια φτάνουμε τα οκτώ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αλλά αυτό που μετρά είναι ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και κατορθώσαμε να σημειώσουμε τέσσερα τέρματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών και τη διάθεσή τους. Εμείς συνεχίζουμε τις επόμενες δύο αγωνιστικές για να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε".
Ράινερ Μάουρερ:" Δεχτήκαμε δύο γκολ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, ενώ εμείς ακόμα δεν είχαμε αντιληφθεί τις είχε γίνει στο παιχνίδι. Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά και όταν βρίσκεσαι με δύο τέρματα πίσω τόσο νωρίς εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και χρειάστηκε να κάνω διορθωτικές κινήσεις γρήγορα. Η συμπεριφορά του Ναγκουέιρα δεν θα τιμωρηθεί, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του, ενώ ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κα στην προπόνηση. Στα επόμενα παιχνίδια θα κυνηγήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη".
Όλα τα λεφτά...
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Σταύρος Λαμπριάκος. Ο επιθετικός της Ξάνθης έκανε το καλύτερο παιχνίδια της καριέρας του σκοράροντας τέσσερις φορές εις βάρος του ΟΦΗ. Και δεν ήταν μόνο αυτό ο 32χρονος επιθετικός τα έκανε όλα. Μάλιστα είχε την ευκαιρία άλλες δυο φορές να σκοράρει όμως την μια ο διαιτητής της συνάντησης ακύρωσε το γκολ για φάουλ και την άλλη η μπαλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Σηφάκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απογοητευτική εμφάνιση του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησαν την Ξάνθη και εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το σημερινό παιχνίδι ήταν αδιαμφισβήτητα το χειρότερο στην φετινή σεζόν για τους κρητικούς.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ξάνθη
(Nίκος Κεχαγιάς):Μάλαρζ, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Ζουέλα, Μεσέρα, Μαχράτζε, Κιντάνα, Ντελγκάδο, Λαμπριάκος, Άντζας, Γαρπόζης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΟΦΗ
(Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ναγκουέιρα, Αρβανίτης, Μπελεβώνης, Οφορίκουε, Γκονσάλες, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Μονιάκης, Σίμιτς
1' Έναρξη αγώνα
4' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο επιθετικός της Ξάνθης μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
9' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Άντζας
13' Δοκάρι Ξάνθη Ντελγκάδο
Ο Ντελγκάδο ντρίμπλαρε δυο παίκτες εξαπέλυσε ένα σουτ από έξω από την μεγάλη περιοχή αλλα η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι
16' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Ύστερα απο κόρνερ του Κοντοδήμου ο Λαμπριάκος με κεφαλία μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για την ομάδα του
21' Ευκαιρία Ξάνθη Ντελγκάδο
Ο Λαμπριάκος τετ α τετ με τον Σηφάκη αποκρούει ο Ντελγκάδο στην επαναφορά κάνει το σουτ δεν καταφέρνει όμως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
22' Ευκαιρία ΟΦΗ Οφορίκουε
Πολύ ωραίο σουτ από τον Οφορίκουε ο Μάλαρζ όμως διώχνει την μπάλα σε κορνερ
24' Σχόλιο
Οι παίκτες της Ξάνθης έχουν μπει παθιασμένοι στο παιχνίδι και δεν φαίνεται να μπορούν να τους σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.
25' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Νουαφόρ μπαίνει στο παιχνίδι στην θέση του Ναγκουέιρα
26' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ζουέλα
35' Σχόλιο
Μετά το καταπληκτικό ξεκίνημα των παικτών της Ξάνθης και τα δύο γρήγορα γκολ του Λαμπριάκου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει.
42' Ευκαιρία ΟΦΗ Οφορίκουε
Ύστερα από σέντρα του Σίμιτς από τα δεξιά ο Οφορίκουε πήρε την κεφαλιά η μπάλα όμως κατέληξε άουτ
45' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Μετά από κόρνερ του Μεσέρα ο Λαμπριάκος στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ παίρνει την κεφαλιά και κάνει το 3-0 για τους Ακρίτες.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Ευκαιρία Ξάνθη Κιντάνα
Ο Κιντάνα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ δεν πλασάρει όμως σωστά απέναντι στον Σηφάκη και η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία Ξάνθη Κιντάνα
Τακουνάκι από τον Λαμπριάκο ο Κιντάνα απο την μεγάλη περιοχή δεν προλαβαίνει τον Σηφάκη που διώχνει την μπάλα.
49' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Πάσα από τον Κοντοδήμο, ο Λαμπριάκος βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη και έκανε το 4-0 για τους γηπεδούχους με 4 προσωπικά του γκολ
53' Γκολ ΟΦΗ Μαχράτζε(αυτ.)
Σέντρα του Οφορίκουε από τα δεξιά λάθος προβολή του Μπαχράτζε που βάζει αυτογκολ και το σκορ πλέον είναι 4-1.
53' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Εντνίλσον μπήκε στην θέση του Ρουμπάκη
58' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπελεβώνης
59' Ακυρωθέν γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Παράλληλη σέντρα του Κιντάνα, ο Λαμπριάκος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα όμως ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ καταλογίζοντας φάουλ στον επιθετικό της Ξάνθης.
61' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Μπαΐκαρά μπήκε στην θέση του Γαρπόζη
67' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Ντελγκάδο βγαίνει από τον αγώνα την θέση του παίρνει ο Γκαρσία
71' Δοκάρι Ξάνθη Γκαρσία
73' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φλίσκας μπήκε στην θέση του Παρασκευά Άντζα
75' Δοκάρι ΟΦΗ Οφορίκουε
81' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πλούσης παίρνει την θέση του Σίμιτς
83' Δοκάρι Ξάνθη Λαμπριάκος
90' Έναρξη καθυστερήσεων
92' Κόκκινη κάρτα Ξάνθη Ζουέλα
Δεύτερη κίτρινη
93' Λήξη αγώνα
















TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ