ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1

Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1
λαμπριακος

Άτυχη η Ξάνθη που είχε τρία δοκάρια (!), διατήρησε το αήττητο, όμως έμεινε στην ισοπαλία με τον Πανιώνιο

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες, με την Ξάνθη πάντως να στέκεται άτυχη, καθώς είχε τρία δοκάρια στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Μπάρκογλου (24') , ο οποίος ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Κένινγκ.
Στοι δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, ένα ακυρωθέν γκολ, αλλά και ένα του Γουνδουλάκη (ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 τέρματα) το οποίο και χάρισε τον πολύ σημαντικό βαθμό που κρατάει την ομάδα του σε θέση... Ευρώπης.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη: (Νίκος Κεχαγιάς) Μάλαρζ, Κωστούλας, Ζουέλα, Μαχράτζε, Κοντοδήμος, Μεσέρα (57' Φλίσκας), Μπάρκογλου (65' Μάνσο), Κιντάνα (75' Γαρπόζης), Άντζας, Λαμπριάκος, Καζάκης

Πανιώνιος: (Έβαλντ Λίνεν) Κένινγκ, Μανιάτης, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα (74' Αραβίδης), Σπυρόπουλος, Μάκος, Γουνδουλάκης (80' Βάγκνερ), Τζιμπούρ (71' Φερνάντεζ), Λουρένσο

Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσ/νικης)

td> Με μια ματιά
Η Ξάνθη ξεκίνησε στην αναμέτρηση με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι 31 βαθμοί που είχε συγκεντρώσει, θα μπορούσαν σε περίπτωση ήττας να την έβαζαν σε περιπέτειες.

Από την άλλη ο Πανιώνιος έψαχνε το θετικό αποτέλεσμα, που θα τον εδραίωνε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο Νίκος Κεχαγιάς, παρέταξε την ομάδα του χωρίς αλλαγές, ενώ από την άλλη, ο Έβαλντ Λίνεν, προτίμησε στην θέση του Σεκού Μπερτέ, να ξεκινήσει βασικό στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Μαρσέλο Πλετς τον Γιόζεφ Γκασπάρ.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον Έβαλντ Λίνεν, ο τραυματισμός του Λεβάν Τσκιτισβίλι, άφησε την ομάδα χωρίς επιτελικό χαφ, με τον Γερμανό τεχνικό να περνάει στην θέση του τον Γρηγόρη Μάκο, καθώς ο Ντάριο Φερνάντεζ παρότι αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Έτσι ο Πανιώνιος, εμφανίστηκε από την αρχή του αγώνα, χωρίς λύσεις μπροστά, με την μπάλα να φτάνει εύκολα στο κέντρο όμως να μην περνάει με κανένα τρόπο στον Ράφικ Τζιμπούρ. Λουρένσο από αριστερά και Γουνδουλάκης από δεξιά δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην δημιουργία παιχνιδιού και έτσι όπως ήταν φυσιολογικό, η Ξάνθη είχε την υπεροχή.

Μάλιστα, οι "ακρίτες" δεν άργησαν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για το τέρμα που θα τους έλυνε τα πόδια και έφτασαν κοντά σε αυτό τόσο στο 6ο λεπτό, όταν ο Μπάρκογλου, με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Κένινγκ να διώξει την μπάλα κόρνερ και προειδοποίησε για τις διαθέσεις του, όσο και ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, το δυνατό σουτ, του Ζουέλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σλοβάκου τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο παιχνίδι στο 17', όταν ο Μανιάτης σούταρε δυνατά με το δεξί έξω από την περιοχή, όμως ο Μάλαρζ έδιωξε σε κόρνερ. Τελικώς οι "κυανέρυθροι" δεν απέφυγαν το εις βάρος τους γκολ, καθώς στο 24ο λεπτό, η γηπεδούχος ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον πιο δραστήριο παίκτη της να σκοράρει και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ήταν στο 24ο λεπτό, όταν ο Μπάρκογλου, πήρε την μπάλα, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή του Κένινγκ και με σουτ, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 5ο του προσωπικό γκολ στην σεζόν. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω, όπως προαναφέραμε ήταν η μοναδική απειλή για την εστία του Κένιγνκ και αυτός που έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, στο 38ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο μέσος της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα για μια ακόμη φορά σταμάτησε στα δοκάρια του Κένινγκ.

Μετά και το δεύτερο δοκάρι της Ξάνθης, οι ποδοσφαιριστές του Ιστορικού, "ξύπνησαν" και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση για να διεκδικήσουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως βρέθηκαν μόνο μια φορά κοντά σε αυτό με τον Λουίς Λουρένσο να είναι έτοιμος να σκοράρει στο 39' από το σημείο του πέναλτι, όμως η επίκαιρη επέμβαση του Ζουέλα, που έστειλε την μπάλα κόρνερ, έσωσε την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά από την ισοφάριση.

Κάπως έτσι και με την Ξάνθη προηγούμενη, οι δύο ομάδες, πήγαν στην ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους βέβαια, να αισθάνονται πως το 1-0 δεν απεικονίζει πλήρως την υπεροχή τους, στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, βγήκαν με όρεξη για πίεση και επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, παρά το γεγονός, πως η Ξάνθη έφτασε πρώτη κοντά στο δεύτερό της τέρμα, με το οποίο ουσιαστικά θα "κλείδωνε" την υπόθεση νίκη.

Στο 47ο λεπτό, ο Καζάκης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεσέρα έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Λαμπριάκος δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος έφτασε στο γκολ, με τον Λουίς Λουρένσο, τέρμα όμως το οποίο ακυρώθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης για φάουλ του Πορτογάλου, πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο, στην προσπάθειά του να τον περάσει.

Παρότι, ο Πλετς διαμαρτυρήθηκε, έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης για το ακυρωθέν τέρμα της ομάδας του, οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, φάνηκαν να πεισμώνουν μετά την εν λόγω φάση και βγήκαν μπροστά με ακόμα περισσότερες δυνάμεις για το πολυπόθητο τέρμα. Τέρμα, το οποίο ήρθε 6 λεπτά μετά από το προηγούμενο, το οποίο δεν μέτρησε ποτέ.

Συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου φέτος, Φανούρης Γουνδουλάκης, πέτυχε ένα ακόμα σημαντικότατο γκολ όταν οι αμυντικοί της Ξάνθης αδράνησαν και εκείνος μέσα από την περιοχή δεν έχασε την ευκαιρία να πλασάρει εύστοχα. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ που δέχεται η Ξάνθη φέτος στην έδρας της κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επίτευξή του.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραγνωριστεί, παρά την προαναφερόμενη υπεροχή των φιλοξενούμενων, είναι η ατυχία των παικτών του Νίκου Κεχαγιά, οι οποίοι είδαν την μπάλα να σταματά για τρίτη φορά στα δοκάρια του Κένινγκ. Συγκεκριμένα, ο Καζάκης στο 67ο λεπτό, σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κένινγκ.

Χωρίς άλλες ευκαιρίες και με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε αμφότερες τις ομάδες, να είναι σχετικά ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα, με την Ξάνθη να κρατά το αήττητο της έδρας της για ένα ακόμα αγώνα με φανερή όμως την πίκρα για τις χαμένες ευκαιρίες να πάρει την νίκη, ενώ τον Πανιώνιο να παίρνει τον υπερπολύτιμο βαθμό, που του επιτρέπει να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και να παραμένει αήττητος για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.
td> Συνέντευξη Τύπου
td> Όλα τα λεφτά...
-Το θέαμα σε έναν αγώνα που κανείς δεν περίμενε. Οι δύο ομάδες σε καμία περίπτωση, δεν κλείστηκαν, προσπάθησαν για να πετύχουν όσα περισσότερα τέρματα μπορούσαν.

-To εκπληκτικό ρεκόρ, που κρατάει ακόμα η Ξάνθη σε μια χρονιά που για την ακριτική ομάδα είναι αν μη τι άλλο κακή.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Όχι εμείς! Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης πάντως, θα θέλουν οπωσδήποτε να ξεχάσουν πως σε τρείς περιπτώσεις, η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Κένινγκ, με αποτέλεσμα, να μείνουν στην ισοπαλία με τον Πανιώνιο.
td> To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Ξάνθη: Μάλαρζ, Κωστούλας, Ζουέλα, Μαχράτζε, Κοντοδήμος, Μεσέρα, Μπάρκογλου, Κιντάνα, Άντζας, Λαμπριάκος, Καζάκης.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσ/νικης)

Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Πανιώνιος: Κένινγκ, Μανιάτης, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Σπυρόπουλος, Μάκος, Γουνδουλάκης, Τζιμπούρ, Λουρένσο.
1' Έναρξη αγώνα
6' Σουτ Ξάνθη
O Mπάρκογλου με σουτ μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Κένινγκ να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
7' Δοκάρι Ξάνθη
Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζουέλα πραγματοποίησε σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κένινγκ.
17' Σουτ Πανιώνιος
O Mανιάτης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Μάλαρζ να διώξει σε κόρνερ.
24' Γκολ Ξάνθη Μπάρκογλου
Ο Μπάρκολγου μπήκε μόνος του ανενόχλητος στην περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το πέμπτο προσωπικό γκολ την φετινή σεζόν.
38' Δοκάρι Ξάνθη Μπάρκογλου
Κεφαλιά του Μπάρκογλου μετά από κόρνερ του Μεσέρα, η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος του δοκαριού του Κένινγκ.
39' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Λουρένσο μπήκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή και πριν προλάβει να σουτάρει ο Ζουέλα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
40' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Λαμπριάκος
41' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μπρέσκα
44' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Γκάσπαρ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Καζάκης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεσέρα έπιασε την κεφαλιά και ο Λαμπριάκος δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
49' Ακυρωθέν γκολ Πανιώνιος Λουρένσο
55' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Μετά από μπαλιά οι παίκτες της Ξάνθης αδράνησαν και ο Γουνδουλάκης από την περιοχή με πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του.
56' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Μεσέρα
57' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Μεσέρα
Ο Φλίσκας μπήκε στον αγώνα.
65' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Μπάρκογλου
Ο Μάνσο μπήκε στον αγώνα.
67' Δοκάρι Ξάνθη Καζάκης
Σουτ του Καζάκη η μπάλα βρήκε πάλι το οριζόντιο δοκάρι του Κένινγκ.
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Φερνάντεζ μπήκε στον αγώνα.
73' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Πλετς
74' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Μπρέσκα
Ο Αραβίδης μπήκε στον αγώνα.
75' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Κιντάνα
Ο Γαρπόζης μπήκε στον αγώνα.
79' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Σπυρόπουλος
80' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Βάγκνερ μπήκε στον αγώνα.
84' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Φλίσκας
86' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Λαμπριάκος μετά από σέντρα έπιασε την κεφαλιά η οποία έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Κένινγκ.
87' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Άντζας
87' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Ενσαλίβα
90' Έναρξη καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα





































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ